Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στα ... κάγκελα οι φορείς για το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη – Τα «άκουσε» και η Περιφέρεια (vd)

Στα ... κάγκελα οι φορείς για το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη – Τα «άκουσε» και η Περιφέρεια (vd)
Συνάντηση φορέων της Τρίπολης έγινε την Πέμπτη στο Εργατικό κέντρο, το απόγευμα της Πέμπτης, ώστε να συζητήσουν και να διεκδικήσουν λύσεις σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Από τη συνάντηση απουσίαζαν εκπρόσωποι τόσο του δήμου, όσο και της περιφέρειας.


"Πάνω από 1500 τόνοι είναι συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή μέσα στην πόλη, δύο χωματερές γύρω από αυτή και σε δύο μήνες λήγει η σύμβαση μεταφοράς των σκουπιδιών στη Φυλή, τι θα γίνει μετά; Σε δύο χρόνια ετοιμάζει η περιφέρεια μια αδιαφανή διαχείριση, ποιά θα είναι η μέθοδος και ποιό το κόστος;" είπε ο Παναγιώτης Βέμμος ξεκινώντας την ομιλία του.

Ο κ. Βλάσης από την ένωση ενεργών πολιτών επέρριψε ευθύνες και στους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί και τόνισε ότι πρέπει να βρούμε τρόπους πίεσης και όχι προτάσεις πλέον!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων Νίκος Δέδες υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα διαχειριστούμε τον όγκο των σκουπιδιών, αλλά πως θα τον μειώσουμε. Είπε ότι και για την προσωρινή διαχείριση αρμοδιότητα έχει η περιφέρεια και συγκεκριμένα ότι θα έπρεπε να έχει υποδείξει τους χώρους εκείνους ώστε να κάνουν οι δήμοι εκεί την προσωρινή τους διαχείριση. "Εμείς σαν φορείς πρέπει να βοηθήσουμε τους δήμους" δήλωσε, "γιατί λέμε διαλογή στην πηγή και ούτε εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε". Κάπου εκεί αναφέρθηκε και στο λαμπρό παράδειγμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στη Σουηδία. Πρόσθεσε ότι ο δήμος θα πρέπει να μοιράσει κάδους και οικιακούς κομποστοποιητές και να εξασφαλιστεί γενικότερα όλη η υποδομή, αφού πρώτα γίνει μια ενημερωτική εκστρατεία.

Ο Τάσος Παπαζαχαρίας αναφέρθηκε στην κατάσταση ξεκινώντας κάπου από το 2006, όταν ο τότε υπεύθυνος για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο ήταν ο Τάσος Κακλαμάνος, ο οποίος είχε πει (το ίδιο και ο τότε δήμαρχος Κοτσιάνης) πως δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε αυτά που λέτε γιατί πιέζουν πρόστιμα από την ΕΕ. "Δεν μας τιμά αυτή η εικόνα, γυναίκες με τις γόβες και τις γούνες να περπατάνε πάνω στα σκουπίδια" είπε χαρακτηριστικά.

"Θα μας φέρουν τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου στην Παλαιόχουνη, αλίμονο σε όσους το δεχτούν με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, θα έρχονται σκουπίδια με τρένο μέχρι και από την Αθήνα" συμπλήρωσε.

"Να μην το κλωσογυρνάμε, να πάμε στην περιφέρεια και να την χώσουμε μέσα στα σκουπίδια, δε γίνεται αλλιώς, θα πεθάνουμε, θα αρρωστήσουμε" είπε σε έντονο ύφος!

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργούλης επέρριψε ευθύνες και στους δήμους, όχι μόνο στην περιφέρεια, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον νυν αντιδήμαρχο κ. Βόσνο, ο οποίος γνωρίζει το πρόβλημα από παλιά που ήταν δήμαρχος Τεγέας. "Μας δουλεύουν, πρέπει να κάνουμε κάτι, δεν ξέρω τι, κατάληψη στο δημαρχείο; να κλείσουμε δρόμους; δεν ξέρω..." είπε χαρακτηριστικά.

Εκεί βρέθηκε και η Γιώτα Δογάνου από το χωριό Τζίβα, η οποία δήλωσε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη που μεταφέρονται τα σκουπίδια στη Φυλή με κόστος για όλους μας. Για το δήμαρχο κ. Παυλή είπε ότι ενώ έλεγε ότι έχει τη λύσει, πήρε με δόλο την ψήφο και τώρα θέλει να πάει στο Τουρκοδένδρι. "Υπάρχει σκοπιμότητα που μένουν τα σκουπίδια στο δρόμο, είχαμε το Πλάτωμα, την Αγία Τριάδα, το Πέλαγος και τώρα θέλουν το Τουρκοδένδρι. Βάζουν τους κατοίκους να είναι σε αντιπαλότητα. Καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα και είδαμε δημοσίους λειτουργούς να πιέζονται επειδή βγήκε η απόφαση υπέρ μας. Μέχρι πότε θα είμαστε σε έκτακτη ανάγκη, ήδη είμαστε 19 μήνες τώρα" δήλωσε.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάζαρης θύμισε ότι η δημοτική αρχή όλο το καλοκαίρι έλεγε ότι σε δύο βδομάδες θα έχει λυθεί το πρόβλημα και πλέον έχουν περάσει δύο μήνες στην ίδια κατάσταση. "Η ΤΕΡΝΑ τον Ιούνιο θα έχει έτοιμο τον χώρο υποδοχής των σκουπιδιών, δε σημαίνει ότι θα ξεκινήσει να τα διαχειρίζεται κιόλας, μπορεί να περάσουν και δύο χρόνια" υπογράμμισε. Επιπλέον αναρωτήθηκε τη σημαίνει για τους δήμους ο όρους "προσωρινή" όταν μιλούν για διαχείριση, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα. "Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να μας κάψει, να πιεστούμε και να πούμε τελικά αφού δε γίνεται να πάνε εκεί να τελειώνουμε" πρόσθεσε.

Στη συνάντηση βρέθηκε και ο κ. Καρπίλης από την ομάδα "Κυνουρίας Γη" (Άστρος), ο οποίος υποστήριξε ότι κρυβόμαστε όλοι πίσω από το δάχτυλό μας, ενώ με τόσους τόνους σκουπιδιών θα έπρεπε όλη η πόλη να έχει ξεσηκωθεί, φταίμε! Μίλησε και για την ανεξέλεγκτη χωματερή στο Άστρος, για την οποία πάλι δε μιλάει κανείς!

Τέλος ο κ. Μπουγιούκος μίλησε για "δικτατορία του επείγοντος", ένα μοντελάκι δηλαδή που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Τατούλη, χωρίς να δίνει καμία πληροφορία και να παρέχει καμία πληροφορία!
Β.Π.

3 σχόλια

  • Θανάσης
    Θανάσης Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 20:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Σημασία έχει απ΄οτι ακούσαμε ότι ο κύριος Βόσνος προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα με τα απορρίμματα στην Τεγέα 8 χρόνια και δεν κατάφερε τίποτα.
    Ο Κύριος Κακλαμάνος επίσης είναι όλες τις φορές αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα σκουπίδια την τελευταία εικοσαετία στο δήμο , δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι στιγμής και περιμένουμε τώρα να λύσει το πρόβλημα.
    Ας γελάσουμε όλοι μαζί , με αυτούς που έχουμε μπλέξει....

  • Κ
    Κ Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 22:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΦΙΛΟΣ ΨΑΡΟΜΑΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΕΙΧΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ .ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ –ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ [ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ] Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ .ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΟΚΑΡΗ .Υ.Γ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ .

  • γουλί
    γουλί Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 14:46 Σύνδεσμος σχολίου

    ο κοτσιδάκιας πρώτη μούρη βλέπω . γιατί δεν είπε και αυτός την γνώμη του ? δεν θέλει να εκθέσει το παρεάκι του παυλή ?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...