Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ημερίδα για οδοντιάτρους έγινε στην Τρίπολη (vd)

Ημερίδα για οδοντιάτρους έγινε στην Τρίπολη (vd)
Επιστημονική ημερίδα, απευθυνόμενη σε εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό, πραγματοποίησε ο Οδοντιατρικός σύλλογος Αρκαδίας, στην Τρίπολη, σε συνεργασία με τη στοματολογική εταιρία Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναπτύχθηκαν δύο θέματα. Το πρώτο είχε να κάνει με την ψηφιακή ακτινογραφία, το ρόλο και τις εξελίξεις. Αφορούσε στην εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της οδοντιατρικής, που διευκολύνει τον οδοντίατρο, αλλά απ' την άλλη έχει μεγάλο κόστος, γεγονός που εμποδίζει όλους τους οδοντιάτρους να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.
Ο κ. Γκρίτζαλης είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι "θα έπρεπε η στοματική ακτινογραφία να είναι ψηφιακή, δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει αυτό το πράγμα".
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας αφορούσε στην κακή χρήση φαρμάκων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα οστεονέκρωσης των γνάθων. Ειδικότερα, φάρμακα για την οστεοπόρωση και για την κακοήθη νόσο είναι αυτά που προκαλούν το πρόβλημα. Τα φάρμακα για την κακοήθη νόσο είναι αναπόφευκτα, αλλά αυτά για την οστεοπόρωση μπορούν να αντικατασταθούν και να μην γίνεται κατάχρηση.
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...