Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπογράφτηκε το συμφωνητικό για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στη Β. Κυνουρία

Υπογράφτηκε το συμφωνητικό για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στη Β. Κυνουρία
Υπογράφηκε εχθές 23/7/2015 στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας το ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στον εκπρόσωπο της εταιρείας greenmedia Ε.Π.Ε. κ. Θεόδωρου Ρέντζου και του Δήμαρχου κ. Παναγιώτη Μαντά, για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου με τίτλο «Ενοικίαση και λειτουργία μηχανημάτων και εξοπλισµού για την διαχείριση απορριμμάτων».
Ο δήμαρχος κ. Μαντάς δήλωσε τα παρακάτω: "Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Βόρεια Κυνουρία, μπαίνει σε μια νέα εποχή.
Από τη μη διαχείριση και απλή εναπόθεση των σκουπιδιών στην ανεξέλεγκτη χωματερή, που κληροδότησε τεράστια περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα σε όλους μας, από τώρα και στο εξής, διαχειριζόμαστε με περιβαλλοντικά αποδεκτό και νόμιμο τρόπο τα σκουπίδια μας.
Η σύμβαση που υπογράφηκε, έχει προϋπολογισμό 120.000,00€ που καλύπτεται εξολοκλήρου από πόρους του Δήμου, χωρίς δεν επιβαρύνει καθόλου τις ανταποδοτικές εισφορές των δημοτών.
Αφορά το χρονικό διάστημα έως την ολοκλήρωση το διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της πλήρους μονάδας διαχείρισης που θα κατασκευαστεί με πόρους που ήδη έχουν εκταμιευτεί από έκτακτη χρηματοδότηση του υπουργείου εσωτερικών δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης, ύψους 700.000,00€ ,χωρίς επίσης να επιβαρύνονται καθόλου οι ανταποδοτικές εισφορές των δημοτών.
Η σημερινή εξέλιξη δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος, αλλά την έναρξη της λειτουργίας της πρώτης μονάδας διαχείρισης.
Η διαχείριση των απορριμμάτων διέπεται από πολλούς κανόνες και η επιτυχής διαχείριση εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, (αποκομιδή, διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμου και βιοαποδομήσιμου, κομποστοποίηση, λειτουργία του ΚΔΑΥ, τήρηση περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας, οικονομική βιωσιμότητα κ.α.) που πρέπει όλοι να ικανοποιούνται για να είναι επιτυχής.
Όπως όλοι γνωρίζετε, μέσα στις αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας κάνει τα αδύνατα δυνατά για την εξασφάλιση όλων των παραπάνω παραμέτρων, με κεντρικό γνώμονα να μην μετακυλήσει ούτε ένα ευρώ κόστους στους δημότες, με πολύ επιμονή, δουλειά και ίδια γνώση των προβλημάτων των δημοτών.
Η αρχή έχει γίνει..."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...