Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έντονη διαμαρτυρία στον Μητροπολίτη Αλέξανδρο για τον Ναό στην Ωριά Κυνουρίας!

Έντονη διαμαρτυρία στον Μητροπολίτη Αλέξανδρο για τον Ναό στην Ωριά Κυνουρίας!
Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο τέως Πρόεδρο του Συλλόγου Ωριατών «Το Κάστρο της Ωριάς» Γιώργος Ζαραφέτας, με επιστολής του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο:
«Σεβασμιώτατε,

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου ΩΡΙΑΣ με ενέργειες του Συλλόγου Ωριατών «Το Κάστρο της Ωριάς» επιχορηγήθηκε με την υπ΄αριθμ. πρωτ. Π2Β/Γ.Π./ΟΙΚ 108722 απόφαση του Υπουργού Υγείας με 8.000 Ευρώ για εργασίες στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου.

Με την υπ΄αριθμ. 1 πράξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την χορηγία των 8.000 ευρώ, εξουσιοδότησε Επιτροπή να καταθέσει την πράξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για έγκριση από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, να φροντίσει για την είσπραξη των χρημάτων και να τα καταθέσει στο όνομα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου (Αυτά λέει το πρακτικό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που συνέταξε στις 28 Ιουνίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11 π.μ.).

Το Υπουργείο Υγείας μας δήλωσε ότι τα χρήματα κατατέθηκαν στην Εθνική Τράπεζα Τριπόλεως. Μέχρι σήμερα όμως, όπως μας ενημερώνει η Ταμίας του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ωριάς τα χρήματα δεν μπήκαν στο Ταμείο της Εκκλησίας, αντίθετα πληροφορούμεθα ότι ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου χρωστάει στην Εφορία Μαντινείας 5.700 ευρώ.

Ρωτάμε τον Σεβασμιώτατο, μήπως ο Ιερός Ναός έχει επιχείρηση και χρωστάει από Φ.Π.Α και δεν το ξέρουν οι Ενορίτες;

Ζητάμε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας να ζητήσει εισαγγελική έρευνα στα οικονομικά του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου. Το Υπουργείο Υγείας μας δηλώνει ότι το ποσό των 8.000 ευρώ κατατέθηκε στην Εθνική Τράπεζα Τριπόλεως για είσπραξη από εκπροσώπους της Εκκλησίας του Ι.Ν. Αγ.Γεωργίου.

Η Εκκλησία Σεβασμιώτατε, πρέπει να είναι ο «καθρέφτης της Ορθοδοξίας». Ως εκ τούτου Ζητώ να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Με Σεβασμό
Ο Καταγγέλλων και Διαμαρτυρόμενος
Γεώργιος Ζαραφέτας
τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ωριατών
Πρόεδρος Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...