Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπασταματάκης προς τη ΔΗΠΑΚ: «Να είστε πιο προσεκτικοί...»

Παπασταματάκης προς τη ΔΗΠΑΚ: «Να είστε πιο προσεκτικοί...»
Ο χειρουργός Γιώργος Παπασταματάκης, επι χρόνια Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, απαντά στην παράταξη ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) που εξέλεξε ένα μέλος στη νέα διοίκηση του Συλλόγου, για όσα ισχυρίστηκε σε προηγούμενη ανακοίνωσή της.


Γράφει: «Προς την ΔΗΠΑΚ. Ιατρών Αρκαδίας. Να είστε πιο προσεκτικοί..

Κατηγορεί η ΔΗΠΑΚ την Ενιαία Κίνηση Γιατρών για την "Αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και υποστηρίζει...Ας τα βρουν μεταξύ τους ως προς τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και συμφέροντα.... αυτούς που βάζουν πλάτη στη διάλυση της Δημόσιας υγείας και στην εμπορευματοποίησή της."

Είμαι περίεργος να καταλάβω πότε πρόλαβε η ΔΗΠΑΚ να πάρει μυρωδιά τι γίνετε στο ΔΣ και την ιστορία που έχει ο καθένας και τι πρεσβεύει.

Στην ενιαία κίνηση γιατρών όσοι συμμετέχουν δεν έχουν τις ίδιες πολιτικές απόψεις ή συμφέροντα, αυτό είναι σαφές. Υπάρχουν Ελευθεροεπαγγελματίες (8) και Νοσοκομειακοί γιατροί (3), έχουμε όμως όλοι ένα κοινό στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του κράτους προνοίας.

"Συντρόφια" δεν ξέρω αν αναμασάτε στείρες στερεότυπες ιδεολογικές κατευθύνσεις που κεντρικά σας δίνουν αλλά όσο μας αφορά θεωρώ μεγάλη προσβολή να μας συμπεριλαμβάνετε σε αυτούς που βάζουν πλάτη στην διάλυση της Δημόσιας Υγείας και στην εμπορευματοποίησης της.

Οι αγώνες που έχουμε, διαχρονικά, δώσει στο Νοσοκομείο είναι γνωστοί σε όλους, άγνωστοι δε σε σας, τους περαστικούς από την Αρκαδία.

Αγωνιστήκαμε για δωρεάν Δημόσια υγεία και ενάντια στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας εδώ και χρόνια.

Καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή την Τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές που λεηλατούν τον Ελληνικό λαό, καταδικάσαμε δημόσια και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ΔΝΤ και την ανθρωπιστική καταστροφή που αφήνει από όπου περνά. Καταδικάσαμε και καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ΕΣΑΝ Α.Ε. την ανώνυμη εταιρία που θα φέρει τον υγειονομικό Αρμαγεδδών στην Υγεία. Να είστε λοιπόν πιο προσεκτικοί στις ανακοινώσεις σας. Ο σύλλογος πάντα παρέμεινε μακριά από κόμματα και κομματικές επιρροές και έτσι θα συνεχίσει. Ελπίζουμε ότι θα ασκήσετε εποικοδομητικά τον ρόλο σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο σύλλογος είναι επιστημονικό όργανο και όχι συνδικαλιστικό γιατί αν νομίζετε ότι θα ασκήσετε συνδικαλισμό στον Ιατρικό Σύλλογο γελιέστε. Ο Σύλλογος αμέσως μετά την συγκρότηση του Νέου ΣΔ θα πορευθεί ενωμένος σαν μια γροθιά να μην έχετε καμιά αμφιβολία προς αυτό.»

14 σχόλια

  • Πολιτης
    Πολιτης Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 09:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια για τη διαφήμιση που κάνετε στο ροταρυ....... Δεν το ήξερα και ομολογώ οτι έμαθα κάτι απο εσάς..... Προσωπικα δε βλέπω κάτι ανήθικο, δε με χαλάει.....

  • εψηψισμένος
    εψηψισμένος Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 19:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε πολίτη λοιπόν σας φαίνετε κάτι αγαθό: Πάμε να δούμε πολύ, πολύ λίγα αποσπάσματα
    Ροταριανός Κώδικας Δεοντολογίας
    .............. .
    2) Χρησιμοποιώ την επαγγελματική μου εμπειρία και τις δεξιότητές μου για να υπηρετήσω το
    Ρόταρυ.
    .................
    7) Τιμώ την εμπιστοσύνη που το Ρόταρυ και οι συνάδελφοι Ροταριανοί μου παρέχουν και δε
    θα κάνω τίποτα που να θέσει σε δυσμένεια ή να θίξει το Ρόταρυ ή τους συναδέλφους
    Ροταριανούς
    Μια επίκαιρη επιστολή από τον πρώην Διοικητή π.Δ Γιώργο Αποστολάκο:
    Φίλες και φίλοι Ροταριανοί,
    Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της Επαγγελματικής Δράσης. Ως γνωστόν, η τελευταία αποτελεί την 5η Λεωφόρο Δράσης του Διεθνούς Ρόταρυ. Και η σημασία της είναι μεγάλη, γιατί αναφέρεται στην ίδια την φύση και την υπόσταση του Ροταριανού : ο Ροταριανός, άνδρας ή γυναίκα, είναι πρώτα από όλα επαγγελματίας. Και το Ρόταρυ είναι η μόνη Μη Κυβερνητική Οργάνωση διεθνώς, που υποχρεώνει τα μέλη της να είναι επαγγελματίες. (Βεβαίως στην Οργάνωση παραμένουν οι Συνταξιούχοι και οι περιστασιακά άνεργοι. Όχι όμως οι άεργοι).
    Για να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διείσδυση των ροταριανών ιδανικών στην κοινωνία, θεσπίστηκε ο θεσμός των επαγγελματικών κατηγοριών. Το Ρόταρυ πρέπει να περιλαμβάνει στις τάξεις του εκπροσώπους από όσο το δυνατόν περισσότερα επαγγέλματα και μάλιστα τους καλύτερους από κάθε ένα από αυτά.
    Ποια είναι η φιλοσοφία, η ιδεολογία του Ρόταρυ; Η επίτευξη της Παγκόσμιας Κατανόησης και Φιλίας και η διαφύλαξη της Ειρήνης, μέσα από την συντονισμένη δράση του στις ανθρώπινες κοινότητες, όπου εισάγει τις παραπάνω αρχές, μαζί με την ανθρωπιστική προσφορά προς τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο.
    .....................Στην συνέχεια η Διοικητής Μαριάννα σε σύντομη εισαγωγή αναφέρθηκε στον στόχο αύξησης μελών της τρέχουσας Ροταριανής χρονιάς, που είναι 200 μέλη, δηλαδή +15% σε σχέση με τα υπάρχοντα
    Αυτή την στιγμή γίνονται προσπάθειες για την δημιουργία Ρ.Ο. Χίου, Πάρου, Ωρωπού και
    Αγίου Νικολάου Σητείας Κρήτης. Στόχος να βρούμε μέλη σε Σπάρτη, Ναύπλιο, Κόρινθο,
    Θήβα, Καρπενήσι και Σητεία. Ο πΔ και Συντονιστής Επιτροπών Αύξησης και Διατήρησης Μελών, Μιχάλης Βαρότσος ανέπτυξε το θέμα «τι είναι αυτό που μας προσελκύει, κρατά
    στο Ρόταρυ, αλλά και μας διώχνει από το Ρόταρυ». Ακολούθησε συζήτηση σε ομάδες, όπου κάθε ομάδα ανέπτυξε και παρουσίασε από ένα διαφορετικό θέμα. Η πρώτη ομάδα ανέπτυξε το θέμα «τρόποι προσέλκυσης νέων μελών» και το παρουσίασε η βΔ Βίκυ Πεζίρη.
    Η δεύτερη ομάδα ανέπτυξε το θέμα «τρόποι δέσμευσης των μελών» και το παρουσίασε ο πβΔ και Γραμματέας του Ρ.Ο. Ηλιούπολη Μιχάλης Λουκίδης.
    Η τρίτη ομάδα ανέπτυξε το θέμα «τρόποι συγκράτησης - διατήρησης μελών» και το παρουσίασε ο Ειδ.Εκπ. και Πρόεδρος του Ρ.Ο. Ηράκλειο Αττικής Απόστολος Αξαρλής.
    Η τέταρτη ομάδα ανέπτυξε το θέμα «τρόποι προσέλκυσης νέων επαγγελματιών» υπό την επίβλεψη του Γιάννη Δρακουλάκου και το παρουσίασε η βΔ Ασπασία Καλλιέρου.
    Η έκτη ομάδα ανέπτυξε το θέμα «Ποίες δράσεις και έργα θα μπορούσαν να
    βοηθήσουν τον Όμιλο να προσελκύσει και να διατηρήσει τα μέλη του?» και το παρουσίασε ο Ειδ. Εκπ. Νίκος Κουτσοστάθης.


    Υπάρχουν 70 Ροταριανοί Όμιλοι στην νότια Ελλάδα που περιλαμβάνει την Ελλάδα νότια από την νοητή γραμμή Λευκάδας – Λαμίας – Χίου, και αποτελούν την 2470 Περιφέρεια.
    Η 2470 Περιφέρεια του Δ.Ρ.(Διεθνούς Ρόταρυ), ανήκει στη ζώνη 20Β
    Director της Ζώνης 20 για τις ροταριανές χρονιές 2014-16, είναι ο Safak Alpay από το Rotary Club Istanbul -Sisli.
    ...Προσεγγίζουν νέους με "δυνατότητες ανέλιξης" ή μεγαλύτερους πετυχημένους σε επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους. Έτσι οι πετυχημένοι δρουν κι ως δόλωμα για την προσέγγιση και εισχώρηση φιλόδοξων νέων! Κάνουν κάποιες φιλανθρωπίες και δίνουν υποτροφίες όπως τα αδερφάκια τους οι Lions!
    ............Αποσκοπεί: Στο να έχει στα σπλάχνα της όλη την αφρόκρεμα ώστε να μπορεί να προωθεί δικά της συμφέροντα! Στόχος: Η προώθηση κατευθυντήριων γραμμών με βάση τις εντολές που παίρνουν από τα κέντρα αποφάσεων που βρίσκονται εντός ή εκτός Ελλάδος). Μέλη: Αν είσαι φιλόδοξος και θές να φτάσεις ψηλά, αν είσαι πετυχημένος επιχειρηματίας με δυνατότητες εξέλιξης ή επιστήμονας, τότε είσαι ένα καλό υποψήφιο μέλος! Βοηθάνε την τοπική κοινωνία για να υπάρχει η κάλυψη της φιλανθρωπικής οργάνωσης και να παραμυθιάζουν και τον κόσμο που τους βλέπει με καχυποψία! Ποια η θέση τους για πατρίδα και Θρησκία, Γιατί τους έχει άραγε αποκηρύξει η διαρκής ιερά σύνοδος της Ελλάδος.. Υποστηρίζουν την παγκοσμιοποίηση Κύριε πολίτη λοιπόν σας φαίνετε κάτι αγαθό; Σας έγραψα αποσπάσματα ,αυτά που απλά μου ήρθαν στο μυαλό.
    Θα επανέλθω με εμπεριστατωμένο αρθρο για to Rotary International για την 2470 περιφέρεια διεθνούς Ρόταρυ και την 13439 ροταριανή ομάδα
    Σας φαίνονται λοιπόν σαν μέλη κυνηγετικού συλλόγου. ομίλου τένις ενός φιλόπτωχου ταμείου. Η σκοπός τους είναι ο προσηλυτισμός της αφρόκρεμας των επιστημόνων κατά τα λεγόμενα τους και η άλωση δια της παγκοσμιοποίησης την οποία πρεσβεύουν τη Ελληνικής κοινωνίας.
    Δείτε την αγωνία τους για νέα μέλη. «τρόποι προσέλκυσης νέων μελών» "τρόποι δέσμευσης των μελών" «τρόποι συγκράτησης - διατήρησης μελών» «τρόποι προσέλκυσης νέων επαγγελματιών» θέμα «Ποίες δράσεις και έργα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Όμιλο να προσελκύσει και να διατηρήσει τα μέλη του?» Ο Ιατρικός Σύλλογος αποτελεί διακαή τους πόθο. Ποιόν έχουν απέναντι τους σε αυτά τα σχέδια τους; Μαντέψτε.


    Συγκαλέστε το μηνιαίο Δ. Συμβούλιο και στείλτε την αναφορά
    παρουσιών του προηγούμενου μήνα. Παρακολουθείστε με τα μέλη των επιτροπών των Ομίλων σας τα Σεμινάρια της Περιφέρειας.
    Πραγματοποιείστε δραστηριότητες και προγράμματα σχετικά με τον
    επαγγελματισμό Ελέγξτε την πορεία των πρωτοβουλιών για αύξηση και διατήρηση των μελών σε σχέση με τους στόχους.
    Με βάση τις συνεισφορές του Ομίλου στο Ροτ. Ίδρυμα, υποβάλετε
    έγκαιρα την αίτηση για τα διάσημα του Paul Harris ώστε να δοθούν σε
    πανηγυρική συνεστίαση τον Νοέμβριο, μήνα του Ροτ. Ιδρύματος.
    Προγραμματίστε για τον Νοέμβριο δράσεις για το Ροταριανό Ίδρυμα.
    Ζητείστε από τον Πρόεδρο των Δημ. Σχέσεων να προωθήσει τον
    Όμιλο, περιλαμβάνοντας προγράμματα προσφοράς που μπορούν να
    παρουσιασθούν από τα ΜΜΕ κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
    Συνεχίστε την προπαρασκευή σας για την υποβολή αίτησης Χορηγίας
    τύπου Global Grant σε συνεργασία με την Υποεπιτροπή Χορηγιών Ροτ.
    Ιδρύματος της Περιφέρειας.

    ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 – Μήνας Ροταριανού Ιδρύματος
    1/11/2014 Σάββατο Ρ.Ο. Τρίπολη

  • Πολιτης
    Πολιτης Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 13:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλάδη ο γιατρός δε μπορει να ειναι μέλος του κυνηγετικού συλλόγου, του ομίλου τέννις, ενός φιλόπτωχου ταμείου η των ροταρυ ? έχουν κάτι ιδιαίτερο αυτοι που δεν το ξέρουμε εμεις οι απλοί πολίτες ?

  • Μεγάλη λεωφόρος
    Μεγάλη λεωφόρος Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 09:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Quiz. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ροταριανός Όμιλος Τρίπολης η νέα διοίκηση του ιδρύματος «Βοσυνιώτη» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας;

  • ψαγμένος
    ψαγμένος Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 01:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Τελικά στον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας τι θα ισχύσει ο κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας η....ο Ροταριανός Κώδικας Δεοντολογίας

  • Λεωνίδας
    Λεωνίδας Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 22:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Παπασταματάκη μέχρι στιγμή η πολιτική και συνδικαλιστική σου πορεία είναι της κολοτούμπας.
    Δε δικαιούσε να μιλάς μετά από αυτά που έχεις κάνει.

  • antre
    antre Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 21:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Όποιος έχει μύγιες μυγιάζεται...κ. Παπασταματάκη και υπόλοιπο συνάφι...

  • Σοφια
    Σοφια Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 21:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν μπορουσα να γραψω σωστα απο τηλεφωνο χθες..Θελω ομως να ξερω τι πρακτικα κανετε, σαν πολιτης του νομου,π.χ.απεναντι στο φαινομενο ελλειψεως ιατρων και προσωπικου στο νοσοκομειο τωρα.Εχετε μιλησει προς την κυβερνηση πιο εντονα,για αυτο?Σε ενα νοσοκομειο που καλλιστα καλειται να εξυπηρετησει οχι μονο απο το νομο Αρκαδιας αλλα κι απο δυο νομους ακομα,θα μπορουσαμε να πουμε,διαφορα περιστατικα κ πολλους ασθενεις..Εγω προσωπικα εχω πειρα απο τη χρονια ελλειψη γαστρεντερολογου στο νοσοκομειο,και δεν αφορα αυτο μονο τους ''μνημονιακους''καιρους!..Επισης δεν ξερω σε τι εκταση εχουν φτασει τωρα οι απογευματινες επι χρημασι επισκεψεις σε γιατρους και ποσοι βλεπουν ετσι ασθενεις.Πριν λιγο καιρο,απο τη βοη του κοσμου και τις αντιδρασεις φορεων -κ καποιων κομματικων, να μην κρυβομαστε,ανα την Ελλαδα-νομιζω οτι σταματησε και η ιστορια με το ποσο που ηθελαν να φορτωσουν στην πλατη μας για νοσηλεια.Αυτο ομως που εχω καταλαβει χωρις απαραιτητα να πρεπει να θεωρηθω κομματικοποιημενη καπου ειναι το ξεχαρβαλωμα της δημοσιας υγειας που επιχειρειται απο πανω,τη ελλειψη υλικων κ πορων αρκετων για τα δημοσια νοσοκομεια,τον προσανατολισμο για μεγαλυτερη εμπορευματοποιηση της υγειας,εως κ κλεισιμο μερικων νοσοκομειων ανα την Ελλαδα.Απο το τελευταιο δεν κινδυνευει το Παναρκαδικο,ομως για τα υπολοιπα εχετε ευθυνη για τη θεση και την αγωνιστικοτητα που θα δειξετε ως δημοσιοι λειτουργοι..Ολα αυτα αφορουν μονο τα συνδικαλιστικα οργανα? ! Λετε οτι η δημοσια Υγεια ειναι αντικειμενο κ δικου σας ενδιαφεροντος. Αντι να αναλωνεστε σε επιπληξεις,η 'καθενας'θιγομενος να κομπορρημονει(για αυτο υπαρχει ο στενος κυκλος του καθενα,εμας δεν μας ενδιαφερει) καλυτερα να φανει η αντιδραση των γιατρων σε αυτα με εργα,αν ενδιαφερει πραγματικα η δωρεαν,αξιοπρεπης γαι τον πολιτη Υγεια κ δεν ειναι ολα μπιζνες, και να βγαινει' το μεροκαματο'!..Κι ισως πρεπει να σκεφτειτε ακομα και την κριτικη των γιατρων αυτων που δεν γουσταρετε,γιατι δεν ειναι ακομματιστοι( ποσο μαλλον στα πολιτικα γουστα σας σας)..Στη θεση σας θα με ενδιεφερε το περιεχομενο και η αληθεια που μπορει να εχουν τα λογια των αλλων..(Απο ποτε γενικα το ακομματιστο παντως ειναι και κατ αναγκη το καλυτερο, ειναι θεμα κ ενα ωραιο προπαγανδιστικο κολπακι ξανα των καιρων,βλεπω εγω...)

  • Παπασταματάκης
    Παπασταματάκης Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 01:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Το έχω γράψει και το έχω πει κατ’επανάληψη, ο ιατρικός σύλλογος δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο. Έχει (ή μάλλον θα έπρεπε να έχει) ύψιστο θεσμικό ρόλο και θα πρέπει να περιορίζεται σε αυτό.

  • Σοφια
    Σοφια Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 00:42 Σύνδεσμος σχολίου

    σιγα ρε Παπασταματακη που θα ορισεις εσυ πως θα κανουν πολιτικοι οι αλλοι,επειδη εσυ δεν τους γουσταρεις και μιλας για στειρες λογικες!!Τι λες μεγαλε?Κι εσυ ο ακομματιστος,που ειναι τοσο της μοδος τςλςυταια,εκτος απο καταδικες δεν καταλαβα,τι ακριβως σπουδαιο εχεις προσφερει///και ενω καταλογιζεις σε αλλους αδικη εμπλοκη στην κριτικη,δεν κοιτας τα δικα σου που τους λες περαστικους?Τους ξερεις ολους??Καταλαβε οτι δεν ειστε οι μαγκες οι απυροβλητοι κι αν σας χαλαει η πιατσα προβλημα σας..Ανττε μπραβο..Θ ασε κρινει ο κομσος οπως ολους,εκτος αν εχεις αλλεργια και σε αυτο!!

  • ελευθερος πολιτης
    ελευθερος πολιτης Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 11:32 Σύνδεσμος σχολίου

    κυριοι δυστυχως καποιοι νομιζουν οτι οι συλλογοι ειναι μαγαζακι τους. καποιοι θελουν σκαλοπατια για να αναδειξουν την πολιτικη τους και κοινωνικη τους παρουσια. γινεται σε ολους τους συλλογους αυτο και ειναι η αιτια που το συνδικαλιστικο κινημα εχει χασει την αξια του και εχει επιτρεψει την αντιλαικη πολιτικη χωρις ουσιαστικες αντιδρασεις..... δε φταιει λοιπον ο κυριος παπασταματακης που ειναι κομματι αυτης της λογικης, θα φταινε ομως οι υπολοιποι 9-11 του συμβουλιου που θα τον επιβεβαιωσουν και θα διαιωνισουν αυτη τη φιλοσοφια.

  • Αλέκος
    Αλέκος Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 00:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Kύριε Παπασταματάκη σας ενδιαφέρει μόνο η εκλογή σας και είστε ανύπαρκτος μπροστά στο πρόβλημα των σκουπιδιών.
    Εσείς σα σύλλογος θα έπρεπε πρώτος να διαμαρτυρηθείτε για τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από τα απορρίμματα που είναι στους δρόμους.
    Εσείς οι γιατροί γνωρίζετε καλύτερα από όλους τους κινδύνους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
    Αντί αυτού εσείς μετράτε μόνο ψήφους.

  • ισα
    ισα Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 23:54 Σύνδεσμος σχολίου

    καλα ειναι 8 ελευθεροεπαγγελματιες εκλεγμενοι στο Δ.Σ. και θελεις παπασταματακη να ξαναγινεις προεδρος; παραξενο μου φαινεται ασε που δεν κουραστηκες πια .περιμενουμε με ανυπομονησια να δουμε τους ελευθεροεπαγγελματιες ποιον θα ψηφισουν για προεδρο στον ιατρικο συλλογο,ανανεωθειτε επιτελους.

  • ελευθερος πολιτης
    ελευθερος πολιτης Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 16:54 Σύνδεσμος σχολίου

    εχουνε δικιο κυριε παπασταματακη. εισασταν ανυπαρκτος τοσα χρονια σα συλλογος. κοιταξατε την παρτη σας και μονο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...