Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδος στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα!

Η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδος στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα!
Δεκαπέντε περίπου μέλη της Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδος επισκέφθηκαν το πρωί της 2ας Μαΐου 2015, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Αγίου Πέτρου όπου και ξεναγήθηκαν από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης.
Οι επισκέπτες πεζοπόροι ενημερώθηκαν γενικώς για την περιοχή η οποία έχει χαρακτηρισθεί από το 1980 και ως «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης», αλλά και έμαθαν μεταξύ άλλων, για τα διάφορα είδη οικοτόπων που απαντώνται στο Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα, που αποτελείται κυρίως από ψηλά δάση κεφαλληνιακής ελάτης (Abies cephalonica) και μαύρης πεύκης (Pinus nigra), με συνυπάρχοντα τα δάση δρυός, τα δάση με άρκευθους (Juniperus drupacea), τα δάση με πλάτανο (Platanus orientalis) και τα δάση καστανιάς (Castanea sativa). Η επίσκεψη πλαισιώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο με τα μέλη της Φυσιολατρικής Ομάδας και τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, χάρτες και αναμνηστικά του Φορέα Διαχείρισης για την προστατευόμενη περιοχή.
Στη συνέχεια η ομάδα πραγματοποίησε συνοδεία των μελών του προσωπικού του Φορέα τρίωρη πεζοπορία στο μονοπάτι της περιοχής Απόλυτης Προστασίας της Φύσης της «Συστάδας δενδρόκεδρου (Juniperus drupacea) Μονής Μαλεβής» σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που έλαβαν από τις, επί του πεζοπορικού μονοπατιού, τοποθετημένες πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος. Παράλληλα, την ίδια μέρα, ολιγομελής ομάδα των πεζοπόρων ακολούθησε το μονοπάτι Ε4 που καταλήγει στην κορυφή του όρους Πάρνωνα (Μεγάλη Τούρλα 1.935 μ. ).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...