Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγαλόπολη | Οι εξηγήσεις για τη μη λειτουργία της τηλεθέρμανσης όλο το 24ωρο

Μεγαλόπολη | Οι εξηγήσεις για τη μη λειτουργία της τηλεθέρμανσης όλο το 24ωρο
Ανακοίνωση για την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης
 
Σήμερα το πρωί (9:00) τέθηκε ξαφνικά εκτός λειτουργίας ο λέβητας υγραερίου (LPG) χωρίς να παρουσιάσει καμία ένδειξη βλάβης. Έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες από τους συνεργάτες της ΤΗΜΕ ΑΕ ΟΤΑ να επανατεθεί σε λειτουργία ο λέβητας, αλλά απέβησαν άκαρπες.
Παράλληλα, άρχισε η προετοιμασία εκκίνησης των δύο (2) λεβήτων πετρελαίου, οι οποίοι τέθηκαν σε λειτουργία στις 9:40 έως στις 12:00. Στο διάστημα αυτό, είναι φυσικό η παρεχόμενη ενέργεια προς τους καταναλωτές να μην καλύπτει τις θερμικές τους ανάγκες.
Σε επικοινωνία με τεχνικό του αναδόχου του λέβητα, ο οποίος μας υπέδειξε να έλθουμε σε επικοινωνία με τεχνικό του προμηθευτή του καυστήρα (Baltur), με τις οδηγίες του οποίου, εντοπίσαμε τη βλάβη και με την βοήθεια των τεχνικών της ΔΕΗ Α.Ε – τους οποίους και ευχαριστούμε – προβήκαμε σε επισκευή αυτής.
Όπως γνωρίζετε, το ωράριο λειτουργίας της τηλεθέρμανσης διαμορφώνεται ανάλογα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας.
Το δύσκολο διάστημα που διανύουμε το ωράριο διαμορφώθηκε:
Πρωί: 6:00-13:00 για τις μέρες που λειτουργούν τα σχολεία
Μεσημέρι: 14:30-17:00
Βράδυ: 18:00-24:00
Γεγονός είναι, ότι καταναλωτές, οι οποίοι βρίσκονται συνδεδεμένοι σε απομακρυσμένα άκρα του δικτύου, σε ακραίες καιρικές συνθήκες - όπως αυτές που διανύουμε - να αντιμετωπίζουν - λόγω αυξημένης ζήτησης - καθυστέρηση στην θέρμανσή τους. Το θέμα προκύπτει καθαρά τεχνικά, από τον τρόπο ανάπτυξης του δικτύου.
Η μη λειτουργία της τηλεθέρμανσης όλο το 24ωρο οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνικοοικονομικούς λόγους, ενδεικτικά σας αναφέρουμε:
- αυξομειούμενη κατανάλωση π.χ. σχεδόν μηδενική κατά τις νυκτερινές ώρες και με έντονες διακυμάνσεις στην διάρκεια της ημέρας.
- επάρκεια καυσίμου υγραερίου για 15 έως 16 ώρες λειτουργίας του λέβητα LPG.
- έλλειψη αυτοματισμών στην εγκατάσταση, για ρύθμιση της λειτουργίας, ανάλογα με την ζητούμενη θερμική ενέργεια από τους καταναλωτές.
 
ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 22:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ. ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΛΕΒΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ Ή ΝΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...