Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Οργή για την αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης γιατρού!

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Οργή για την αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης γιατρού!

Για απαράδεκτη απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για μετακίνηση Γιατρού του Νοσοκομείου της Τρίπολης, κάνει λόγο ο Χειρουργός, Γιώργος Παπασταματάκης

, μέσω του docmed.gr. 
Γράφει: "Δεν φτάνουν οι τρομερές ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο μας τώρα καλούμαστε με απόφαση της 6ης ΥΠΕ να καλύψουμε και τις ανάγκες του Γενικού νοσοκομείου Σπάρτης με την προσωρινή μετακίνηση επικουρικού Γιατρού παθολόγου. Είναι μια απαράδεκτη απόφαση που άμεσα πρέπει να ανακληθεί. Παλεύουμε με χέρια και με δόντια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας χρήσιμο αποδοτικό και να παρέχουμε την μέγιστη δυνατή ιατρική ασφάλεια στους ασθενείς. Κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου είναι απόλυτα καταδικαστέα. Η μετακίνηση γιατρών του Παναρκαδικού έστω και για μια μέρα δημιουργεί κακό προηγούμενο και επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ζητάμε την άμεση ανάκληση της. "Σε κάθε περίπτωση: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την μετακίνηση γιατρού από το Νοσοκομείο μας. Η ασέβεια για την προσωπική, οικογενειακή και επιστημονική μας αξιοπρέπεια δεν θα περάσει".."

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Ν.Α.)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

29/1/2015

Θέμα: Μετακίνηση Ιατρού την Παθολογικής του Παναρκαδικού στο Νοσοκομείο Σπάρτης
Με την αρ.πρωτ. 1634-28/1/2015 ο συνάδελφος παθολόγος ιατρός της Παθολογικής κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Κος Τζίφας Κωνσταντίνος ενημερώθηκε ότι, από την επομένη της παραλαβής του εγγράφου, θα καλύπτει τις ανάγκες της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείο της Σπάρτης. Για λόγους σκοπιμότητας πιθανόν δεν αναφέρεται το χρονικό διάστημα της μετακίνησης (έπρεπε να αναφέρεται). Η απόφαση είναι του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ με πρόσχημα έκτακτες ανάγκες τις κλινικής.
Θα πρέπει λοιπόν ο συνάδελφος να μετακινείται καθημερινά περίπου 130 χιλιόμετρα, χωρίς να διαθέτει ο ίδιος αυτοκίνητο, εν μέσω χειμώνα σε μια διαδρομή που πολλές φορές την διάρκεια της χειμερινής περιόδου αποκλείεται από τα χιόνια. Να σημειώσουμε εδώ ότι για την ασφαλή μετακίνηση ακόμα και έμπειρος οδηγός έχει ανάγκη ελαστικών χιονιού.
Δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι ο συνάδελφος έχει υπόλοιπο εφημεριών στο νοσοκομείο που υπηρετεί όπως δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι δεν περιλαμβάνεται στο νομίμως εκδοθέν πρόγραμμα εφημεριών που έχει ήδη κατατεθεί στο νοσοκομείο της Σπάρτης για τον μήνα Φεβρουάριο.
Αυτά συμβαίνουν την στιγμή που το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης έχει οριακό αριθμό παθολόγων (μάλιστα έχουν ζητηθεί από την Δντρια άλλες δύο θέσει επικουρικών). Η συγκεκριμένη κλινική βρίσκεται συνεχώς πάνω από το 100% της πληρότητας της , με διασπορές σε άλλες κλινικές.
Να σας θυμίσουμε εδώ ότι το νοσοκομείο μας δεν διαθέτει όλες τις μέρες του μήνα Παιδίατρο κατά την εφημερία αλλά δεν είδαμε το ίδιο ενδιαφέρον από την ΥΠΕ, να μετακινηθεί Παιδίατρος από άλλο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, στο νοσοκομείο μας.
Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ρόλο «Περιφερειακού» νοσοκομείου καθώς βρίσκεται στο κέντρο της περιφέρειας και έχει όλες εκείνες τις υποδομές που θα το χαρακτήριζαν πλήρη (ΜΕΘ, Αιμοδυναμικό, Νευροχειρουργική κλινική, ΜΤΝ κα). Γιατί λοιπόν να φύγει μόνο ο παθολόγος από το νοσοκομείο μας και δεν φεύγει και ένα νευροχειρούργος, ένας ορθοπεδικός, ένας καρδιολόγος…

Οι Υπουργοί (κατεδάφισης) της Υγείας της τελευταίας πενταετίας, αποφάσισαν ότι στους γιατρούς του ΕΣΥ δεν θα ίσχυε ο κανόνας 5 αποχωρήσεις προς 1 πρόσληψη που ισχύει για όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και απαγόρευσε πλήρως τις προσλήψεις ιατρών, οδηγώντας έτσι στην υπολειτουργία ή στο κλείσιμο πολλά τμήματα Νοσοκομείων. Εκεί θα έπρεπε να πιέσουν οι διοικητές των Υπε για μόνιμο ή επικουρικό προσωπικό και όχι στον κάθε συνάδελφο γκρεμίζοντας του τον οικογενειακό και επαγγελματικό προγραμματισμό.
Καθόρισε δε ένα νέο νομικό πλαίσιο που δίνει την δυνατότητα στους διοικητές των Υ.Πε και των Νοσοκομείων να μετακινούν γιατρούς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, ανεξαρτήτως χιλιομετρικής αποστάσεως. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και με τους υπόλοιπους εργαζομένους στα Νοσοκομεία.
Με την «ετσιθελική» μετακίνηση των ιατρών από μικρά νοσοκομεία σε μεγαλύτερα, οδηγούμαστε σε μαρασμό αυτών και κλείσιμο τους. Από τα μεγαλύτερα τώρα νοσοκομεία στα μικρότερα οδηγούμε συναδέλφους σε εθελουσία παραίτηση.
Με τέτοια μέτρα δεν έχουν αξία πια οι οργανισμοί των νοσοκομείων. Επίσης, με τέτοιες αποφάσεις, η υπηρεσία παρεμβαίνει στον οικογενειακό ιστό του κάθε εργαζομένου με δυσάρεστες επιπτώσεις συνήθως.
Πρέπει να στηριχθεί ο ευαίσθητος τομέας της υγείας και κυρίως οι νέοι γιατροί. Αρκετοί είναι αυτοί που κοσμούν τα νοσοκομεία του εξωτερικού.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας:

• Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις μετακινήσεις ιατρών από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο και απαιτεί την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ή επικουρικό προσωπικό. Η άσκηση πλανόδιας ιατρικής είναι επικίνδυνη και για τον ασθενή και για τον γιατρό.
• Δεν θα ανεχτούμε κινήσεις υποβάθμιση του νοσοκομείου μας την στιγμή που πασχίζουμε όλοι μαζί να ανεβάσουμε το κύρος του. Προτρέπουμε τις Δημοτικές Αρχές, τους φορείς, τα σωματεία και τους πολίτες του τόπου μας να αντιδράσουν δυναμικά μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο αποδυνάμωσης της νοσοκομειακή περίθαλψη στον τόπο μας.
• Συμπαραστεκόμαστε στον εν λόγω συνάδελφο και διαβεβαιώνουμε όποιον συνάδελφο βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση ότι θα τους προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.
• Συμφωνεί με την μετακίνηση μόνο εάν ο συνάδελφος είναι θετικός σε αυτήν.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕΣΥΝΑ

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

Βαρδιάμπασης Βασίλης                          Αντωνίου Ιωάννα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...