Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φοβερές καταγγελίες: Για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη μιλά ο Ψιμάρνης στην υπόθεση με τα σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι! (vd)

Φοβερές καταγγελίες: Για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη μιλά ο Ψιμάρνης στην υπόθεση με τα σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι! (vd)
Η δημόσια αναφορά του Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητικό Εξέταση για την απόφαση προσωρινής διαταγής για το Τουρκοδένδρι και ότι το δικαστήριο ήταν αναρμόδιο να ακυρώσει απόφαση του Δημάρχου επειδή όπως είπε είναι διοικητική πράξη, προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου των κατοίκων Τζίβα και Θάνα, Τάσου Ψιμάρνη, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις είπε … πράγματα και θάματα!
Διαβάστε προσεκτικά τις δηλώσεις του, ενώ αργότερα, θα αναρτηθεί και βίντεο.


Μεταξύ άλλων, ο Τάσος Ψιμάρνης, είπε: «Από την αρχή αυτής της υπόθεσης με τα απορρίμματα, έχουμε γίνει μάρτυρες συνεχών και πολλών φαινομένων παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.

Δεν θα αναφερθώ σε συγκριμένα περιστατικά διότι βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου.

Θα αναφερθώ για παράδειγμα σε ένα για να καταλάβει ο κόσμος ότι δυστυχώς τα έχουμε βάλει με τον πυρήνα της εξουσίας –διοίκησης και ότι προσπαθούν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να μας βάλουν προσκόμματα.

Στις 15 Σεπτεμβρίου που πήγε το σκαπτικό της αρχαιολογικής στο Τουρκοδένδρι για δοκιμαστικές τομές, για να διαγνώσει αν πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων επειδή δεν υπήρχε άδεια από την πολεοδομία, αυτοί συνέχισαν και μόνο όταν εγώ ο ίδιος πήγα στο χώρο, ενώ είχαν ήδη γίνει πέντε δοκιμαστικές τομές, και κάλεσα την αστυνομία, σταμάτησαν οι εργασίες και έφυγαν από το σημείο η αρχαιολόγος και ο χειριστής του μηχανήματος.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, επέστρεψε η αρχαιολόγος και ταυτόχρονα ήρθε κι ένας υπάλληλος του δήμου, κρατώντας στο χέρι του άδεια μικρής κλίμακας, από την πολεοδομία, την ίδια μέρα, περίπου 4 ώρες μετά.

Εγώ ρητορικά ερωτώ αν κάποιος οποιασδήποτε συμπολίτης μου έχει ζητήσει από την πολεοδομία άδεια και την έχει πάρει σε τόσες λίγες ώρες…

Το τελευταίο περιστατικό που έγινε και έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη, αποτελεί ωμή παρέμβαση στο έργο της και είναι αδύνατο να μην το σχολιάσουμε και θα μας βρει πολέμιους.

Την Πέμπτη συζητήθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά. Διεξήχθη μία διαδικασία άψογη από την κυρία δικαστή. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει και έχει θεσπίσει ασφαλιστικές δικλείδες, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, που τηρήθηκαν κατά γράμμα.

Έγινε μία συζήτηση ενδελεχής ενώπιον της κυρίας Προέδρου, είχαν την ευκαιρία οι νομικοί του Δήμου να αναπτύξουν όλα τα επιχειρήματα και αυτό της ένστασης αναρμοδιότητας που ανέφερε ο κύριος Δήμαρχος. Όπως είπα εγώ, η αναρμοδιότητα έχει λυθεί και είναι σαφώς αρμόδιο το συγκεκριμένο δικαστήριο –και απαντώ στον κύριο Δήμαρχο που είπε ότι είναι διοικητική πράξη η απόφαση του και δεν προσβάλλεται- εμείς δεν προσβάλλαμε την πράξη αλλά τις συνέπειες αυτής της πράξης, δηλαδή τη βλάβη που θα προκαλέσει στην υγεία των κατοίκων και μία σειρά από θέματα που θα μας επιβάρυναν εμάς ως πολίτες. Ζητούσαμε να διακοπεί κάθε εργασία που έχει σχέση με την απόφαση του Δημάρχου.

Πράγματι, η απόφαση του Δημάρχου είναι διοικητική πράξη και προσβάλλεται στα διοικητικά δικαστήρια και έχουμε ήδη προσφύγει νομίμως. Να μην ακούμε ανακρίβειες.

Ο κ. Δήμαρχος να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του, γιατί είναι θεσμικό όργανο της Πολιτείας, δεν μπορεί να βγαίνει και να σχολιάζει κατά τέτοιο τρόπο δικαστικές αποφάσεις, επιχειρείται μία διαστρέβλωση της αμεροληψίας του δικαστηρίου.

Χαίρομαι που στην καριέρα μου έχω δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις που ένας δικαστής δεν επηρεάστηκε, δεν έσκυψε το κεφάλι μπροστά σε όποιες πιέσεις μπορεί να δέχτηκε, εξωτερικές και εξωθεσμικές. Μία τέτοια πίεση ασκήθηκε από σκοτεινούς κύκλους, όπου κατατέθηκε μία αναφορά της δικαστίνας με δήθεν εκφραζόμενο παράπονο το γιατί προσδιόρισε τόσο αργά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Απαντώ ότι η πρώτη δικάσιμος στο πρωτοδικείο είναι η 17η Οκτωβρίου. Απορώ πως λέγονται τέτοια πράγματα, ελαφρά την καρδία. Η διαδικασία η δικαστική που ισχύει στο Πρωτοδικείο της Τρίπολης έχει ως εξής. Οι δικάσιμοι του Μονομελούς πρωτοδικείου γίνονται κάθε 15 μέρες, κάθε δεύτερη Παρασκευή. Εμείς δεν είχαμε αντίρρηση να μπει στις 3 Οκτωβρίου, αλλά είναι μέρα του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου του Δικαστηρίου και εκείνη την ημέρα όλα τα δικαστήρια είναι κλειστά.

Προειδοποιώ τους σκοτεινούς κύκλους ότι δεν θα δεχθούμε χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Θα ζητήσω από τον κ. Δήμαρχο να μην χάνει το χρόνο του με θέματα που τον καλύπτουν οι νομικοί του σύμβουλοι, αλλά να καθίσει με νηφαλιότητα να δώσει λύση στο θέμα της πόλης. Και η λύση αυτή δεν θα είναι το Τουρκοδένδρι. Και το δηλώνω κατηγορηματικά ότι έχουμε στα χέρια μας 12 εργαλεία για να μπλοκάρουμε τη διαδικασία προκειμένου να μην πάνε τα σκουπίδια εκεί. Βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο. Θα τα ασκήσουμε όλα, αν χρειαστεί.
Έχουμε μαζέψει υπογραφές από 582 άτομα, όχι μόνο από το Τζίβα και το Θάνα, αλλά και από Περπατάρι, Εύανδρος, Παλλάντιο.»

9 σχόλια

  • Τάκης
    Τάκης Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 01:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Ψιμάρνης δεν είναι μόνος του.
    Εχει μαζί του 3 χωριά και όλο το δίκιο.
    Εάν νομίζουν κάποιοι κύριοι ότι οι κάτοικοι του Τουρκοδεντρίου θα τους αφήσουμε να μας πάρουν την υγεία μας , τη ζωή μας την περιουσία μας , είναι γελασμένοι.

  • Κώστας
    Κώστας Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 01:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Kαλά ο κύριος Παυλής είναι συχνός πελάτης στα δικαστήρια για προσωπικές του υποθέσεις.
    Γιατί δε μας λέει αλήθεια τι δικαστήριο έχει στο τέλος του μήνα?

  • ΓΙΟΥΛΗ
    ΓΙΟΥΛΗ Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 22:48 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΣΑΣ!!!ΠΡΩΗΝ ΑΣ...Ε Η ΑΣΥΛΙΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΣΟΝΟΥΠΩ..............

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 20:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν ένας δικηγόρος θέλει να τον αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα, δεν πρέπει να παραβλέπει τον Κ.Πολ.Δ. και ούτε να αφίσταται της αληθείας .Έτσι,αντί για μεγαλοστομίες , ας κοιτάξει θεωρία και νομολογία για να πληροφορηθεί ,αν δεν το γνωρίζει, ότι τα ασφαλιστικά μέτρα μπορούν να συζητηθούν οποιαδήποτε ημέρα και ώρα. Ακόμη και Κυριακή ή εορτή ή και ώρα εκτός ωραριου εργασίας των γραφείων (αρθρο 686$3 Κ.Πολ.Δ.)

  • Ν. Χαραλαμποπουλος
    Ν. Χαραλαμποπουλος Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 19:56 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΑΣΟ ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΑΙ, ΕΝΟΧΛΗΣΕΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

  • σκεπτομενος
    σκεπτομενος Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 19:45 Σύνδεσμος σχολίου

    βεβαια σας ποναει πολύ η αληθεια γιαυτό τώρα προασπαθείτε να ρίξετε λάσπη στον άνθρωπο που είναι ο μόνος που βγήκε να μας πει την αληθεια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 18:40 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ? ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕ Α@@@@@@@@@???

  • ΣΟΙ
    ΣΟΙ Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 15:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΣΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ .......ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ

  • ταμ-τουμ
    ταμ-τουμ Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 14:51 Σύνδεσμος σχολίου

    καλα δε ντρεπεσαι να λες ολες αυτες τις ανοησιες??? σας βλέπει ο Θεος κ. δικηγορε της μ@@@@@ς δεν πας να κρυφτεις καλυτερα?? ουστ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...