Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έτσι θα λειτουργεί το λιμάνι στο Παράλιο Άστρος – Τι προβλέπεται για σκάφη και αυτοκίνητα!

Έτσι θα λειτουργεί το λιμάνι στο Παράλιο Άστρος – Τι προβλέπεται για σκάφη και αυτοκίνητα!
Ομόφωνα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόρειας Κυνουρίας ενέκρινε τον κανονισµό λειτουργίας του λιµένα Παραλίου Άστρους.
Ο κανονισμός προβλέπει ότι:

Τα ερασιτεχνικά σκάφη που έχουν µήκος µέχρι και πέντε (5) µέτρα, θα ελλιµενίζονται στην πλωτή προβλήτα Γ καθώς και στον υπόλοιπο χώρο της αµµουδιάς – µε την µέθοδο αρόδου ελλιµένισης – από τον µικρό µόλο µέχρι το χώρο της ράµπας καθέλκυσης – ανέλκυσης σκαφών.

Τα ερασιτεχνικά σκάφη που έχουν µήκος άνω των πέντε (5) µέτρων, θα ελλιµενίζονται από τον µικρό µόλο και προς τα δεξιά (νέο κρηπίδωµα έµπροσθεν του χώρου των καταστηµάτων από «Ιππόκερο» µέχρι και «Καταφύγιο») και µέχρι και την πρώτη πλωτή προβλήτα του υπήνεµου µόλου.

Τα επαγγελµατικά αλιευτικά σκάφη θα ελλιµενίζονται από το χώρο της ράµπας καθέλκυσης – ανέλκυσης σκαφών και προς τα αριστερά προς τον προσήνεµο µόλο, µέχρι το σηµείο της διαγράµµισης που θα οριοθετήσει ο φορέας διοίκησης του λιµένα, αφού πρώτα καταγραφούν οι ανάγκες των υπαρχόντων σκαφών.

Στο υπόλοιπο τµήµα του προσήνεµου µόλου (από την προαναφερόµενη διαγράµµιση µέχρι το τέλος του προσήνεµου µόλου καθώς ο υπολειπόµενος χώρος του υπήνεµου µόλου µετά το τέλος της πρώτης πλωτής προβλήτας και µέχρι το τέλος του, θα ελλιµενίζονται τα τουριστικά σκάφη (ερασιτεχνικά και επαγγελµατικά) ανεξαρτήτου µήκους.

Τα σκάφη που θα ελλιµενίζονται στις πλωτές προβλήτες του υπήνεµου µόλου και µέχρι να τοποθετηθούν µόνιµα αγκυροβόλια, θα πλαγιοδετούν.

Όλα τα υπόλοιπα σκάφη θα ελλιµενίζονται µε πρυµνοδέτηση.

Απαγορεύεται η παραµονή σκαφών εντός της χερσαίας ζώνης λιµένα για οποιοδήποτε λόγο, η παραµονή τους στο χώρο της ράµπας καθέλκυσης/ανέλκυσης σκαφών καθώς και η οποιαδήποτε επισκευή ή συντήρησή τους στους χώρους αυτούς.

Απαγορεύεται η στάθµευση των οχηµάτων εντός του χώρου της χερσαίας ζώνης λιµένα και για το λόγο αυτό, ο φορέας διοίκησης του λιµένα, θα τοποθετήσει ειδικές πινακίδες απαγόρευσης.

Απαγορεύεται η συντήρηση των σκαφών εντός της χερσαίας ζώνης λιµένα κατά την θερινή περίοδο.

Ο έλεγχος και η πιστή εφαρµογή των διατάξεων της παρούσας, θα γίνεται µε ευθύνη του φορέα διοίκησης λιµένα, δηλαδή των οργάνων του ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Βόρειας Κυνουρίας – µέσω των µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και των υπαλλήλων που ασκούν τη διοικητική και τη λογιστική υποστήριξή του – πλην των αρµοδιοτήτων που έχουν σχέση µε την εφαρµογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες εκ του νόµου ασκούνται από το προσωπικό του Γ’ Λιµενικού Τµήµατος Παραλίου Άστρους.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...