Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βόρεια Κυνουρία - Ο Πολιτισμός σταματά στον ... Ανάβαλο!

Βόρεια Κυνουρία - Ο Πολιτισμός σταματά στον ... Ανάβαλο!
Είναι «χιλιοειπωμένο» ότι, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει πάρει διαζύγιο από τον Πολιτισμό. Για να σκεπάσει την παντελή αδιαφορία του, εκ του αποτελέσματος, για τα Πολιτιστικά δρώμενα, κάθε καλοκαίρι βγάζει μια μπροσούρα που την τιτλοφορεί βαρύγδουπα! «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», και για να γεμίσει τις σελίδες της, για μπούγιο!! το μεγαλύτερο μερίδιο! έχουν οι ιδιώτες που νοικιάζουν, κυρίως, το Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Άστρους για ίδιον όφελος.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς:
2012, το περίφημο «μούσι!!» του «Amuse», όπου ελάχιστοι συμμετείχαν σε αυτή την μυσταγωγία!! και τις περισσότερες φορές ακυρώθηκαν παραστάσεις, λόγω του πλήθους!! των θεατών.
2013, ανακάλυψαν τις φιέστες π.χ τη «Γιορτή του Ψαρά», όπου προσφέροντας «άρτον και θέαμα!» θα μάζευαν μιλιούνια, όπερ και εγένετο.
2014, βάδισαν στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή!!: Α) «Γιορτή του Ψαρά», ταΐζοντας τον κόσμο με ψάρια από τα γρι - γρι, τα οποία προξενούν μεγάλη καταστροφή στη θαλάσσια πανίδα αλλά και χλωρίδα!! του Αργολικού κόλπου και ουδεμία σχέση έχουν, ευτυχώς, με την αλιεία που επιδίδονται επί χρόνια οι ντόπιοι ψαράδες και Β) «Φιέστα» επ' ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων τους (νέα!! Δημοτική Αρχή), ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Η πολιτιστική «ξεραΐλα» που επικρατεί στις κωμοπόλεις και στα χωριά που απαρτίζουν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας είναι ηλίου φαεινότερη, αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στα προαναφερόμενα, υποτιθέμενα, φυλλάδια.
Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας που επικρατεί είναι ότι, αρκετές αξιόλογες πολιτιστικές προτάσεις, κατά τόπους, έτυχαν της απαξίας!! των Δημοτικών Αρχόντων!! και οι συντελεστές τους πάλεψαν και παλεύουν με «θεούς και δαίμονες!» για να καταφέρουν να τις δρομολογήσουν.
Για να μην αναφέρουμε το «γράψιμο!» των πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας.
Σ.Σ:
Τυχόν δικαιολογίες του τύπου, καινούργιοι είναι τώρα παραλάβανε και θα κριθούνε για το έργο που θα κάνουνε αύριο, είναι «στάχτη στα μάτια», θέλω να υπενθυμίσω ότι οι χτεσινοί είναι, άλλωστε διατείνονται ότι αποτελούν συνέχεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, απλώς ανακάτεψαν τη τράπουλα και ξαναμοίρασαν τα χαρτιά!!
Ο πολιτισμός δεν μπαίνει στη «χειμερία νάρκη» και ξυπνά επιλεκτικά κάθε καλοκαίρι «που είναι παχιές οι μύγες!!», αλλά είναι «συνεχούς πυράς».
Υ.Γ: Τα παραπάνω σχόλια δεν «αγγίζουν» τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στα τεκταινόμενα.
Δημοτική παράταξη Κυνουρίας Γη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...