Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή για τη Σχολή Νοσηλευτών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή για τη Σχολή Νοσηλευτών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου
Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με τον αποκλεισμό της ΕΠΑ.Σ. βοηθών Νοσηλευτών του Π.Γ.Ν. Τρίπολης από την υπουργική απόφαση για τη μετατροπή της λειτουργίας της ως Δ.Ι.Ε.Κ..

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στην εύρυθμη και ανελλιπή λειτουργία της ΕΠΑ.Σ. από το 1987, στο εξαιρετικό επίπεδο σπουδών που προσφέρει, στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της, αλλά και στις θέσεις εργασίας που παρέχει σε διδακτικό προσωπικό – των οποίων μάλιστα προβλέπεται αύξηση στο άμεσο μέλλον – επισημαίνει πως η λειτουργία της Σχολής δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και ερωτά τον Υπουργό για τους λόγους του αποκλεισμού της από την εν λόγω υπουργική απόφαση, ζητώντας η σχολή να συμπεριληφθεί σε επόμενη απόφασή του. Με την παρέμβασή του αυτή, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ανταποκρίνεται στο αίτημα όχι μόνο των μαθητών της σχολής και του διδακτικού προσωπικού, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων, για την ενίσχυση και την αναβάθμιση της λειτουργίας της με κάθε προσφερόμενο τρόπο.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Tον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Π.Γ.Ν. Τρίπολης ως Δ.Ι.Ε.Κ.»

Κύριε Υπουργέ,

Από το 1987 η ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Π.Γ.Ν. Τρίπολης λειτουργεί ανελλιπώς, δεχόμενη, εκτός από μαθητές του νομού Αρκαδίας, και μαθητές από όμορους νομούς (Ηλεία-Αργολίδα-Λακωνία).

Επιπλέον, διαθέτει υπερσύγχρονο κτίριο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου με πλήρη εξοπλισμό και εποπτικά μέσα διδασκαλίας (δύο αίθουσες Εργαστηρίων, τέσσερις αίθουσες Διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα ψυχαγωγίας, τρία γραφεία διδασκόντων κ.ά.). Σημειώνεται δε, πως δεν χρηματοδοτείται από δημόσια δαπάνη, ώστε να επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο οργανισμός της σχολής αυτή προβλέπει την πρόσληψη και νέων εκπαιδευτικών, πέραν των ήδη διδασκόντων, σε κενές υφιστάμενες οργανικές θέσεις.

Εντούτοις, η ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τριπόλεως αποκλείστηκε από την υπ΄ αριθμ. Γ4α/Γ.Π.12972 Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο υπ΄ αριθμ. 1038/2015 ΦΕΚ τ. Β΄ και αφορά την ίδρυση Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.).

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Για ποιο λόγο η ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Παναρκαδικού Γ.Ν. Τριπόλεως δεν περιλαμβάνεται στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση; Προτίθεται να την συμπεριλάβει σε επόμενη απόφασή του;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...