Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αφιλόξενο Παράλιο Άστρος …

Αφιλόξενο Παράλιο Άστρος …
Την εμπειρία της από την επίσκεψη της στο Παράλιο διηγείται η Φιλόλογος Αλεξάνδρα Ροζοκόκη, με επιστολή της στο www.kalimera-arkadia.gr.
Εκφράζει τα παράπονά της και την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι δέχθηκε κλήση για παράνομο παρκάρισμα, χωρίς λόγο …
Διαβάστε την επιστολή.
Κατέβαινα από Αθήνα στις 19 περασμένου Αυγούστου μετά από θλιβερό γεγονός (δηλ. κηδεία) και σταμάτησα στην παραλία Άστρους περ. για 40 λεπτά προκειμένου να πιω μια πορτοκαλάδα επειδή διψούσα πολύ. Ήταν μεσημέρι πριν από τις 17.00, οι δρόμοι έρημοι και πάρκαρα το αυτοκίνητο (ένα μικρό Daewoo Matiz) στον δρόμο όπου βρίσκεται η Alpha Bank, αφού είδα ότι είχαν παρκάρει ακριβώς έξω από την τράπεζα δύο μεγάλα επιβατικά αυτοκίνητα. Άφησα αρκετό κενό χώρο πίσω από τα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, επιτρέποντας ελεύθερη την πρόσβαση στην πόρτα της παιδικής χαράς. Επίσης, υπήρχε αρκετός κενός χώρος πίσω από το δικό μου αυτοκίνητο ώστε να μπορεί να στρίψει άνετα άλλος οδηγός. Όταν επέστρεψα, με περίμενε κλήση επειδή τάχα δεν επαρκούσε το υπόλοιπο τμήμα της οδού για την κυκλοφορία οχημάτων!
Όπως ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη εξοργίστηκα με την αδικία. Υπήρχε άφθονος χώρος για να κινηθεί άνετα ένα μεγάλο αυτοκίνητο καθώς ο δρόμος δεν είναι στενός, η κίνηση ήταν σχεδόν μηδενική εκείνη την ώρα καθώς άλλοι βρίσκονταν σε παραλίες κι άλλοι ξεκουράζονταν στα σπίτια τους· ακόμα κι αν τύχαινε να βρεθούν δύο αυτοκίνητα αντίθετης κατεύθυνσης, μπορούσε να σταματήσει για λίγο το ένα ώστε να περάσει τ’ άλλο. Στην παραλία του Τυρού όπου έμεινα τις 6 επόμενες μέρες υπήρχε πυκνή στάθμευση αυτοκινήτων κατά μήκος της παραλιακής οδού και οι οδηγοί περνούσαν κάνοντας σλάλομς χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς ή να λάβει κλήση.
Αναζήτησα τον αστυνομικό και μεταξύ άλλων τον έψεξα γιατί δεν έδωσε κλήση στα δύο μπροστινά αυτοκίνητα αλλά μόνο στο δικό μου. Ο λόγος βέβαια είναι προφανής: γίνονται διακρίσεις! Διαμαρτυρήθηκα έντονα στην αξιωματικό υπηρεσίας και στον επικεφαλής του τμήματος. Εντυπωσιάστηκα όταν διηγήθηκα το περιστατικό σε τουρίστες που τυχαία συνάντησα σε κάποιο ορεινό χωριό της νότιας Κυνουρίας, και με πληροφόρησαν ότι και κείνοι έμειναν δυσαρεστημένοι από την επίσκεψή τους στο παράλιον Άστρος, χαρακτηρίζοντάς το «αφιλόξενο».
Κατάληξη: με την κλήση ο δήμος βόρειας Κυνουρίας υφάρπαξε 20 ευρώ από μένα. Εάν έμενα στο Άστρος 4 μέρες (όπως σκεφτόμουν) θ’ άφηνα στην τοπική κοινωνία σίγουρα περισσότερα χρήματα σε ενοικιαζόμενα, εστιατόρια, καφετέριες, κ.λπ. Από το Άστρος έφυγα οργισμένη τινάζοντας και τη σκόνη των παπουτσιών μου.
δρ. Αλεξάνδρα Ροζοκόκη
Φιλόλογος

11 σχόλια

  • Χάρης
    Χάρης Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 22:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο Άστρος έχει παραγίνει, όποτε δουν Αθηναϊκές πινακίδες, τρέχουν να κόψουν τη κλίση να γραπώσουν το 20-ευρώ από τον τουρίστα, ενώ οι ντόπιοι χρήζουν ασυλίας από το πρόστιμο. Πράγματι κι εγώ την πάτησα έτσι, και αντί για 10 μέρες έκαστα μόνο 4 (τις υπόλοιπες 6 πήγα Λακωνία) και οι ντόπια οικονομία κέρδισε μέν το εικοσάευρώ, έχασε όμως το χιλιαρικάκι που θα ξόδευα τις υπόλοιπες 6 μέρες. Να ξεκαθαρίσω πως δε με πείραξε το 20-ευρώ, με πείραξε που στους ντόπιους δε δίνουν κλίση. Με πείραξε που οι ντόπιοι παρκάρουν όπου γουστάρουν και δε μπορώ να περάσω με το καρότσι με το μωρό, παρόλα αυτά όμως και δε τους κόβει κανείς πρόστιμο. Με πείραξε πως μπροστά και πίσω μου ήταν πινακίδες ΤΡΖ & ΑΡΜ χωρίς κλίση, ενώ στον Αθηναίο κόψαν το κουστουμάκι. Από δω κι εμπρός αλλού τα ωραία μου λεφτά.

  • ΣΙΣΙ
    ΣΙΣΙ Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 22:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Το θέμα της ασυλίας των ντόπιων χρήζει επισήμανσης,ιδιαίτερα των δικύκλων και της ηχορύπανσης που προκαλούν.

  • Jim14
    Jim14 Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 14:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Η κυρία το εχει κανει βούκινο σε ολα τα τοπικά site βλεπω!!!Ας μάθει λοιπόν οτι δεν παρκάρουμε ποτε σε αυτό το σημείο όσο ερημιά και να ειχε εκείνη την ώρα το παραλιο Αστρος...Εχει πάρκινγκ λίγο πριν ,και ειδικά την ώρα που λέτε θα ηταν άδειο...Επισης και το δικο μου αυτοκίνητο εχει αθηναϊκές πινακίδες καθωτι Δολιανιτης αλλα χρονια μόνιμος κάτοικος Αθήνας...Ένας λόγος παραπάνω αφού λέτε οτι γίνονται διακρίσεις να μην παρκάρετε εκεί...Καληνυχτα παιδεία,αφού επαγγελεσθε και εκπαιδευτικός...Ελπιζω να μην μεταφέρετε και στα παιδια τον τροπο που σας πνίγει το δίκιο...

  • Με όποιον δάσκαλο καθίσεις. . .
    Με όποιον δάσκαλο καθίσεις. . . Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 17:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητή κυρία,
    Αν και φιλόλογος δείχνετε ότι σας λείπει "παιδεία " , τουλάχιστον οδηγική! Αλλά το δόγμα εγώ να παρκάρω και ας γίνει μια κωμόπολη κομφουζιο είναι σύνηθες από Ελληναρες... Χάθηκε να περνάει ενα φορτηγό λόγω των έργων που γίνονται στο λιμάνι και να σας το κάνει κλαρινοαφίσα στον τοίχο? Εκεί να δω ποιος θα έφταιγε...

  • Χ
    Χ Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 14:52 Σύνδεσμος σχολίου

    @Astros bitch ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ...Η ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ..
    ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΙΔΑΝ ΑΣΤΡΙΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΑ ΔΥΟ Κ ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ...
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣΤΗΚΕΣ?
    ΑΑΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΣΤΡΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ.

  • Astros bitch
    Astros bitch Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 12:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ότι δεν πήραν κλήσεις τα άλλα δύο αυτοκίνητα, δεν είδα να το σχολιάσει κανένας σας, «Ευρωπαίοι» και «ευρύνοες» Αστρινοί... Ήταν «δικά» μας τα παιδιά όμως, ε; Τραχανοπλαγιές, η Γερμανία σας μάρανε...

  • GIO
    GIO Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 11:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ Μ@@@ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΝΙΓΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ...ΟΥΣΤ

  • Παραλιώτης
    Παραλιώτης Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 10:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Προφανώς η πινακίδα που απαγορεύει το παρκάρισμα δεν αφορούσε εσάς και δεν έπρεπε να σας γράψουν .Συγχατητήρια είστε και εκπαιδευτικός.

  • Αγλαός
    Αγλαός Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 09:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο σας κυρία μου! Το κείμενο δομείται από την αρχή μέχρι το τέλος στη λογική "πληρώνω, σας τα ακουμπάω, άρα μπορώ να παρανομώ". Αυτή η νοοτροπία μας οδήγησε ως εδώ αλλά όπως φαίνεται ακόμα μυαλό δεν βάλαμε...

  • ΔΑΡΚΠΙΡΑΤΕΣ
    ΔΑΡΚΠΙΡΑΤΕΣ Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 22:45 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΕΤΡΑΓΕΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ
    KAΛΑΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ
    ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
    ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
    ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ .......... ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ

  • Τρίπολη Άστρος
    Τρίπολη Άστρος Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 20:27 Σύνδεσμος σχολίου

    "ακόμα κι αν τύχαινε να βρεθούν δύο αυτοκίνητα αντίθετης κατεύθυνσης, μπορούσε να σταματήσει για λίγο το ένα ώστε να περάσει τ’ άλλο"
    "Όταν επέστρεψα, με περίμενε κλήση επειδή τάχα δεν επαρκούσε το υπόλοιπο τμήμα της οδού για την κυκλοφορία οχημάτων"
    Καλά σας έκαναν...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...