Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε ποια σχολεία της Αρκαδίας θα «κοπούν» μέρες από τις διακοπές του Πάσχα για τις καταλήψεις!

Σε ποια σχολεία της Αρκαδίας θα «κοπούν» μέρες από τις διακοπές του Πάσχα για τις καταλήψεις!
Ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα πρόκειται να χάσουν μαθητές τριών σχολείων της Αρκαδίας που συμμετείχαν σε καταλήψεις για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες. Συγκεκριμένα η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών θα γίνει μετά την Τρίτη του Πάσχα.
Πρόκειται για την εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων, προβλέπει τα εξής: Α.Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών.
Η διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων ή και των εξετάσεων καθώς και η χρονική της διάρκεια διαπιστώνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Με την ίδια απόφαση, η οποία επικυρώνεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρατείνεται αναλόγως και η διάρκεια του διδακτικού έτους και ορίζεται ο χρόνος λήξης του.
Οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.
 
Στο Νομό Αρκαδίας, τα σχολεία που θα γίνουν μαθήματα είναι:
1ο ΓΕ.Λ Τρίπολης
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014
2 Γυμνάσιο Μεγαλόπολης
Τετάρτη 23 Απριλίου 2014
Πέμπτη 24 Απριλίου 2014
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014
3 ΓΕ.Λ Μεγαλόπολης
Τετάρτη 23 Απριλίου 2014
Πέμπτη 24 Απριλίου 2014
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...