Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκλειστικό: Έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας (vd)!

Αποκλειστικό: Έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας (vd)!
Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε αποκλειστικά στο www.kalimera-arkadia.gr, από τον αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας, η Προϊσταμένη της ΛΘ’ Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Άννα Καραπαναγιώτου.


Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης μίλησε φυσικά για τις ανασκαφές στην Αρχαία Μαντινεία, ενώ σημαντική είδηση «βγήκε» από τα όσα είπε για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.
IMG 20140721 104050

Αρχικά είπε ότι είναι σε εξέλιξη, τα τελευταία 2 χρόνια, πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, το οποίο στόχο έχει να φέρει το κοινό πιο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας. Παράλληλα, τόνισε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη των μνημείων.

Η Άννα Καραπαναγιώτου μίλησε για τα αποτελέσματα των ανασκαφών, αλλά και τις υποδομές πρόσβασης που δημιουργήθηκαν για τους επισκέπτες (πινακίδες σήμανσης, περίφραξη, πρόσβαση για ΑΜΕΑ). Ενώ, αναφέρθηκε και στα μελλοντικά σχέδια που υπάρχουν για την ανασκαφή και ανάδειξη του πολεοδομικού ιστού της αρχαίας πόλης της Μαντινείας.
1511895 537790619651822 1360670537 o


Όσο για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας που είχε κλείσει τις πύλες του για το κοινό, αποκάλυψε ότι έχει αναβαθμιστεί κτιριολογικά και εκθεσιακά και είναι έτοιμο από την 1η Σεπτέμβριου να ανοίξει επίσημα της πύλες του στο κοινό.

Μάλιστα, μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου. «Είναι το πρώτο Μουσείο σύγχρονων προδιαγραφών στο νομό Αρκαδίας» είπε χαρακτηριστικά. (Περισσότερα για το μουσείο, δείτε εδώ)

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...