Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: «Κίνηση ψυχής η δωρεά Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο»

Παπαηλιού: «Κίνηση ψυχής η δωρεά Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο»

Kατά την τελετή βράβευσης της δωρήτριας Γιαννούλας Γκουντάνη, χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος είπε: «Και η ημερίδα και η εκδήλωση είναι αφιερωμένες σε ένα πρόσωπο, σε μία «μεγάλη κυρία», στη δωρήτρια Γιαννούλα Γκουντάνη.

Η Γιαννούλα Γκουντάνη, η Ελληνίδα μετανάστρια, επέλεξε να προβεί σε μία κίνηση ψυχής, σε δωρεά προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το νοσοκομείο της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Αρκαδίας, γεγονός που αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς των Αρκάδων, και αυτών της διασποράς, με τη γενέθλια γη.

Αλλά εκτός αυτού. Η συγκεκριμένη πράξη της Γιαννούλας Γκουντάνη που συνιστά κίνηση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, σηματοδοτεί και κάτι άλλο, την ανάγκη να υποστηριχθεί το δημόσιο νοσοκομείο, το εθνικό σύστημα υγείας που τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί από τις «μνημονιακές» πολιτικές αλλά και από την κακή διαχείριση. Η τελευταία δεν ήταν μόνον αποτέλεσμα αδυναμίας ή ανικανότητας των διοικούντων αλλά συνδέονταν με την πρόθεση απαξίωσης του δημόσιου νοσοκομείου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Σήμερα, παρά τους γνωστούς δημοσιονομικούς περιορισμούς και πολλές δυσκολίες, γίνεται προσπάθεια ανάταξης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Όμως μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες με σταθερό προσανατολισμό και κοινή προσπάθεια. Προς αυτή την κατεύθυνση η συμπόρευση δωρητών που προβαίνουν σε στοχευμένες προσφορές, όπως της Γιαννούλας Γκουντάνη, των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, εν προκειμένω το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, και βέβαια της πολιτείας, είναι προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ.»

1 σχόλιο

  • pr32
    pr32 Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 02:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσενα περιμεναμε να μας το πεις που δεν εχεις δωσει ενα ευρω για την Αρκαδια;;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...