Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύη Τατούλη: «Άμεσα να αντικατασταθεί ο ακτινολόγος που μετακινείται από το Παναρκαδικό»

Εύη Τατούλη: «Άμεσα να αντικατασταθεί ο ακτινολόγος που μετακινείται από το Παναρκαδικό»
Την κατάπληξη της εξέφρασε με επιστολή της στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, κ. Γεώργιο Γιαννόπουλο, η πολιτευτής Αρκαδίας και νομικός, κ. Εύη Τατούλη σχετικά με την αιφνίδια απόφαση του πρώτου να
απογυμνώσει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο από ιατρό- ακτινολόγο, τον οποίο μετακινεί σε Κέντρο Υγείας της Αττικής. Συγκεκριμένα, η κ. Τατούλη επισημαίνει τον κίνδυνο στο αμέσως προσεχές διάστημα να μην μπορεί να λειτουργήσει ο κρίσιμος ακτινοδιαγνωστικός τομέας του Παναρκαδικού με απρόβλεπτες συνέπειες για την συνολική του λειτουργία.

Συγκεκριμένα, η κ. Τατούλη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τέτοιου είδους αποφάσεις επιβάλλεται να μεριμνούν για ταυτόχρονη αναπλήρωση του κενού που δημιουργείται προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία του φορέα που πλήττει η μετακίνηση και ασφαλώς δεν μπορούν να γίνονται συγκυριακά και μονομερώς. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι την εποχή αυτή, που η ανθρωπιστική κρίση διογκώνεται από την καθίζηση κάθε πρωτοβουλίας προς την κατεύθυνση της κρατικής ανασυγκρότησης, συντρέχουν προσωπικοί λόγοι που καθιστούν αναγκαίες τέτοιες αποφάσεις. Ωστόσο, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μην λαμβάνει υπ’ όψιν του τις συνέπειες και να μην τις προλαμβάνει».

Τέλος, η κ. Τατούλη εξέφρασε την πεποίθηση της ότι άμεσα η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας και να επιχειρήσει βαθιές τομές προκειμένου να ανανήψει ο ασθενής που δεν είναι άλλος από το κοινωνικό μας Κράτος. «Η παραχώρηση της αρμοδιότητας της πρωτοβάθμιας υγείας από το κεντρικό Κράτος στις Περιφερειακές Διοικήσεις θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο σοβαρό βήμα αποκέντρωσης, αφού η εγγύτητα των δομών δίνει την δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης, γνώσης των προβλημάτων και αντιμετώπισής τους χωρίς την εγνωσμένη γραφειοκρατική μέγγενη. Όσο διαρκεί η αβεβαιότητα της δημοσιονομικής λαίλαπας που αντιμετωπίζει η χώρα, η οποία θα σοβεί επί μακρόν, δεν μπορεί καμία κυβέρνηση με ίχνος φιλοπατρίας να αδρανεί και να μην αναλαμβάνει καίριες πρωτοβουλίες. Η θεοποίηση της διαπραγμάτευσης και η στάση όλων των πολιτικών φορέων να ανακυκλώνουν την ύπαρξη τους γύρω από αυτήν δεν βοηθά στην δημιουργία αυτού που έχει ανάγκη η πατρίδα αυτήν την στιγμή, που δεν είναι άλλο από την χάραξη εθνικής στρατηγικής για την επόμενη ημέρα της μεταπρογραμματικής ή όπως αρέσκεται στην κυβέρνηση να αναφέρει της «μετασυμφωνιακής» Ελλάδας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...