Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταρροϊκός πυρετός: «Κοράκια τρώνε νεκρά πρόβατα στην Αρκαδία – Κάθε μέρα νέα κρούσματα» (vd)!

Καταρροϊκός πυρετός: «Κοράκια τρώνε νεκρά πρόβατα στην Αρκαδία – Κάθε μέρα νέα κρούσματα» (vd)!
Δραματική είναι η κατάσταση στο νομό Αρκαδίας, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης κρουσμάτων του καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδια.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής συναντήθηκε με το σύλλογο των κτηνοτρόφων Αρκαδίας.


Ο Δημήτρης Παυλής αναφέρθηκε στην "φοβερά καθυστερημένη αντίδραση των υπευθύνων με αποτέλεσμα να μην έχει περιοριστεί η ασθένεια, αντιθέτως να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις". Τόνισε ότι αυτή η κατάσταση θα έχει αρνητική επίπτωση στη ζήτηση και στην πώληση του γάλακτος και του κρέατος, αλλά και στην τιμή του αρνιού τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Επιπλέον υποστήριξε ότι "όλα έχουν μείνει στα λόγια" και ότι "μέχρι σήμερα το ποσό που έχει εξαγγελθεί από την περιφέρεια μένει στα χαρτιά".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αρκαδίας Μάκης Μπαρουξής, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι "το χειρότερο πράγμα είναι ο πατέρας να θάβει τα παιδιά του και αυτό γίνεται με ‘μας τώρα, γιατί τα πρόβατα είναι σαν παιδιά μας".
"Ό,τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι καθαρά κινήσεις δημαγωγίας και εντυπωσιασμού και βγαίνουν στα κανάλια κάποιοι, μιλούν, ενώ δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν την προβατίνα από το κριάρι" είπε χαρακτηριστικά!
Επιπρόσθετα ενημέρωσε ότι η ασθένεια έχει επεκταθεί ραγδαία και οι αρμόδιοι κωφεύουν... " Το μόνο που κάνει η περιφέρεια είναι η ενημέρωση, φτάνει, ενημερωθήκαμε. Το δια ταύτα ποιό είναι;" αναρωτήθηκε!
"Αυτή τη στιγμή τα κοράκια τρώνε πρόβατα ασύστολα, σε καθημερινή βάση έχουμε και καινούριο κρούσμα" συμπλήρωσε!

Είπε ο Τατούλης ότι «έχουν εξοικονομήσει το πόσο, αλλά τι θα το κάνουν; Που θα τα δώσουν;»
Η κτηνιατρική υπηρεσία έχει δώσει μια λίστα με τα φάρμακα που χρειάζονται για την καταπολέμηση αυτής της σκνίπας, όμως το κοστολόγιο είναι δυσβάστακτο για φάρμακα και ψεκασμούς και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να τα αγοράσουν. Μάλιστα ο πρόεδρος είπε ότι "εδώ δεν έχουμε λεφτά να βάλουμε πετρέλαιο για να πάμε να αρμέξουμε"...
Τέλος, οι κατηνοτρόφοι πρότειναν (και την πρόταση έχουν ήδη υποβάλλει στον αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα), εφόσον υπάρχει το κονδύλι, να πάρει η περιφέρεια τα φάρμακα και με το μητρώο τους οι κτηνοτρόφοι να τα παραλαμβάνουν.
"Μέχρι τώρα η ασθένεια από τον ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνεται, αλλά μας νοιάζει περισσότερο η αντιμετώπιση της" δήλωσαν οι κτηνοτρόφοι και πρόσθεσαν ότι μεγάλο πρόβλημα θα έχουμε το φθινόπωρο με τις τόσες αποβολές που θα έχουν τα πρόβατα.

Για πολλοστή φορά, το www.kalimera-arkadia.grυπογραμμίζει κι αυτό αφορά όλους μας, ανεξάρτητα αν έχουμε ή όχι πρόβατα, ότι δεν κινδυνεύει ο άνθρωπος από αυτή την ασθένεια, δεν είναι μεταδοτική, δεν μεταδίδεται από ζώο σε ζώο, ούτε από το ζώο στον άνθρωπο και αυτό πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα διότι ο κόσμος έχει θορυβηθεί.
Ένας θόρυβος που έχει –μεταξύ άλλων- αποτέλεσμα τα τυροκομεία και τα κρεοπωλεία της περιοχής μας να έχουν μεγάλο πρόβλημα στο τζίρο τους!

Τα μέτρα της κτηνιατρικής υπηρεσίας είναι δρακόντεια, ακόμα και στη μεταφορά των ζώων, αλλά δεν αρκούν, είπαν στο τέλος οι κτηνοτρόφοι και ζήτησαν άμεση παρέμβαση!

Από την παράταξη του Δημήτρη Παυλή, παρόντες στη συνάντηση ήταν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Παπαχρόνης.

Β.Π.
 

1 σχόλιο

  • τσοπανος
    τσοπανος Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 09:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα ο Παυλής θα τα λύσει όλα , άλλωστε ξέρει από πρόβατα και ενδιαφέρεται για αυτά , γιατί πρόβατα είναι και οι ψηφοφόροι του

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...