Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιβαλλοντική ενημέρωση στο Νηπιαγωγείο Βερβένων

Περιβαλλοντική ενημέρωση στο Νηπιαγωγείο Βερβένων

Την Τετάρτη 13.04.2016, στελέχη του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποίησαν επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Νηπιαγωγείο Βερβένων, όπου τριάντα νήπια με την επίβλεψη των δύο Νηπιαγωγών τους, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προβολή με θέμα «Παραδοσιακά Επαγγέλματα των ορεινών χωριών του Πάρνωνα».

Μέσω των ειδικά διαμορφωμένων διαφανειών και το εύληπτο οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε, οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν διαφάνειες με αναφορά στα παραδοσιακά επαγγέλματα του Πάρνωνα. Παράλληλα γίνονταν προβολή βίντεο μικρής διάρκειας από τα αντίστοιχα επαγγέλματα που είναι απόλυτα συνυφασμένα με το δάσος και ορισμένα από τα οποία ασκούνται έως και τις μέρες μας από τους κατοίκους των ορεινών χωριών του Πάρνωνα, όπως η υλοτομία, η συγκομιδή του κάστανου, η κτηνοτροφία ενώ παρουσιάστηκαν και επαγγέλματα όπως του καμινιάρη και του αγωγιάτη που πλέον έχουν σταματήσει να υπάρχουν.

Έκθεση με παραδοσιακά επαγγέλματα του Πάρνωνα στεγάζεται στον υπόγειο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας. Οι επιμέρους θεματικές επιφάνειες συμπληρώνονται από ένα παραδοσιακό ασβεστοκάμινο (αντίγραφο σε κλίμακα 1:2) αλλά και πολλά εκθέματα όπως εργαλεία, είδη οικιακής χρήσης, ενθύμια, μοναδικά χειρόγραφα, κ.α.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001 
Τηλ: 27550 22021, (εσωτ. 5) Fax: 27550 22806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web: www.fdparnonas.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...