Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η απάντηση της αναπτυξιακής Πάρνωνα στα δημοσιεύματα που θέλουν να μην έχει προχωρήσει σε απογραφή!

Η απάντηση της αναπτυξιακής Πάρνωνα στα δημοσιεύματα που θέλουν να μην έχει προχωρήσει σε απογραφή!
Με αφορμή τον πίνακα του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τον οποίο μία σειρά από αναπτυξιακές εταιρείες, ανάμεσα τους και η Αναπτυξιακή Πάρνων, δεν έχουν ακόμα απογραφεί, ο Πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Σαλάκος, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση:
«Είναι παραπλανητική η εικόνα που δημιουργείται από δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την άρνηση απογραφής των πολυμετοχικών Αναπτυξιακών Ανωνύμων Εταιρειών Ο.Τ.Α., κατηγορία στην οποία εμπίπτει η Εταιρεία μας. Αυτό διότι, η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορά Φορείς του Δημοσίου, των Κοινωφελών Επιχειρήσεων, των μονομετοχικών Εταιρειών Ο.Τ.Α. κτλ και όχι των Ανωνύμων Αναπτυξιακών Εταιρειών ΟΤΑ, οι οποίες σε καμία διάταξη δεν περιγράφονται ως Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και δεν είναι.
Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες Ο.Τ.Α. δεν επιχορηγούνται από το Δημόσιο και από τους Ο.Τ.Α. αλλά αμείβονται βάσει αποδιδόμενου έργου, λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Αντίθετα με τα παραπάνω δημοσιεύματα, η Εταιρεία μας έχει απογραφεί επίσημα ως προς τα οικονομικά στοιχεία και το απασχολούμενο προσωπικό σε σχετική εγκύκλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και άρα έχει κοινοποιήσει πλήρως τα στοιχεία της στο Ελληνικό Δημόσιο.
Επίσης σε πρόσφατη συνάντηση των νομίμων εκπροσώπων της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιριών με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε το θέμα της απογραφής των Εταιρειών μας με βάση την υπ. 79767/30-12-2008 υπουργική απόφαση περί μητρώου επιχειρήσεων Ο.Τ.Α., η οποία παραμένει μέχρι σήμερα ανενεργή.
Από τα παραπάνω όχι μόνο δεν προκύπτει άρνηση περί απογραφής των Εταιρειών μας, η οποία έχει πραγματοποιηθεί επισήμως μέσω της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αλλά πρόταση για ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου του Νόμου 3463/06 περί μητρώου Επιχειρήσεων Ο.Τ.Α. και του Νόμου 2190/20 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνδυασμό με τον Νόμο 3604/07 περί Ανωνύμων Εταιρειών, είναι οι Νόμοι που καθορίζουν τα πλαίσια λειτουργίας της Εταιρείας μας.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...