Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κινδυνεύει να κλείσει από τον άλλο μήνα το αιμοδυναμικό στο Νοσοκομείο;

Κινδυνεύει να κλείσει από τον άλλο μήνα το αιμοδυναμικό στο Νοσοκομείο;
Σοβαρό κίνδυνο να πάψει να λειτουργεί, από τον ερχόμενο μήνα, το Αιμοδυναμικό τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, προκύπτει, με βάση ρεπορτάζ της ιστοσελίδας docmed.gr.
Θυμίζουμε ότι το Αιμοδυναμικό λειτούργησε, μετά τη μυθική δωρεά που έκανε στο Νοσοκομείο, η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη.
Το docmed.gr, αναφέρει: "Καμιά φορά οι υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται αντί να διευκολύνουν περιπλέκουν τα πράγματα. Παράδειγμα η υπουργική απόφαση  που παρέχει τη δυνατότητα παράτασης της σύμβασης, που έχουν υπογράψει για ένα χρόνο  οι επικουρικοί γιατροί, μέχρι το τέλος του έτους. Η απόφαση αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο καθώς,  αν την υπογράψουν σύμφωνα με τους όρους,  δεν μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου υποψηφιότητα για θέση επικουρικού,  εφόσον αυτή προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του έτους. Αναγκαία  λοιπόν για αλλαγή της με άλλα απόφαση που να δίδει  τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεως,  και κατά τη διάρκεια της παράτασης της θητείας του γιατρού  στο ίδιο νοσοκομείο.

Το σπουδαιότερο, που μας αφορά άμεσα, ως νομό.  Επειδή η Αρκαδία είναι με προεδρικό διάταγμα είναι άγονη περιοχή, πρέπει η σύμβαση, που έχουν οι ήδη υπηρετούντες επικουρικοί ιατροί (που δεν πρόλαβαν να συμπεριληφθούν στο καινούργιο νόμο περί τριετούς θητείας),  από μονοετής να γίνει τριετής. Διαφορετικά τον άλλο μήνα δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε το Καρδιολογικό Τμήμα και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...