Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Τσιγάρα και αλκοόλ «ξυπνάνε» τον καρκίνο του στόματος (εικόνες – βίντεο)!

Τρίπολη - Τσιγάρα και αλκοόλ «ξυπνάνε» τον καρκίνο του στόματος (εικόνες – βίντεο)!
Ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο, στην Τρίπολη, από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον τοπικό οδοντιατρικό σύλλογο.


Αυτή η μορφή καρκίνου έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και μάλιστα εντοπίζεται σε άτομα που είναι καπνιστές και κάνουν μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Αυτή η κατηγορία των ανθρώπων έχει πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στόματος κατά 40-60%!

Στην ημερίδα βρέθηκαν οδοντίατροι, νοσηλευτές (από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο) αλλά και απλός κόσμος, ο οποίος ενημερώθηκε τόσο για τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο στοματικός καρκίνος όσο και για τον τρόπο θεραπείας του.

Τονίστηκε ότι αν διαγνωστεί έγκαιρα είναι έως και 100% ιάσιμος, όμως το κακό στη χώρα μας είναι ότι οι ασθενείς δεν είναι ενημερωμένοι και απευθύνονται στο γιατρό, μόνο όταν η νόσος είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Πρόκειται για την 6η -σε συχνότητα- μορφή καρκίνου, πιο συχνή και από αυτή των γεννητικών οργάνων!

Υπογραμμίστηκε ότι σημαντικό είναι η κατανάλωση "φιλικών" τροφών, όπως λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς και φυσικά οποιαδήποτε βλάβη επιμένει πάνω από 15 μέρες, πρέπει να μάς υποψιάσει και να μάς οδηγήσει στον οδοντίατρο μας.

Στο βίντεο μιλούν οι κ. Νίκος Παπαδογεωργάκης (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της κλινικής του "Ευαγγελισμού"), Θανάσης Ζορμπάς (εκπρόσωπος της ελληνικής οδοντιατρικής ομοσπονδίας), Ελεάννα Στουφή (στοματολόγος) και Γιαλαμάς Παναγιώτης (πρόεδρος οδοντιατρικού συλλόγου Αρκαδίας).

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...