Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 - Kalimera Arkadia

Οι περιζήτητοι δημοτικοί «γαμπροί», ο «παρουσιολόγος» του Πνευματικού και ο «Σμυρνιωτικός» Μπρακουμάτσος!

- Καλημέρα Αρκαδία! Όλα ήταν έτοιμα για την επίσκεψη Βενιζέλου στην Τρίπολη την Κυριακή αλλά την τελευταία στιγμή τα σχέδια άλλαξαν. Ο Βαγγέλης το ξανασκέφθηκε και θα μας επισκεφθεί αργότερα! Θέλει κι άλλο πότισμα η ...ελιά;
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλική συνάντηση είχε ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης με τους ομίλους του ΑΟΑ Πατρών και του Ζακυνθινού

Οι αθλητές του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις ου ΑΟΑ Πατρών και αγωνίστηκαν με συναθλητές τους της συγκεκριμένης κατηγορίας για περισσότερες από 2.5 ώρες.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο αμπέλι φύτευσαν κληρικοί κοντά στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

Ομάδα κληρικών και λαϊκών με την ευλογία και την καθοδήγηση του Ποιμενάρχου μας,   Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, βρέθηκε την  Τρίτη 1ηΑπριλίου 2014 από πρωίας στα κάτω χωριά του Καστρίου Κυνουρίας, συγκεκριμένα στο όμορφο χωριό της Περδικόβρυσης, το οποίο είναι κτισμένο, απέναντι από την Ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Πάντα θα τους πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς: Άρθρο – απάντηση μέσα από το «Καλημέρα Αρκαδία» στον Νίκο Δήμου!

Δεν είναι η πρώτη φορά που … Έλληνες (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) προσπαθούν να διαστρεβλώσουν το τεράστιας σημασίας ιστορικό γεγονός της Άλωσης της Τριπολιτσάς (τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο, στις 23 Σεπτεμβρίου) που έπαιξε καθοριστικότατο ρόλο στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης και στην Απελευθέρωση της Ελλάδας.
Πολλές φορές το kalimera-arkadia.gr έχει δώσει απαντήσεις για αυτό το θέμα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Προσφάτως, υπήρξε ένα άρθρο του Νίκου Δήμου (του κόμματος «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη) το οποίο έκανε προσβλητικές αναφορές στην Άλωση της Τριπολιτσάς και στην Ελληνική Επανάσταση του ’21.
Μέσα από το kalimera-arkadia.gr, ο ιστοριοδίφης Τάσος Κεχαγιάς σχολιάζει σημείο προς σημείο το επίμαχο άρθρο…
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε κλείνουν τα δικαστήρια λόγω εκλογών!

Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια της χώρας, αναστέλλονται δε κι οι πλειστηριασμοί, από 14 έως 28 Μαΐου 2014,λόγω των Ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου.
Διαβάστε περισσότερα...

Γιαννόπουλος: «Δεν είναι σπατάλη τα σχεδόν 900.000 € για μελέτες στη Γορτυνία» (vd)

Κατά τη διάρκεια του δημόσιου απολογισμού που έκανε, στο πλαίσιο συνεδρίασης της δημοτικής του παράταξης, στη Δημητσάνα, ο νυν Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος μίλησε για μελέτες και έργα στην περιοχή, αναφερόμενος στα τελευταία 3,5 χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα...

Λύθηκε το πρόβλημα με την αδειοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου της Τρίπολης!

Το πρόβλημα το οποίο υπήρχε με την άδεια του κλειστού γυμναστηρίου της Τρίπολης και το οποίο είχε θίξει κατ’ επανάληψη, μέσα από ρεπορτάζ, το kalimera-arkadia.gr, λύθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Γιώργου Διδασκάλου.
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου και τα 90 χρόνια από την ανακήρυξη της Δημοκρατίας

Στις 25 Μαρτίου 1924 η Δ΄ Συντακτική Συνέλευση με εισήγηση του τότε πρωθυπουργού Αλέξανδρου Παπαναστασίου, ενέκρινε ψήφισμα «Περί εκπτώσεως της Δυναστείας και ανακηρύξεως της Δημοκρατίας.». Το νέο πολίτευμα επικυρώθηκε με δημοψήφισμα λίγες ημέρες αργότερα ,στις 13 Απριλίου 1924.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...