Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

70χρονος πήγε στον "άλλο κόσμο" και επανήλθε στη ζωή μετά από 15 λεπτά!

70χρονος πήγε στον "άλλο κόσμο" και επανήλθε στη ζωή μετά από 15 λεπτά!
Γύρισε από τον «άλλο κόσμο», χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β.


Επί 15 λεπτά, το πλήρωμα του ασθενοφόρου έκανε τα αδύνατα δυνατά με εξωτερικό απινιδωτή και ασκήσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) για να καταφέρει τελικά  να επαναφέρει στη ζωή έναν άνθρωπο που ουσιαστικά ήταν νεκρός.
Η είδηση είναι από την ιστοσελίδα http://www.xronometro.com.
Μια κατάσταση σύγχρονου… Λαζάρου έζησε το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας, το οποίο πριν από μερικά 24ωρα επανέφερε έναν 70χρονο από τον κόσμο των νεκρών σε αυτόν, των ζωντανών, χάρη σε υπεράνθρωπες προσπάθειες, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σήμερα γίνονται… θαύματα!!!

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή… Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο «Χ», στη διάρκεια πρωινής βάρδιας μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, πλήρωμα του ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για διακομιδή ενός ανθρώπου, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Όταν έφτασαν στο σημείο οι νοσηλευτές, ο 70χρονος άνδρας ήταν ουσιαστικά νεκρός, καθώς δεν είχε καθόλου σφυγμό.

Επί 15 λεπτά, το πλήρωμα του ασθενοφόρου με εξωτερικό απινιδωτή και ασκήσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) πάλεψε και τελικά κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή και να τον οδηγήσει με αυξημένους σφυγμούς (περίπου 80) στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β., Δημήτρης Πουλόπουλος, για το περιστατικό, δε θέλησε να κάνει κάποιο περισσότερο σχόλιο για το συμβάν, σεβόμενος την κατάσταση της υγείας του 70χρονου.

Ωστόσο, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «είμαστε εκπαιδευμένοι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ώστε να επεμβαίνουμε ακόμη και στα πιο δύσκολα περιστατικά για τους συνανθρώπους μας. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις, είναι ιδιαιτέρως σημαντικά τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών, που γίνονται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως και τα πιστοποιημένα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο μήνες, το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας είχε σώσει από θάνατο, έναν συμπολίτη μας, ο οποίος παραλίγο να πνιγεί από κατάποση μήλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...