Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Γιατροί και Νοσηλευτές καθημερινά σώζουν ζωές με ελάχιστα υλικά …

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Γιατροί και Νοσηλευτές καθημερινά σώζουν ζωές με ελάχιστα υλικά …
Μία κραυγή εναντίον της τρόικας και του ΔΝΤ για την υποβάθμιση των δημοσίων νοσοκομείων βγάζει ο πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, μέσα από docmed.gr.
Γράφει ... "Υπάρχουν τόσες δυσκολίες στην καθημερινή μας ζωή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Όλοι μιλάνε για διάλυση. Δεν υπάρχουν υλικά, δεν υπάρχει προσωπικό, μια υποψία μιζέριας πλανάται στα νοσοκομεία μια μιζέρια που προσπαθούν να μας την υποβάλουν όσοι θέλουν την κατάρρευση του ΕΣΥ και του κράτους πρόνοιας.
Οι θεσμοί (τροϊκανοί )με επικυρίαρχο το ΔΝΤ, που από όπου  πέρασε, υπήρξε ανθρωπιστική καταστροφή. Δεν τα έχουν όμως , υπολογίσει καλά.  Υπάρχει η ψυχή του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Οι εργαζόμενοι από κάθε πόστο Γιατροί, Νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που τα δίνουν όλα για την προστασία της δημόσιας Υγείας προς όφελος των ασθενών.
 Σήμερα για μια ακόμα φορά το έζησα και το συνειδητοποίησα, με τον χειρισμό ενός πολύ δύσκολου περιστατικού για νοσοκομείο επαρχίας.
Ενός περιστατικού που έπρεπε να δουλέψει πέρα από τα όρια τους η ομάδα  γιατί γιατροί και νοσηλευτές είμαστε ομάδα και αλληλοσυμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Ασθενής που προσεκομίσθη στα ΤΕΠ του Παναρκαδικού με κοιλιακό άλγος σε κατάσταση shock διεγνώσθη πολύ γρήγορα στα ΤΕΠ ότι είχε ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής (Η  CT κοιλίας που του έγινε ,παρουσίαζε πρόσθια ρήξη, παρακαλώ, το μέγεθος του, ήταν εγκάρσια διάμετρος 7,8 cm όπως επίσης υπήρχε και ανεύρυσμα στην Δεξιά κοινή λαγόνιο 5,5 cmm    και ανευρυσματική διάταση αριστεράς κοινή λαγονίου)  με Θνητότητα που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι πάνω  από 90% .

Α.Κ.Α 7,9 cm

aka6

Δεξιά κοινή λαγόνιος

aka3

Το περιστατικό αντιμετωπίσθηκε  με επιτυχία του έγινε αορτοδιμηριαίο bypass. με εκτομή των Ανευρυσμάτων, ειναι αιμοδυναμικά σταθερός και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ

IMG_20160425_145122

Η Ομάδα λοιπόν που δούλεψε ήταν οι νοσηλεύτριες.
Γεωργακοπούλου Δήμητρα στα ΤΕΠ
Η προισταμένη του χειρουργείου Αγγελική Παπαιωάνου, η εργαλειοδότρια Ρένα Κοτσώνη, στην κίνηση, η Ηλιοπούλου Ελένη,  βοηθός αναισθησιολόγου η Ντόκου Γεωργία.
Αξονική έκανε  η Λίζα Ποντίκη

Γιατροί αναισθησιολόγοι
Νικόλαος Αγρότης και Σταυρούλα Παυλερού

Γιατροί Χειρουργοί
Λεωνίδας Λαμπρόπουλος
Κοκκοφίτης Αγαμέμνων
Παπασταματάκης Γεώργιος

Τα υλικά μας ελάχιστα  αλλά όλοι διαθέταμε αυτό που δεν θα έχουν ποτέ τα καθάρματα του ΔΝΤ  και της τρόικας ΨΥΧΗ γνώσεις και το αίσθημα ισχυρής ομάδας.

Παπασταματάκης Γεώργιος 
Χειρουργός"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...