Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Κωνσταντινόπουλος ρωτά τον Υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας

Ο Κωνσταντινόπουλος ρωτά τον Υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη-Σπυρίδων Γεωργιάδη κατέθεσε στις 23.04.2014 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, με θέμα την έλλειψη ηλεκτροκαρδιογράφου – απινιδιστή – εξωτερικού βηματοδότη στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας εδώ και δύο χρόνια σχετικά με την έλλειψη ηλεκτροκαρδιογράφου – απινιδιστή – εξωτερικού βηματοδότη. Οι γιατροί του κέντρου υγείας έχουν στείλει επανειλημμένως επιστολή προς τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (στις 13/6/2013) γνωστοποιώντας το πρόβλημα και ζητώντας την άμεση απόκτησή του.
Κάποια στιγμή τους χορηγήθηκε από το νοσοκομείο, απλός αυτόματος απινιδιστής που δεν παρέχει ουδεμία δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφικού ελέγχου και συνεχούς παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού, καθώς επίσης δεν παρέχει επ’ ουδενί την δυνατότητα εξωτερικής βηματοδότησης σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών καρδιακών αρρυθμιών.
Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο τομέας ευθύνης του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας είναι εκτεταμένος και δυσπρόσιτος με ιδιαιτερότητες τόσο σε σχέση με το οδικό δίκτυο και την πρόσβαση με το ασθενοφόρο όσο και σε σχέση με την κατανομή και την ηλικιακή διαμόρφωση του πληθυσμού αναφοράς του Κέντρου Υγείας, που χρήζουν επισταμένης ιατρικής παρακολούθησης και αντιμετώπισης.
Ειδικότερα, η διακομιδή περιστατικού από τα πιο απομακρυσμένα χωριά έως το Κέντρο Υγείας διαρκεί τουλάχιστον 30 – 40 λεπτά, ενώ άλλα 50 – 60 λεπτά διαρκεί η διακομιδή από το Κ.Υ. Δημητσάνας έως το Γ.Π. Νοσοκομείο Τρίπολης.
Είναι οφθαλμοφανές, ότι για χρονικό διάστημα περίπου δύο ωρών που ο ασθενής με επείγον καρδιολογικό πρόβλημα βρίσκεται εντός του ασθενοφόρου, χρειάζεται εντατική νοσηλεία και monitoring με βάση τις αρχές και επίσημες οδηγίες της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να του δοθούν ούτε στο ελάχιστο.
Κατόπιν των ανωτέρων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης ηλεκτροκαρδιογράφου – απινιδιστή – εξωτερικού βηματοδότη στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας άμεσα.

1 σχόλιο

  • glanitsia
    glanitsia Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 19:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ελα ρε γλανιτσια ρε οδυσσεα
    το δρομο φτιαξε μη ξεχνατε τη μυγδαλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...