Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου στο δάσος της Μονής Μαλεβής

Μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου στο δάσος της Μονής Μαλεβής
Εκπαιδευτική επίσκεψη σε προστατευόμενη περιοχή του όρους Πάρνωνα πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου Αρκαδίας την Πέμπτη 06 Νοεμβρίου 2014. Οι συνολικά πέντε μαθητές του σχολείου συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτικό τους, επισκέφθηκαν την περιοχή Απόλυτης Προστασίας της Φύσης της «Συστάδας δενδρόκεδρου (Juniperus drupacea) Μονής Μαλεβής» όπου πραγματοποίησαν μικρή πεζοπορία στο δάσος μαζί με ξεναγό του Φορέα Διαχείρισης.


Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τη μεγάλη οικολογική και επιστημονική αξία του κηρυγμένου ως «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης» δάσους, αξιοποιώντας παράλληλα και τις πληροφορίες των εγκατεστημένων πινακίδων ερμηνείας περιβάλλοντος στην περιοχή του μονοπατιού. Οι μαθητές, επίσης, συνέλλεξαν υλικά από τη φύση (καρπούς, ξεραμένα φύλλα, κ.α.) για να τα χρησιμοποιήσουν σε χειροτεχνία στο σχολείο τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην περιοχή επισκέφθηκαν και την Μονή Μαλεβής.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Αγίου Πέτρου όπου περιηγήθηκαν στους χώρους του. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσω της Έκθεσης Ερμηνείας Περιβάλλοντος του Κέντρου για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα και για τα αξιόλογα οικολογικά στοιχεία της προστατευόμενης περιοχής.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...