Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυξάνονται τα ποσοστά παχυσαρκίας στον πληθυσμό στην Αρκαδίας (vd)

Αυξάνονται τα ποσοστά παχυσαρκίας στον πληθυσμό στην Αρκαδίας (vd)

«Εξετάζομαι – Ενημερώνομαι – Βάζω την πρόληψη στη ζωή μου» ήταν το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης, που έγινε, το Σάββατο, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Η εκδήλωση έγινε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πάτρας.

Εκεί, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δύο εθνικών μελετών υγείας, της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (Ε.ΜΕ.ΝΟ) η οποία οργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης Hprolipsis των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και τη HIV λοίμωξης που οργανώθηκε από τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις “Γιατροί του Κόσμου” και “PRAKSIS”.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων καθώς και η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την προαγωγή της υγείας μέσω της έγκυρης ενημέρωσης και της πρόληψης έγινε από τον Καθηγητή Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής Πάτρας κο Βανταράκη Απόστολο, την υπεύθυνη ιατρό κα Σύλβια Κασκαφέτου, την παθολόγο ιατρό κα Καρολίνα Ακινοσόγλου και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιατρό Δημόσιας Υγείας κο Διαμαντόπουλο Βασίλειο.

Οι δύο έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Νομό Αρκαδίας κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιο με Σεπτέμβριο του 2014.

Από τις έρευνες προκύπτει ότι υπάρχουν αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας, ιδιαίτερα στους άνδρες και ειδικά σε νέες ηλικίες. Επίσης, προκύπτει μειωμένη προσβασιμότητα σε συστήματα υγείας και αύξηση καρδιαγγειακών περιστατικών. Για τα λοιμώδη νοσήματα, ηπατίτιδα Β και C, υπάρχουν πολλά περιστατικά που δεν το γνωρίζουν οι ασθενείς. Αυξήσεις περιστατικών παρατηρείται και στο AIDS.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...