Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι παραλίες της Κυνουρίας με νερά κατάλληλα για κολύμβηση! Που απαγορεύθηκε το κολύμπι και γιατί!

Οι παραλίες της Κυνουρίας με νερά κατάλληλα για κολύμβηση! Που απαγορεύθηκε το κολύμπι και γιατί!
Κατάλληλα για κολύμβηση χαρακτηρίστηκαν όλα τα θαλάσσια νερά της παραλιακής Κυνουρίας του και συγκεκριμένα όλες οι αμμώδεις θαλάσσιες ακτές, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, που δημοσιεύει σήμερα το www.kalimera-arkadia.gr.



Με βάση τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων θαλάσσιων νερών κατά το έτος 2014 που έστειλε το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια, κατάλληλες για κολύμβηση κρίθηκαν οι παρακάτω παραλίες:

α) Ξηροπηγάδου
β) Κάτω Βερβένων (οικισμός Τιμενίου)
γ) Άστρους
δ) Παρ. Άστρους
ε) Μελιγούς
στ) Αγ.Ανδρέα
ζ) Τυρού
η) Σαπουνακέικων
θ) Πραγματευτής (Οικισμού Λειβαδίου και Σαμπατικής)
ι)Δήμου Λεωνιδίου (όλη η έκταση από Πλάκα μέχρι Λάκκο)
ια)Πουλήθρων
ιβ)Πηγαδίου (Ορμος Φωκιανού)

Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας απαγορεύθηκε η κολύμβηση μέσα στα λιμάνια του Παραλίου Άστρους, του Αγίου Ανδρέα, των Τυροσαπουνακέικων, της Πλάκας Λεωνιδίου, και των Πουλήθρων.

Οι Δήμοι Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, καθώς και οι Λιμενικοί Σταθμοί Λεωνιδίου και Παρ. Άστρους, με βάση την απόφαση αυτή, «παρακαλούνται να φροντίζουν για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την καθαριότητα των ακτών, την έγκαιρη και τακτική απομάκρυνση κάθε ρυπογόνου αντικειμένου (σκουπίδια,φύκια κ.λ.π.), την τοποθέτηση κατάλληλων δοχείων απορριμμάτων, την τήρηση καθαριότητας των αποχωρητηρίων, αποδυτηρίων, ντους και για την τοποθέτηση πινακίδων για ενημέρωση του κοινού κ.λ.π.
Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει και η συνεργασία των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου έτσι ώστε με κοινή προσπάθεια να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας για την προστασία και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την εξυγίανση του περιβάλλοντος γενικότερα και την τουριστική ανάπτυξη των ανωτέρω περιοχών του Νομού μας».

paralies

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...