Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Γιατί ο Καθηγητής Δημήτρης Χασιάκος ήταν τόσο αγαπητός»

«Γιατί ο Καθηγητής Δημήτρης Χασιάκος ήταν τόσο αγαπητός»
Στο «Καλημέρα Αρκαδία» μιλά ο μαθητής και συνεργάτης του δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Ιδιαιτέρα συγκινητική ήταν η αντίδραση του κοινού απέναντι στο άκουσμα της είδησης, ότι χάθηκε από κοντά μας ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαιευτήρας γυναικολόγος Δημήτρης Χασιάκος. Ο θάνατος του πολύ γνωστού -και στην Τρίπολη- γιατρού γέμισε με λύπη όλους όσους τον γνώριζαν. Πάρα πολλές γυναίκες από την Αρκαδία, που είχαν γνωρίσει τον Καθηγητή, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν. Εμείς συναντήσαμε τον μαθητή και συνεργάτη του αδικοχαμένου Καθηγητή, το γνωστό μαιευτήρα γυναικολόγο Παναγιώτη Χριστόπουλο, ο οποίος μέσα σε κλίμα συγκίνησης μας μίλησε για τον σπουδαίο αυτόν άνθρωπο:  


u039F u03B4u03C1
«Ο Καθηγητής Δημήτρης Χασιάκος ήταν μια σημαντική μορφή για μένα. Ήταν ο άνθρωπος που είχα την τιμή να αποκαλώ Δάσκαλο! Ήταν ο άνθρωπος που μου έκανε την τιμή να μάθω δίπλα του τα περισσότερα από όσα ξέρω πάνω στην Επιστήμη μας. Πάνω από όλα όμως, μας δίδαξε ήθος και αρχές μέσα από το παράδειγμα του. Ήταν η αγάπη του για τον άνθρωπο, η αγάπη του για τις γυναίκες του κόσμου που χαρακτήριζαν την καθημερινότητα του. Για το λόγο αυτό, ο Δημήτρης Χασιάκος τολμώ να πω ότι είχε αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στο σκοπό αυτό. Θυσιάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την προσωπική του ζωή, είχε σαν στόχο να βοηθήσει όσες περισσότερες γυναίκες ζητούσαν τη βοήθεια του. Ποτέ δεν άκουσα από τα χείλη του κουβέντα αγανάκτησης, ποτέ δεν αρνήθηκε σε καμία τις υπηρεσίες του. Όσο κούραση και αν είχε, ποτέ δεν αρνήθηκε να βοηθήσει ακόμα περισσότερες γυναίκες. Θυμάμαι ότι πρόσφατα κάναμε μια συζήτηση για μια ιδέα που είχε. Σκέφτονταν να μαζέψει σε ένα χώρο όλα τα παιδιά που είχε ξεγεννήσει κατά τα χρόνια της σταδιοδρομίας του. Υπολογίσαμε λοιπόν ότι θα έπρεπε η συνάντηση να γίνει σε κάποιο κλειστό γήπεδο, ώστε να μπορέσουν να χωρέσουν τα χιλιάδες παιδιά που έχει φέρει στον Κόσμο»!!! μας είπε ο δρ. Παναγιώτης Χριστόπουλος. Και συνεχίζει: «Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κίνητρο του δεν ήταν ποτέ τα χρήματα. Εκατοντάδες (ή ίσως και χιλιάδες) είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που απευθύνθηκαν σε αυτόν και δεν ζήτησε χρήματα και ούτε τα δέχθηκε ακόμα και όταν του τα προσέφεραν, όταν αισθάνονταν ότι απέναντι του είχε κάποιον άνθρωπο που βρισκόταν σε ανάγκη» είπε ο γιατρός. Πραγματικά, είναι πολλές οι ιστορίες ανθρωπιάς που έχουν φτάσει και σε εμάς, από συντοπίτισσες μας που απευθύνθηκαν για βοήθεια στο Δημήτρη Χασιάκο μιλούν με θαυμασμό, κυρίως για την Ανθρωπιά του αλλά και τις γνώσεις του.


Ρωτήσαμε όμως τον δρ. Χριστόπουλο πως ήταν ο Δημήτρης Χασιάκος απέναντι στους συναδέλφους και τους συνεργάτες του. «Ήταν ο άνθρωπος που βοηθούσε και το συνάδελφο» μας απάντησε. «Όσο φόρτο εργασίας και αν είχε, ποτέ δεν αρνήθηκε να τρέξει να βοηθήσει κάποιο συνάδελφο, ακόμα και αν του ήταν μέχρι τότε άγνωστος. Σε εμάς τους μαθητές και συνεργάτες του, μας έμαθε να αγαπάμε τη γυναίκα ως άνθρωπο. Μας έμαθε να βάζουμε την ανάγκη της ασθενούς πάνω από τις προσωπικές μας ανάγκες. Μας έμαθε να αγαπάμε τη μάθηση και την Επιστήμη» μας είπε ο γιατρός.

Όπως είναι γνωστό, ο άτυχος Καθηγητής Χασιάκος είχε ιδιαίτερες σχέσεις και αγάπη για το λαό της Αρκαδίας. Αυτό οι γυναίκες της Τρίπολης το αναγνώριζαν και το εκτιμούσαν. «Πάντα είχε στο μυαλό του την Τρίπολη και γενικότερα την Αρκαδία», είπε ο δρ. Χριστόπουλος. «Άλλωστε η απόφαση να ανοίξω το ιατρείο στην Τρίπολη, πάρθηκε μετά από δική του παρότρυνση. Ήταν και δική του επιθυμία να έχει έναν έμπιστο συνεργάτη του στην Αρκαδία, για να μπορούν οι γυναίκες να έχουν άμεση πρόσβαση σε μια πιο ποιοτική γυναικολογική φροντίδα, όπως πίστευε ότι αξίζουν. Θυμάμαι ότι είχε χαρεί πολύ όταν του ανακοίνωσα ότι τελικά θα ανοίξω το ιατρείο στην πλατεία Πετρινού. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να έρθει στα επίσημα εγκαίνια του ιατρείου που σχεδιάζαμε για την άνοιξη», μας είπε ο γιατρός.

Τέλος, μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης ρωτήσαμε ποια είναι η εικόνα που θα μείνει στη μνήμη όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν. «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αυτό που θα μείνει σε όσους από εμάς τον ζήσαμε από κοντά είναι η καλοσύνη του και η αγάπη του για τον άνθρωπο, για την απλή γυναίκα, για το συνάδελφο, για το συνεργάτη. Δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στα βήματα που μας έμαθε. Δεν μπορούμε να μην συνεχίσουμε την πορεία που ο ίδιος ο Δάσκαλος μας, ο Δημήτρης Χασιάκος χάραξε μέσα μας», είπε ο δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Καλό ταξίδι στον Άνθρωπο, το Γιατρό και το Δάσκαλο Δημήτρη Χασιάκο… Καλό Παράδεισο…. 

- www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...