Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκγρίθηκε η προμελέτη για το κάστρο του Παραλίου Άστρους

Εκγρίθηκε η προμελέτη για το κάστρο του Παραλίου Άστρους

Η προμελέτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Στερέωση και Ανάδειξη του κάστρου του Παραλίου Άστρους εξετάστηκε επιτυχώς με πλήρη ομοφωνία από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) την Τετάρτη 26 Απριλίου 2016.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου γιατί το κάστρο του Παραλίου Άστρους βρίσκει με τις μεθοδικές και σταθερές ενέργειες της Περιφέρειας το δρόμο του. Πρόκειται για ένα μνημείο ιδιαίτερου κάλλους και πολιτιστικής σημασίας, σε μια διαρκώς και ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή.

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, όπως το λιμάνι του Άστρους που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αυτές, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει η περιοχή της Κυνουρίας νέο δυναμικό βηματισμό για το μέλλον.

Η αρχιτεκτονική προμελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί από τη μελετήτρια Αρχιτέκτονα Φωτεινή Κων. Δαλιάνη, περιλαμβάνει επεμβάσεις αναστηλωτικές-στερεωτικές, διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου, προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου, φύλαξης και προστασίας καθώς και ένταξης νέου κτίσματος με χρήση εκδοτηρίου εισιτηρίων, κυλικείου και τουαλετών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την έγκριση της προμελέτης από το ΚΑΣ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην οριστική μελέτη του έργου ώστε να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίησή του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...