Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο 1ο Συμπόσιο Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας ο Δ. Μπερτζελέτος

Στο 1ο Συμπόσιο Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας ο Δ. Μπερτζελέτος

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και η Ομάδα Ειδικών Δημόσιας Υγείας (στην οποία συμμετέχει ο διαιτολόγος - διατροφολόγος Δημήτρης Μπερζελέτος από την Τρίπολη), διοργανώνουν το 1ο Συμπόσιο Ειδικών Δημόσιας Υγείας το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αμφιθέατρο Φραγκόπουλου.

To συμπόσιο θα εστιάσει σε 4 βασικούς άξονες:

• Παρεμβάσεις πρόληψης στα πρώτα στάδια της ζωής: ο μητρικός θηλασμός και η ανάγκη για εθνική στρατηγική, πολιτικές για τη διατροφή σε εθνικό επίπεδο, σχολικά γεύματα και διαταραχές πρόσληψης.

• Δημόσια Υγεία και Πολιτικές Τροφίμων: μείωση αλατιού στα τρόφιμα, πρωτοβουλίες της Βιομηχανίας Τροφίμων για την προώθηση της διατροφής, στόχοι και δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Πολιτισμός και Οικολογία της Διατροφής, Γαστρονομία, Βιώσιμη Διατροφική Διαχείριση: διατροφή, πολιτισμός και οικολογία, βιώσιμη διατροφική διαχείριση τροφίμων, οικοφιλική γαστρονομία, τοπικοποίηση της διατροφής.

• Οικονομικά της υγείας και επιλογές τροφίμων, κατά την περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα: πρότυπα κατανάλωσης των νοικοκυριών για είδη διατροφής.

Περισσότεροι από 10 κορυφαίοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού τομέα, φορέων υγείας και ΜΚΟ, θα συμμετέχουν στα 4 στρογγυλά τραπέζια του συμποσίου. 

Πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα καταδεικνύουν πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες όπου τα ποσοστά χρόνιων παθήσεων αυξάνονται εκθετικά με το πέρας των ετών. Έξι στους 10 Έλληνες έχουν επιπλέον κιλά, ενώ περίπου 1 στους 10 Έλληνες εμφανίζει ζαχαρώδη διαβήτη. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα νούμερα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους Έλληνες ειδικούς υγείας να αναλάβουν κεντρική και συντονισμένη δράση.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο που παίζει η διατροφή, στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων στο επίπεδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων σας προσκαλεί σε ένα συμπόσιο με θέματα που απασχολούν το χώρο της διατροφής στην Ελλάδα του σήμερα. Στόχος του συμποσίου είναι να αναδειχθούν και να συζητηθούν πως τα μαθήματα που μας έχει δώσει η επιστήμη της Διατροφής και των Τροφίμων, μπορούν να μετατραπούν σε πρακτικές εφαρμογές που θα ωφελήσουν την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...