Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιορτή σύκου και κάστανου στον Πλάτανο Κυνουρίας!

Γιορτή σύκου και κάστανου στον Πλάτανο Κυνουρίας!

Μέσα στην αγκαλιά του Πάρνωνα, τιμώντας τα προϊόντα που παράγει η αρκαδική γη το φθινόπωρο, ο Πλάτανος σας περιμένει και φέτος στην καθιερωμένη γιορτή «Σύκου και Κάστανου» το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Οκτωβρίου 2019.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εντελώς δωρεάν κάστανα βραστά, αποξηραμένα σύκα, καστανόπιτες και σοκολατάκια σύκου.

Επίσης θα μπορέσουν να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του Πλατάνου, να θαυμάσουν τις ομορφιές του τόπου μας και να δροσιστούν με το Πλατανίτικο νερό που ρέει άφθονο σε κάθε γωνιά. Άλλωστε όπως αναγράφεται στην πέτρινη βρύση στην είσοδο του χωριού “Σαν του Πλατάνου το νερό δε θα βρεις σ’ άλλα μέρη με μια γουλιά δε θες γιατρό με δύο βρίσκεις ταίρι.”

Στενοί δρόμοι με καλντερίμια, γραφικά σοκάκια, άφθονα τρεχούμενα νερά, σπίτια με πολεμίστρες, τα αφρίζοντα νερά των πηγών του Βρασιάτη ποταμού, ο Επιβλητικός Ιερός Ναός της Αγίας Άννας, τα δύο μοναστήρια Παναγία της Σέλας και Μεταμόρφωση του Σωτήρος, η παραδοσιακή βρύση, το πέτρινο γεφύρι, οι νερόμυλοι και ο καταρράκτης που δεσπόζει στην είσοδο του χωριού συνθέτουν το σκηνικό για μια όμορφη φθινοπωρινή απόδραση. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...