Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η τεχνολογία της νευροανάδρασης παρουσιάστηκε σε επιστημονική ομιλία στην Τρίπολη (vd)!

Η τεχνολογία της νευροανάδρασης παρουσιάστηκε σε επιστημονική ομιλία στην Τρίπολη (vd)!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική παρουσίαση με θέμα "Νευροανάδραση και Ποιότητα Ζωής" πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, από τον Νευροψυχολόγο Μάριο Σεβρισαριανό. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Κέντρο Αποκατάστασης "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ", σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης. Υπεύθυνη νευροανάδρασης του κέντρου είναι η ψυχολόγος Ιωάννα Μπάρκα.
Η Νευροανάδραση είναι μια στρατηγική μάθησης(ψυχοφυσιολογικής εκπαίδευσης) που δίνει την δυνατότητα σε άτομα που την χρησιμοποιούν να αποκτήσουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των εγκεφαλικών κυμάτων τους και να μάθουν να τα τροποποιούν βάσει αυτής της πληροφορίας.
Η Νευροανάδραση είναι μια μη παρεμβατική διαδικασία εκπαίδευσης του εγκεφάλου. Αποτελεί παράδειγμα τυχαίας επιστημονικής ανακάλυψης από ερευνητικά προγράμματα της NASA στα τέλη της δεκαετίας του '60 σε συνεργασία με τον Dr. Barry Sterman του UCLA University, School of medicine. Αρχικό πεδίο εφαρμογής ήταν η αντιμετώπιση επιληπτικών κρίσεων.
Όπως τόνισε γιατρός Μ. Σεβρισαριανός όλα εξαρτώνται από το πως ο εγκέφαλος έχει συνηθίσει από μικρή ηλικία να εργάζεται. Ο εγκέφαλος μας έχει περίπου 150 δισεκατομμύρια κύτταρα τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους στέλνοντας κάποια χημικά υγρά το ένα στο άλλο. Η ποσότητα αυτών των υγρών μεταξύ των κυττάρων έχει αποδειχθεί από την επιστήμη ότι είναι υπεύθυνα για ό,τι μας συμβαίνει στην προσωπικότητα, το χαρακτήρα και την υγεία μας.
Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι επεμβατική και κατά συνέπεια δεν έχει καμία παρενέργεια. Καταστάσεις που αφορά είναι από μικρά παιδιά με υπερκινητικότητα ή δυσλεξία ή άτομα με κατάθλιψη, άγχος, αϋπνίες, ημικρανίες, πονοκεφάλους κ.α.
Η αποτελεσματικότητά της την έχει καταστήσει επί αρκετές δεκαετίες, σε μια προσφιλή μέθοδο αυτοβελτίωσης σε Ευρώπη και Αμερική.
Ενδεικτικές δυσλειτουργικές καταστάσεις που αντιμετωπίζονται επιτυχώς είναι:
o Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα
o Μαθησιακές δυσκολίες
o Δυσλεξία
o Άγχος (ανησυχία φόβος)
o Κατάθλιψη
o Ιδεοψυχαναγκασμούς
o Επιθετικότητα
o Αυτιστικά συμπτώματα
o Τίκς
o Διαταραχές επαφής
o Κρίσεις πανικού
o Ψυχογενής ανορεξία/ Βουλιμία
o Tourette syndrome
o Διαταραχές ύπνου
o Συμπτώματα πόνου
o Πονοκέφαλοι τάσης
o Ημικρανίες
o Νευρολογικά & κινητικά συμπτώματα
o Ανοσοποιητικά
o Ενδοκρινολογικά & ΑΝΣ συμπτώματα
o Δερματολογικές αλλεργίες
o Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
o Ιδιοπαθής υπέρταση
o Αποδυνάμωση ανοσοποιητικού συστήματος
Δείτε παρακάτω το βίντεο από την εκδήλωση και στο δεύτερο βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο της νευροανάδρασης μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του γιατρού Μάριου Σεβρισαριανού στο kalimera-arkadia.gr.

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...