Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράλιο Άστρος: Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας

Παράλιο Άστρος: Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας
Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας (μειοψηφούντων Καμπύλη και Αδάμη) ενέκρινε την κυκλοφοριακή µελέτη για τη ρύθµιση της κυκλοφορίας στη θέση «Νησί» της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους, από την κεντρική πλατεία έως το νεκροταφείο, µέσω της µόνιµης µονοδρόµησης των οδών Αγίου Βασιλείου και Τιµίου Προδρόµου.


ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το δηµοτικό οδικό δίκτυο στη θέση «Νησί» του Παραλίου Αστρους, (τοµείς Α1 και Α2 του ισχύοντος ρυµοτοµικού σχεδίου – παραδοσιακό τµήµα), χαρακτηρίζεται από έντονες κλίσεις , µικρές διατοµές της λωρίδας κυκλοφορίας και έλλειψη ορατότητας λόγω της παρόδιας δόµησης. Κύριος οδικός άξονας της περιοχής, είναι η οδός Αγίου Βασιλείου η οποία µετά την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου µετονοµάζεται σε Τιµίου Προδρόµου.
Τους καλοκαιρινούς µήνες στην παραπάνω οδό παρουσιάζεται µεγάλη αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου.
∆εν υπάρχουν πεζοδρόµια για την ασφαλή κίνηση των πεζών και λόγω του περιορισµένου πλάτους της λωρίδας κυκλοφορίας η συνάντηση αυτοκινήτων που κινούνται σε αντίθετα ρεύµατα κυκλοφορίας µε πεζούς χρήστες της οδού εγκυµονεί κινδύνους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Προτείνεται µε την παρούσα µελέτη η ρύθµιση της κυκλοφορίας µε την µετατροπή των οδών που προαναφέρθηκαν σε οδούς µονής κατεύθυνσης (µονόδροµοι) µε είσοδο από την κεντρική πλατεία και έξοδο µετά το νεκροταφείο.
Αντίστοιχες ρυθµίσεις µέσω κατάλληλης σήµανσης θα γίνουν και στις οδούς που συµβάλλουν µε την Αγίου Βασιλείου – Τίµιου Προδρόµου.
Τέλος για την εξασφάλιση της εύρυθµης κυκλοφορίας στο νησί προτείνεται η µετατροπή της οδού που οδηγεί στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας σε οδό µονής
κατεύθυνσης µε έναρξη το σηµείο συµβολής της µε την οδό Αγίου Βασιλείου, στο οποίο θα γίνεται η είσοδος των οχηµάτων τα οποία θα κινούνται προς την οδό που οδηγεί στο κάστρο και στη συνέχεια προς την οδό Αγίου Βασιλείου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...