Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κουνούπια: Τα 6 κόλπα για να μην σας «τρώνε» τα τσιμπήματα!

Κουνούπια: Τα 6 κόλπα για να μην σας «τρώνε» τα τσιμπήματα!
Τα κουνούπια επιβιώνουν με το αίμα ανθρώπων και ζώων. Χρησιμοποιούν ένα λεπτό, αιχμηρό και επιμήκες όργανο στο στόμα τους για να τρυπήσουν το δέρμα του ξενιστή και απορροφούν το αίμα. Επειδή η παρακέντηση είναι πολύ μικρή, συχνά δεν αισθανόμαστε καν το τσίμπημα, όταν αυτό συμβαίνει. Όμως, τα αποτελέσματα μετά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά και δυνητικά επιβλαβή.

Μερικά από τα συμπτώματα από τσιμπήματα κουνουπιών είναι φαγούρα, οίδημα, δερματικά εξανθήματα, μώλωπες και περιστασιακά δερματική λοίμωξη, ανάλογα φυσικά με το αν το κουνούπι μεταφέρει και κάποια μόλυνση ή όχι, ή αν υπάρχει κάποια αλλεργία του “θύματος” στο τσίμπημα. Τα τσιμπήματα των κουνουπιών μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε θανατηφόρες ασθένειες, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Ιδανικά, όλοι θέλουμε να αποφεύγουμε τα τσιμπήματα αυτά φορώντας μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια ή άλλα προστατευτικά μέτρα. Αλλά αν σας τσιμπήσει ένα κουνούπι, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορεί να σας προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα...

Λεμόνι

Τα λεμόνια έχουν αντιφλεγμονώδεις και αναισθητικές ιδιότητες που τα καθιστούν πολύ χρήσιμα στη θεραπεία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

  • Απλά κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και τρίψτε το εσωτερικό στο σημείο του τσιμπήματος για γρήγορη ανακούφιση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάστε να τρίψετε την κίτρινη φλούδα του λεμονιού πάνω στο δέρμα σας.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε θρυμματισμένα φύλλα βασιλικού στο χυμό λεμονιού και να εφαρμόστε το μείγμα πάνω από την πληγείσα περιοχή.
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο

Το κρεμμύδι και το σκόρδο βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και καταπραΰνουν τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επιπλέον, η έντονη μυρωδιά τους απωθεί τα έντομα και τα κουνούπια από το να συνεχίσουν να σας τσιμπούν.

  • Απλά εφαρμόστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο απευθείας πάνω από την πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
Μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα μπορεί να σταματήσει αποτελεσματικά τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επειδή είναι αλκαλική σε οξύτητα, εξουδετερώνει το ρΗ του δέρματος και ως εκ τούτου παρέχει ανακούφιση.

  • Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και βάλτε το πάνω από την πληγείσα περιοχή του δέρματος για 10 έως 20 λεπτά.
Aloe Vera

Η αλόη είναι ένα φυσικός αντισηπτικός παράγοντας, ο οποίος είναι ένα καλό γιατρικό για τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Θα μειώσει τον πόνο, το πρήξιμο και την φαγούρα, ενώ συμβάλλει και στην ταχύτερη επούλωση.

  • Κόψτε το φύλλο της αλόης για να εξαγάγετε το “τζελ”. Αλλιώς μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε τζελ αλόης βέρα από ένα φαρμακείο. Βάλτε το τζελ αλόης βέρα στο ψυγείο για 10 έως 15 λεπτά. Στη συνέχεια εφαρμόστε το απευθείας πάνω στο τσίμπημα.
Αλάτι

Το αλάτι είναι μία ακόμα λύση για τα τσιμπήματα των κουνουπιών χάρη στις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

  • Δημιουργήστε μια πάστα χρησιμοποιώντας μερικές σταγόνες νερού και μια μικρή ποσότητα αλατιού. Εφαρμόστε την πάστα πάνω στην περιοχή.
Πάγος

Το κρύο περιορίζει την εξάπλωση των φλεγμονωδών ουσιών στην περιοχή του τσιμπήματος και μουδιάζει την περιοχή, κάτι που σας δίνει άμεση ανακούφιση από διάφορα συμπτώματα.

  • Κρατήστε ένα πακέτο πάγου ή λίγο πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα στην πληγείσα περιοχή για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αυτό θα σας δώσει τη γρήγορη ανακούφιση από το οίδημα και την φαγούρα.

http://www.top10homeremedies.com

iatropedia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...