Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | ΚΚΕ και ΚΝΕ οργανώνουν εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Τρίπολη | ΚΚΕ και ΚΝΕ οργανώνουν εκδήλωση για το Πολυτεχνείο
Στην επέτειο του Πολυτεχνείο θα είναι αφιερωμένη εκδήλωση που οργανώνουν ΚΚΕ και ΚΝΕ την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο τμήμα επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου στην Τρίπολη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνονται 44 χρόνια από τον ξεσηκωμό του πολυτεχνείου. Την κορύφωση του αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών που επιβλήθηκε με το στρατιωτικό πραξικόπημα στις 21 Απρίλη 1967.
Η χούντα υπηρέτησε το καπιταλιστικό σύστημα και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Η στρατιωτική δικτατορία ήταν καθεστώς της αστικής τάξης , διώξεων, βασανιστηρίων, δολοφονιών, εξορίας και φυλακίσεων. Αυτό το απέδειξε από την πρώτη μέρα.
Η χούντα επιβλήθηκε με πρόσχημα τότε τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Πάντα ο αντικομμουνισμός είναι προπομπός αρνητικών εξελίξεων για το λαό, τότε και σήμερα.
Τα συνθήματα «Έξω οι βάσεις», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» που ήταν κυρίαρχα στο Πολυτεχνείο, είναι και σήμερα επίκαιρα. Η χούντα υπηρέτησε πιστά τους καπιταλιστές. Την περίοδο της δικτατορίας τα κέρδη των καπιταλιστών αυξήθηκαν, ενώ το λαϊκό εισόδημα παρέμεινε καθηλωμένο. Πάντα η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής.
Πηγή έμπνευσης και πάλης του λαού και της νεολαίας ήταν η αγωνιστική στάση ενάντια στη χούντα. Ιδιαίτερα η αδιάλλακτη στάση των κομμουνιστών με την παράνομη δουλειά, καθώς και η ακλόνητη στάση τους στις φυλακές και τις εξορίες. Η ίδρυση της ΚΝΕ το 1968 έδωσε ώθηση στον αντιδικτατορικό αγώνα. Η Αντι - ΕΦΕΕ και άλλες αντιδικτατορικές οργανώσεις, η πάλη του λαού, συνέβαλαν αποφασιστικά στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.
Είναι ζωντανά επίσης αγωνιστικά προσωπικά παραδείγματα που δεν λύγισαν και στις πιο δύσκολες συνθήκες για να προασπίσουν το αναφέρετο δικαίωμα ενός λαού να παλεύει για να ζήσει καλύτερα χωρίς ντόπιους και ξένους εκμεταλευτές, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν το λαό και φουσκώνουν τις τσέπες των λίγων. Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα είτε σε δικτατορίες, είτε με το μανδύα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Αυτή είναι η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της Ν.Δ.
Αποτελεί δίδαγμα και ανάγκη να απομονωθούν οι νοσταλγοί της χούντας και η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή . Γυρίστε την πλάτη σας, σε όσους και φέτος θα μιλήσουν για τα «καλά» της χούντας και θα υμνούν τους δικτάτορες. Η χούντα ήταν ένα διεφθαρμένο καθεστώς, σάπιο ως το μεδούλι. Εξέφραζε με τον εθνικισμό και τον αντικομμουνισμό την καταστολή του λαού μας και το μίσος για τους άλλους λαούς. Το έγκλημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37% της Κύπρου, έχει τη σφραγίδα τόσο της χούντας, όσο και των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ.
Στηριχτείτε, εμπιστευθείτε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ
Το Πολυτεχνείο ζει...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...