Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ενταση στη Βόρεια Κυνουρία για την παραλαβή του έργου της αποκατάστασης των ζημιών στο Λιμάνι

Ενταση στη Βόρεια Κυνουρία για την παραλαβή του έργου της αποκατάστασης των ζημιών στο Λιμάνι
Το θέμα του έργου της αποκατάστασης από των ζημιών από την κακοκαιρία στο Λιμάνι του Παρ. Αστρους ήρθε χθες για μία ακόμνα φορά στο ΔΣ.
Το έργο, που είχε τότε προϋπολογισμό 200.000 ευρώ είχε του μεγάλου έργου του λιμανιού που εκτελείται τώρ, με τον εργολάβο να διεκδικεί επιπλέον χρήματα για εργασίες που υποστηρίζει πως έγιναν, αλλά δεν έχουν πιστοποιηθεί από κανένα αρμόδιο όργανο. Στο ΔΣ της 5ης Απριλίου 2014είχε αποφασιστεί να μην γίνει δεκτή η ένταση του εργολάβου (δες ΕΔΩ) και χθες εισηγήθηκε στο σώμα η προσωρινή παραλαβή μόνο του κομματιού που έχει πιστστοποιηθεί πως έγιναν οι εργασίες.
20140930_183031Αν και υπήρχε ουσιαστικά συμφωνία από τις παρατάξεις δύο σημεία πυροδότησαν τη συζήτηση. Το πρώτο ήταν η αποχώρηση του π/σ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια κ. Γόντικα, ο οποίος βρέθηκε στη συνεδρίαση, αρχικά διατύπωσε κάποιες ερωτήσεις, ζήτησε στη συνέχεια το λόγο και επειδή άργησε να του δοθεί αποχώρησε κάνοντας φανερή τη δυσαρέσκειά του. Το δεύτερο σημείο διαφωνίας ανάμεσα σε πλειοψηφία και αντιπολίτευση κάτι που είχε ψηφιστεί στο ΔΣ στις 16/10/2013, όταν το θέμα της ένστασης του εργλάβου είχε τεθεί για πρώτη φορά στο ΔΣ. Τότε η πλειοψηφία είχε την θέση να πληρωθεί το έργο και να εξεταστεί αν υπάρχουν και να αποδοθούν ευθύνες σε υπάλληλους της τεχνικής υπηρεσίας διότι λόγω καθυστερημένης απάντησης στις αρμόδιες υπηρεσίες, μπορούσε να δικαιωθεί ο εργολάβος. Η ακύρωση, λοιπόν, της απόφασης περί ευθυνών των υπαλλήλων ήταν χθες το σημείο διαφωνίας, με την αντιπλίτευση να θέλει να το προσθέσει στην απόφαση και την πλειοψηφία να επιμένει στην αρχική εισήγηση που τελικά και ψηφίστηκε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...