Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού του Νοσοκομείου και για τη «δωρεά Γκουντάνη» ενημέρωσε ο Λυκουρέντζος τον Υπουργό Υγείας

Για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού του Νοσοκομείου και για τη «δωρεά Γκουντάνη» ενημέρωσε ο Λυκουρέντζος τον Υπουργό Υγείας
Ο Βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, και συζήτησε μαζί του θέματα της Αρκαδίας, τα οποία αφορούν στον τομέα της υγείας και ειδικότερα τα μείζονος σημασίας θέματα για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τα Kέντρα Yγείας του νομού. Ο κύριος Ανδρέας Λυκουρέντζος παρέδωσε την ακόλουθη επιστολή στον κ. Υπουργό Υγείας.


ΠΡΟΣ: Αξιότιμον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη Μάκη.

Το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις επιστημονικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και διαφόρων ειδικοτήτων υπαλλήλων. Όπως γνωρίζετε, οι δυνατότητες κάλυψης αυτών των αναγκών είναι οι προσλήψεις ιατρών, οι οποίοι έχουν κριθεί σύμφωνα με προγενέστερες προκηρύξεις μονίμου ιατρικού προσωπικού ή μέσω της διαδικασίας των επικουρικών. Συγκεκριμένα, έχουν κριθεί για να προσληφθούν ως μόνιμοι ιατροί, στην κατηγορία των Επιμελητών Β οι εξής:

α. 2 παθολόγοι,

β. 2 αναισθησιολόγοι

γ. 1 νεφρολόγος

δ. 1 χειρουργός

ε. 1 νευροχειρουργός

στ. 1 γενικός ιατρός για το Kέντρο Yγείας Δημητσάνας

Και στην κατηγορία των Διευθυντών:

α. 1 Διευθυντής Παθολογίας.


Με την διαδικασία της επιλογής της προκήρυξης θέσεων επικουρικών ιατρών πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι ακόλουθες ειδικότητες ιατρών:

1 μαιευτικής γυναικολογίας,

1 παιδίατρος,

1 ψυχίατρος,

1 παθολόγος.

Προσφάτως, το διοικητικό συμβούλιο του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου απεδέχθη την γενναιόδωρη προσφορά της κας Γκουντάνη Γιαννούλας ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την προμήθεια εξοπλισμού και την κατασκευή Αιμοδυναμικού Τμήματος. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη της δωρήτριας οι διαδικασίες αγοράς, παράδοσης και τοποθέτησης του εξοπλισμού καθώς και η διαμόρφωση του χώρου υποδοχής. Είναι απολύτως αναγκαία η στελέχωση του Αιμοδυναμικού Τμήματος με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Απαιτούνται δύο επεμβατικοί καρδιολόγοι και αριθμός νοσηλευτών. Η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος θα συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών και θα περιορίσει τη διακομιδή ασθενών στην Αθήνα. Πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη δύο (2) θέσεων των επεμβατικών καρδιολόγων.

Ο σημαντικότερος κίνδυνος, ο οποίος απειλεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, είναι η συνεχής μείωση του έμπειρου και υψηλού επιστημονικού επιπέδου δυναμικού του λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων. Οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις στις προσλήψεις μονίμου προσωπικού και οι συχνές αλλαγές των επικουρικών ιατρών έχουν ως άμεση συνέπεια τη διακοπή της επιστημονικής συνέχειας και της εμπειρίας των στελεχών του Π.Γ.Ν.

Κατόπιν αυτών, είναι επιβεβλημένη η αξιοποίηση των περιορισμένων πιστώσεων οι οποίες θα σας διατεθούν από τον Υπουργό Οικονομικών για τον κατά προτεραιότητα διορισμό των ιατρών, οι οποίοι όπως προαναφέραμε έχουν ήδη κριθεί στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Γ.Ν. αλλά και με τα αρμόδια όργανα του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου να αποφασισθούν και να προκηρυχθούν νέες θέσεις μονίμων ιατρών.

Τέλος, σημαντικές ελλείψεις εμφανίζονται και στο διοικητικό προσωπικό με κορυφαίες τις ελλείψεις οδηγών τόσο για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο όσο και για τα Κέντρα Υγείας. Και στην περίπτωση αυτή, μπορεί να αξιοποιηθεί η διαδικασία των επικουρικών υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών σε οδηγούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...