Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτή είναι η Κανονιστική για το Πανηγύρι της Τεγέας – Ποιοι και γιατί δεν την ψήφισαν!

Αυτή είναι η Κανονιστική για το Πανηγύρι της Τεγέας – Ποιοι και γιατί δεν την ψήφισαν!
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης συζήτησε και αποφάσισε να εγκρίνει κατά πλειοψηφία τον κανονισμό Λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας. Η απόφαση λήφθηκε μειοψηφούντων των μελών της Επιτροπής Κακλαμάνου Αναστάσιου, Κοσκολού Γεώργιου οι οποίοι ψήφισαν κατά και Τασιγιαννάκη Δημήτριου ο οποίος ψήφισε παρών, επισημαίνοντας πως ψηφίζει παρών για το άρθρο 3 παρ. Β1 της Κανονιστικής.
 
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ
Όπως είναι γνωστό η εμποροπανήγυρη, που λαμβάνει χώρα από 14 έως και 21 Αυγούστου κάθε χρόνο στην Παλαιά Επισκοπή Τοπικής Κοινότητας Σταδίου – Δημοτικής Ενότητας Τεγέας του Δήμου Τρίπολης, στους ιδιόκτητους χώρους του Τεγεατικού Συνδέσμου, αλλά και σε όμορους ιδιωτικούς χώρους, χρονολογείται από του έτους 1883, τουτέστιν πραγματοποιείται για 131 συναπτά έτη και εντάσσεται στις παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις – ζωοπανηγύρεις, που τελούνται επ’ ευκαιρία θρησκευτικών εορτών μια φορά το χρόνο και διαρκούν επτά (7) συναπτές ημέρες, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 3769/2009 και ήδη του άρθρου 26 του ισχύοντος νέου Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118/Α’/15-5-2014).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση και με την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, στον ομώνυμο ιερό ναό στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας, η εμποροπανήγυρη αυτή είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδος, αποτελεί παράδοση για την περιοχή και την επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο.
Ο χώρος αυτός χρειάζεται διαρκή αναβάθμιση με έργα υποδομής τα οποία θα συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των εμπόρων και των επισκεπτών, την ανάπτυξη της περιοχής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Για την εύρυθμη λειτουργία της εμποροπανήγυρης απαιτείται προετοιμασία (καθαρισμός – φωτισμός κ.λ.π.) των Δημοτικών χώρων στάθμευσης, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, τοποθέτηση χημικών τουαλετών W.C., συντήρηση και επέκταση υδραυλικού και αποχετευτικού δικτύου κ.λ.π
 
ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΥΛΗ
Ακολούθως λαβών το λόγο ο κ. Κακλαμάνος Αναστάσιος δήλωσε πως ως παράταξη διαφωνούν με την ανωτέρω Κανονιστική και κατέθεσε το ακόλουθο υπόμνημα:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ, Δ.Ε. ΤΕΓΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»
Η εισήγηση του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης που εισηγείσθε στην επιτροπή ποιότητας ζωής στερείται νομιμότητας αλλά και σοβαρότητας. Ουσιαστικά ή εισήγηση είναι αντιγραφή του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης του 2013 (708/2013 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης η οποία έχει ακυρωθεί με την 50634/11279/2-10-2013 όπως και τις σχετικές με αυτή 92,93,94,81,90,85,87,89,91,71 αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής .
Επιπλέον με την απόφαση 23/9/25-4-2014 της Ειδικής Επιτροπής άρθρου 152 απορρίφτηκε η προσφυγή του Δήμου Τρίπολης κατά της παραπάνω απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.Είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι και η 335/2011 κανονιστική απόφαση του Δήμου Τρίπολης έχει και αυτή ακυρωθεί ως προς το σκέλος της μη τήρησης των νόμιμων διαδικασιών.
Αναλυτικότερα,
Το άρθρο 1 του εισηγούμενου κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης οριοθετεί μη δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους αλλά ιδιωτικές ιδιοκτησίες (Τεγεατικού Συνδέσμου και λοιπών ιδιωτών) πράξη που αντιτίθεται στον ν. 3377/2005 (άρθρο 29 παρ 3), ο οποίος καταργεί την διεξαγωγή εμποροπανηγύρεων σε ιδιόκτητους χώρους. Αναφέρεται δε σαφέστατα και στο αιτιολογικό της ακυρωτικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (50634/11279 / 2 -10-2013) σχ.16 παρ2 και 3.
Στο άρθρο 2 της εισήγησης αναφέρονται οι 4 κατηγορίες ( 1. επαγγελματίες έμποροι που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές 2. σε κατόχους άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές 3. Σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαιθρίου εμπορίου 4. σε λοιπούς , υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις της κείμενης φορολογικής νομοθεσίας ) που δικαιούνται να αποκτήσουν άδειας συμμετοχής , αλλά η Δημοτική Αρχή δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι. Εξάλλου σήμερα δέκα ημέρες πριν την έναρξη της εμποροπανήγυρης δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για νόμιμη δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Επίσης δεν μπορεί να λειτουργήσει δημόσια κλήρωση σε περίπτωση δύο η περισσοτέρων ενδιαφερόμενων για την ίδια θέση όταν ο Δήμος δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής και δεν έχει δημοσιεύσει τις θέσεις που πρόκειται να αδειοδοτήσει.
Εξάλλου σήμερα που εισηγείσθε τον κανονισμό λειτουργίας της εμποροπανήγυρης και αναφέρεστε στον τρόπο διάθεσης των θέσεων και την αδειοδότησή τους όλοι γνωρίζουν ότι οι θέσεις αυτές έχουν παραχωρηθεί και τους ιδιώτες ιδιοκτήτες χωρίς κανέναν έλεγχο σχετικά με το αν τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις και διαθέτουν οι ενοικιαστές τα νόμιμα παραστατικά, αλλά και χωρίς καμία διαφάνεια και δικαιοσύνη που είναι ο στόχος της κείμενης νομοθεσίας.
Στο άρθρο 3 σχ.Α η εισήγηση αναφέρεται στο άρθρο 26, παρ.3, του ν.4264/2014. Το άρθρο αυτό δεν αφορά τις εμποροπανηγύρεις αλλά το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο το οποίο διέπετε από άλλες διαδικασίες για την αδειοδότησή του.
Στο άρθρο 10 στο σχ.2 αναφέρεται «σε όσους ενοικιάζουν η χρησιμοποιούν τις ιδιοκτησίες τους (φυσικά η νομικά πρόσωπα επί των προσόψεων των δημοτικών ,επαρχιακών και αγροτικών δρόμων επιπλέον …..». Ρητά ορίζεται από τον 3377/2005 (αρθ.29 παρ3) (τον οποίο λαμβάνεται υπόψη σας στα σχετικά (σχ. 3) ότι η διεξαγωγή εμποροπανηγύρεων σε ιδιόκτητους χώρους, καταργείται.
Κατόπιν των παραπάνω η εισήγησή σας για την εμποροπανήγυρη είναι δείγμα προχειρότητας της τελευταίας στιγμής . Τα άρθρα της εισήγησης που αφορούν την διαδικασία και τον τρόπο της παραχώρησης θέσεων στους ενδιαφερόμενους , είναι βέβαιο ότι 10 ημέρες πριν την έναρξη του πανηγυριού είναι αδύνατο να εφαρμοστούν νόμιμα. Είναι βέβαιο ότι τυχόν απόφαση που παρθεί θα ακυρωθεί από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπως και οι προηγούμενες .»
 
Η ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ
Καθορίζει τους όρους για τη χρήση και τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης, που από παράδοση και κατ’ έθιμο διεξάγεται κάθε έτος στην Παλαιά Επισκοπή της Τοπικής Κοινότητας Σταδίου, Δημοτικής Ενότητας Τεγέας του Δήμου Τρίπολης από την εσπέρα της 14ης Αυγούστου 2014 (με τον Μεγάλο Εσπερινό, τη Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, την επίσημη τελετή των εγκαινίων της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης και λοιπών εκδηλώσεων δεξίωσης κ.λ.π.) έως τις βραδινές ώρες της 21ης Αυγούστου 2014 (με την τελετή λήξης των εκδηλώσεων και τον παραδοσιακό διαγωνισμό χορού και τραγουδιού), επ’ ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της κοίμησης της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιερό ναό στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας ως κάτωθι:
Άρθρο 1ο
Οριοθετείται ο χώρος διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης Τεγέας στην έκταση που περιλαμβάνεται γύρω απ’ τους επαρχιακούς, Δημοτικούς και Αγροτικούς δρόμους στα εξής τμήματα:
• Από ιδιοκτησία Μπούρη μέχρι διασταύρωση με τον επαρχιακό δρόμο Τρίπολης – Άστρους (Μύλο).
• Από ιδιοκτησία Σταύρου Αναγνωστόπουλου και κληρονόμων Αθανασίου Πετρουλά, μέχρι την ιδιοκτησία Καρώνη.
• Από ιδιοκτησία Παρασκευά Κολλιόπουλου έως ιδιοκτησία Αθανασίου Πετρουλά, επί της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους και με υποχώρηση τεσσάρων μέτρων από τα πλάγια όρια του δρόμου.
• Στο δρόμο που οδηγεί από τα σκαλιά της εκκλησίας (ξύλινη γέφυρα Αρχ. Θεάτρου) έως ιδιωτικό δρόμο που συνδέει με το χώρο στάθμευσης λεωφορείων, ταξί.
• Στους χώρους ιδιοκτησίας του Τεγεατικού Συνδέσμου, πλησίον των παλαιοχριστιανικών ψηφιδωτών, των χώρων που διοργανωνόταν η Έκθεση Τεγέας κ.λ.π.
• Ο δε χώρος της ζωοπανήγυρης και εμπορίας μαλλιών στα αλώνια της Τ.Κ. Σταδίου και σε γειτονικά ακίνητα που θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος.
• Τα ΤΑΞΙ – ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ στο οικόπεδο απέναντι από τον Παλαιό Μύλο ή και σε οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο χώρο εκτιμήσει ο Δήμος.
Οι ως άνω ιδιοκτησίες, όρια και οδοί εμφανίζονται στο από Ιουλίου 2014 τοπογραφικό διάγραμμα του Πολιτικού Μηχανικού Ε/Υ Τ.Ε. κ. Παναγιώτη Γιαννιού, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα εισήγηση και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτής.
Άρθρο 2ο
• Χορηγούνται από το Δήμο Τρίπολης άδειες εγκατάστασης προσωρινών λυόμενων κατασκευών σε πρόσωπα που ασκούν υπαίθριο εμπόριο και εμπόρους που ενδιαφέρονται να μετέχουν στην εμποροπανήγυρη Τεγέας.
• Επίσης χορηγούνται ειδικές άδειες αναπήρων και θυμάτων πολέμου στους οποίους δεν επιβάλλεται τέλος. Ειδικότερα στους εφ’ όρου ζωής ανάπηρους Δημότες μας, μπορεί να παραχωρηθεί ατελώς Δημοτικός χώρος μέχρι 5 τ.μ.
• Στην παραχώρηση – έκδοση αδειών θα προηγούνται οι Δημότες μας και τις οποίες θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι ίδιοι.
• Οι άδειες θα αναρτώνται σε εμφανές σημείο σε κάθε λυόμενη κατασκευή.
• Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο.
Οι άδειες χορηγούνται: α) σε επαγγελματίες εμπόρους που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές (υπαίθριοι πωλητές), β) σε κατόχους άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές, γ) σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαίθριου (στάσιμου ή πλανόδιου) εμπορίου και δ) σε λοιπούς, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά και πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις της κείμενης φορολογικής νομοθεσίας.
Για θέσεις σε δημόσιους ή δημοτικούς χώρους και ουχί σε ιδιωτικούς χώρους, εφόσον βέβαια υπάρξουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι, η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση, που θα διενεργηθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την οποία οι διαθέσιμες άδειες κληρώνονται κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) στους ενδιαφερομένους των περιπτώσεων (α), (β), και (γ) του προηγούμενου εδαφίου και κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) στους ενδιαφερόμενους της περίπτωσης (δ) του προηγούμενου εδαφίου. Δημόσια κλήρωση θα διενεργηθεί και για τη θέση, στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε αδειοδοτούμενος, κατά τα ανωτέρω. Στη συνέχεια οι άδειες συμμετοχής θα εκδοθούν με απόφαση του αρμόδιου Δημοτικού συμβουλίου και θα ισχύουν για συγκεκριμένο χώρο και θέση.
• Οι άδειες είναι προσωποπαγείς και δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση, κατά τη χρήση, των αδειών της παραγράφου αυτής, καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές, από οποιονδήποτε τρίτο εκτός από τον/την σύζυγο και τα τέκνα των κατόχων των αδειών, υπό τον όρο ότι αυτοί δεν κατέχουν άλλη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου και υπό τον όρο ότι τα προς διάθεση είδη δεν εμπίπτουν σε απαγορευτική διάταξη νόμου.
Άρθρο 3ο
Α. Χορηγούνται άδειες εγκατάστασης προσωρινών λυόμενων κατασκευών στους ενδιαφερόμενους από 14 (ώρα 9:00 μ.μ.) έως και 21 Αυγούστου (ώρα 9:00 μ.μ.) στον χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης Τεγέας, που κατ’ άρθρο 26, παρ. 3, του Ν. 4264/2014 καταλαμβάνουν πλατείες, ή άλλους ανεξαρτήτους, υπαίθριους, ελεύθερους, ιδιωτικούς, δημόσιους, δημοτικούς ή εκκλησιαστικούς χώρους, σε κοινόχρηστους χώρους ή σε χώρους που έχουν τεθεί σε κοινή χρήση ή έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Τρίπολης για την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.
Β. Κατηγορίες προσωρινών λυόμενων κατασκευών.
1. Κατασκευές στεγασμένων ή μη χώρων, για θεάματα, ακροάματα και παιχνίδια όπως θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι συναυλιών, χώροι παιχνιδιών (λούνα πάρκ), επιδείξεις (τσίρκο) κ.ά. πραγματοποιούνται μόνο στους ιδιόκτητους χώρους του Τεγεατικού Συνδέσμου, όπου διατίθενται οι κατάλληλες Η/Μ υποδομές.
Ειδικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα πάρκ, θα τηρηθούν απαρεγκλίτως οι ισχύουσες ειδικές διατάξεις, που αφορούν την υποβολή των απαραιτήτων δικαιολογητικών, ώστε να εκδοθεί από τον Δήμο η οριστική άδεια και πριν την έναρξη λειτουργίας του λούνα πάρκ.
Επίσης απαραίτητο είναι για τη λειτουργία του λούνα πάρκ η καθημερινή παρουσία μηχανικού ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει μηχανικός ασφαλείας ή απουσιάζει κατά τη διάρκεια λειτουργίας του λούνα πάρκ θα διακόπτεται η λειτουργία του αυτομάτως από τις Υπηρεσίες του Δήμου και την Αστυνομία.
Επισημαίνεται ότι για τις κατασκευές της κατηγορίας αυτής, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την συγκέντρωση ατόμων κάτω ή πάνω σε αυτές, απαιτούνται βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης και αντοχής της εγκατάστασης, καθώς και καλής λειτουργίας, από Διπλωματούχο ή Πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό και Ηλεκτρολόγο – Μηχανολόγο αντίστοιχα.
2. Κατασκευές διαμόρφωσης στεγασμένων ή μη χώρων για εκθέσεις γεωργικών προϊόντων, βιομηχανικών προϊόντων, βιβλίων και έργων τέχνης.
3. Περίπτερα με κλειστές ή ανοιχτές πλευρές και τροχόσπιτα κάθε είδους για την πώληση εισιτηρίων, αναψυκτικών, εφημερίδων, περιοδικών, λαχείων, ή για παροχή πληροφοριών.
4. Εξέδρες για διάφορες προσωρινές εκδηλώσεις, στέγαστρα και υπόστεγα μικρής επιφανείας, κιόσκια, τέντες, πάγκοι και λοιπές απλές κατασκευές.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
• Οι προσωρινές λυόμενες κατασκευές της δεύτερης κατηγορίας θα έχουν εμβαδόν μέχρι 20 τ.μ. και ύψος 2,5 μέχρι 3 μ., θα είναι ξύλινες ή ελαφρές μεταλλικές με κλίση οροφής προς το πίσω μέρος της κατασκευής.
• Για κατασκευές μεγαλύτερες των 20 τ.μ., εκτός του ξύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα σίδερο εναρμονισμένο όσο το δυνατόν με τον περιβάλλοντα χώρο.
• Για τις κατασκευές της δεύτερης κατηγορίας θα προσκομίζεται Υπεύθυνη Δήλωση Διπλωματούχου ή Πτυχιούχου Πολιτικού Μηχανικού, που θα πιστοποιεί την επίβλεψη της καλής εκτέλεσης της κατασκευής.
• Ειδικά για κατασκευές άνω των 50 τ.μ. απαιτείται στατική μελέτη και δήλωση επίβλεψης (καλής κατασκευής) από Διπλωματούχο ή Πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό.
Άρθρο 4ο
• Χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους άδειες λειτουργίας ψυχαγωγικών παιχνιδιών, λούνα πάρκ, πιστών αυτοκινητιδίων, τσίρκο, μουσικών συναυλιών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιδείξεων και άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων, εφόσον κατέχουν τις προβλεπόμενες από άλλες ισχύουσες διατάξεις άδειες.
• Σε περίπτωση μη υπάρξεως άδειας επιβάλλεται πρόστιμο.
Άρθρο 5ο
• Χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους άδειες εγκατάστασης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με όλα τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά. Η εγκατάσταση θα γίνεται σε χώρο εκτός του άμεσου περιβάλλοντος των αρχαίων (εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αρχαίο θέατρο κ.λ.π.).
• Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο.
Άρθρο 6ο
Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σταδίου, θα είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο της υπάρξεως αδειών, καθώς και για την τήρηση των όρων του παρόντος κανονισμού.
Άρθρο 7ο
Σε χώρους του Δήμου και σε όλους τους δρόμους που θα καταληφθούν αυθαίρετα με σταθερούς ή μετακινούμενους πάγκους κ.λ.π. επιβάλλεται ανάλογο τέλος ανά τ.μ. και για κάθε ημέρα χρήσης.
Άρθρο 8ο
• Απαγορεύεται στο χώρο της εμποροπανήγυρης το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο.
• Απαγορεύεται η στάθμευση μεταφορικών μέσων στους ενοικιαζόμενους – παραχωρημένους χώρους.
• Απαγορεύονται οι θορυβώδεις διαφημίσεις.
• Απαγορεύονται οι διαφημίσεις των εκθεμάτων εκτός του ενοικιαζόμενου – παραχωρημένου χώρου.
• Απαγορεύεται στους μικροπωλητές με καροτσάκια να σταθμεύσουν και να περιφέρονται σε Δημοτικούς δρόμους και χώρους.
Άρθρο 9ο
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και για την καλύτερη ανάπτυξη της περιοχής και καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των εμπόρων και επισκεπτών της εμποροπανήγυρης ο Δήμος Τρίπολης φροντίζει για:
• Την προμήθεια και τοποθέτηση χημικών τουαλετών και ειδικότερα και για άτομα με ειδικές ανάγκες οι οποίες θα τοποθετηθούν στο χώρο της εμποροπανήγυρης και θα καθαρίζονται με φροντίδα του Δήμου.
• Τη συνεργασία με το Γεωργούλειο Ίδρυμα και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες πρώτων βοηθειών.
• Τη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε να υπάρχει πυρασφάλεια στους χώρους της εμποροπανήγυρης.
• Την αποκομιδή των σκουπιδιών από το χώρο της εμποροπανήγυρης κατά την διάρκεια και μετά το τέλος αυτής.
• Την ενοικίαση από τον Δήμο εκτάσεων σε γειτονικούς ως προς την εμποροπανήγυρη χώρους που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.
• Την διαμόρφωση της εκτάσεως των αλωνιών της Τ.Κ. Σταδίου ώστε να χρησιμοποιηθεί για χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, αλλά και για το εμπόριο των μαλλιών των αιγοπροβάτων.
• Την προμήθεια απαγορευτικών πινακίδων και πινακίδων σήμανσης της κυκλοφορίας των οδών όπου διεξάγεται η εμποροπανήγυρη που θα τοποθετηθούν σε συνεργασία με το Α.Τ. Σταδίου.
• Την τοποθέτηση υδραγωγείου και παροχής ύδατος για τους μετέχοντες στην ζωοπανήγυρη (αθίγγανους κ.λ.π.).
• Την κατασκευή και συντήρηση του αποχετευτικού αγωγού ομβρίων υδάτων ώστε να μην πλημμυρίζει από νερά ο χώρος της εμποροπανήγυρης.
• Την επιδιόρθωση και αποκατάσταση ζημιών που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης (επιδιόρθωση ηλεκτρικού δικτύου, ασφαλτοτάπητα κ.λ.π.).
• Για την ανάθεση της καλύτερης δυνατής ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας της εμποροπανήγυρης σε κατάλληλη ιδιωτική εταιρία, όπου και όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.
• Τη δυνατότητα μακρόχρονης ενοικίασης ή αγοράς κατάλληλων χώρων για την καλύτερη λειτουργία της εμποροπανήγυρης.
• Τη συνολική κυκλοφοριακή ρύθμιση, είτε της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους καθώς και των λοιπών επαρχιακών και δημοτικών οδών όπου χρειάζεται σε συνεργασία και με την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών.
• Την προμήθεια και εγκατάσταση πινακίδων ενημέρωσης – ανακοινώσεων και πληροφοριακών ταμπελών – πανό κ.λ.π.
• Την έκδοση ενημερωτικών εντύπων και λοιπού πληροφοριακού υλικού για τους επισκέπτες, εμπόρους κ.λ.π. εμπλεκόμενους στην εμποροπανήγυρη.
• Την οργάνωση και υλοποίηση πολιτιστικών αθλητικών και λοιπών εκδηλώσεων της εμποροπανήγυρης.
Άρθρο 10ο
1. Για όλες τις ανωτέρω παρεχόμενες υπηρεσίες ο Δήμος Τρίπολης επιβάλλει ειδικά τέλη, ανταποδοτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με την παρ. 14 του άρθρου 25 του Ν. 1828/89 που έχουν ως εξής:
α) Εφάπαξ ποσό 60,00 € πλέον 0,55 € ανά τ.μ. ενοικιαζόμενου – χρησιμοποιούμενου χώρου, με βάση τις εκδιδόμενες ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο άδειες και τους αντίστοιχους χρησιμοποιούμενους χώρους.
β) Ειδικά για εμπόρους, μικροπωλητές (υφασμάτων, σκευών, εργαλείων, παιχνιδιών κ.λ.π.) το εφάπαξ τέλος των 60,00 € αναφέρεται για μέγιστο χρησιμοποιούμενο χώρο 16 τ.μ., ενώ για τμήματα πάνω από 16 τ.μ. προσαυξάνεται κατά 3,70 € ανά τ.μ. και εφόσον χρησιμοποιείται από το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
2. Σε όσους ενοικιάζουν ή χρησιμοποιούν τις ιδιοκτησίες τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) επί των προσόψεων των δημοτικών, επαρχιακών και αγροτικών δρόμων επιπλέον:
α) 18,00 € ανά τρέχον μέτρο στο δρόμο ο οποίος άρχεται από ιδιοκτησία Κων/νου Μπούρη μέχρι διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο Τρίπολης – Άστρους και από ιδιοκτησία κληρ. Σταύρου Αναγνωστόπουλου και κληρ. Αθανασίου Πετρουλά μέχρι ιδιοκτησία κληρ. Αθανασίου Τασσαρά, και στο δρόμο που οδηγεί από τα σκαλιά της εκκλησίας (ξύλινη γέφυρα Αρχ. Θεάτρου) έως ιδιωτικό δρόμο που συνδέει με χώρο στάθμευσης λεωφορείων, ταξί, εκατέρωθεν των οδών, επιπλέον των τελών εφάπαξ (60,00 €) της παρ. (α) του άρθρου 1 και
β) 11,00 € ανά τρέχον μέτρο στον δρόμο που άρχεται από ιδιοκτησία κληρ. Τασσαρά μέχρι ιδιοκτησίας Νικολάου Καρώνη εκατέρωθεν των πλευρών και σε όλο το τμήμα του επαρχιακού δρόμου Τρίπολης – Άστρους, επιπλέον των τελών εφάπαξ (60,00 €) της παρ. (α) του άρθρου 1.
Ειδικό τέλος ύψους 0,14 € ανά τ.μ. σε ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν τα ακίνητά τους για χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων επιπλέον των τελών εφάπαξ (60,00 €) και των αντιστοίχων της παρ. (β) του άρθρου 1, αναλόγως του πλάτους της εισόδου τους.
Απαλλάσσονται του ανωτέρω τέλους οι ιδιώτες οι οποίοι θα διαθέσουν τις ιδιοκτησίες τους στον Τεγεατικό Σύνδεσμο, για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, από τα οποία ο Τεγεατικός Σύνδεσμος δεν εισπράττει χρήματα, ή στο Δήμο Τρίπολης.
Άρθρο 11ο
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) Ευρώ.
Άρθρο 12ο
Σε χώρους του Δήμου και σε όλους τους δρόμους που θα καταληφθούν αυθαίρετα με σταθερούς ή μετακινούμενους πάγκους κ.λ.π. επιβάλλεται τέλος 46,00 € ανά τ.μ. για κάθε ημέρα χρήσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...