Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παγκόσμια παρουσίαση του ντοκιμαντέρ τέχνης του Ν. Φλώρου με σημαντικές Κινεζικές παρουσίες στην Τρίπολη (vd)

Παγκόσμια παρουσίαση του ντοκιμαντέρ τέχνης του Ν. Φλώρου με σημαντικές Κινεζικές παρουσίες στην Τρίπολη (vd)
Με … αέρα υψηλής τέχνης και πολιτισμού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «1η Παγκόσμια Παρουσίαση» του ντοκιμαντέρ - τέχνης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης, από τον Διεθνούς Φήμης Γλύπτη, Νίκο Φλώρο, προς τιμήν Ελληνοκινεζικής Αποστολής Πολιτισμού. Ο Δήμος Τρίπολης άνοιξε τις πόρτες του Θεάτρου, αγκαλιάζοντας τις προσπάθειες για την ενδυνάμωση του Πολιτισμού στην πόλη.
Το Συγκρότημα του Χορευτικού Ομίλου της Τρίπολης έδωσε το «παρών» με παραδοσιακές ενδυμασίες και στην είσοδο του Μαλλιαροπουλείου, υποδεχόντουσαν τους καλεσμένους. Παρούσα ήταν και η Χριστίνα Ζαμπαθά.
 
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Βόσνος και Σπύρος Βρέντας, η Μεγάλη Ευεργέτης του Νοσοκομείου  Γιαννούλα Γκουντάνη μαζί με την νόμιμη εκπρόσωπο της, Σούλα Αντωνοπούλου, ο πρώην Υπουργός Νίκος Καλτεζιώτης, ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Βλάσσης, η  Γεωργία Δάλκου (υπεύθυνη της Θεατρικής ομάδας), ο πρώην Δήμαρχος της Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με τη σύζυγο του, ο Δ/ντης Καρδιολογικής κλινικής  Δημήτρης Χρυσός, ο Πρόεδρος του New York College  Ηλίας Φούτσης, ο Αντιπρόεδρος του New YorkCollege Νικόλαος Κατσαρός ( τ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ), ο ε.τ. Πρέσβης  Σπύρος Θεοχαρόπουλος, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Παναγιώτης Καραφωτιάς και Παναγιώτης Δαμασκός, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Καλτεζιώτης και πολλοί άλλοι. Πολυπληθής ήταν παρουσία της νέας γενιάς ανθρώπων της πόλης η οποία στηρίζει την υψηλή τέχνη και τον πολιτισμό!
 
Σημαντική παρουσία στην εκδήλωση του Αντιπροέδρου της Κινεζικό-Ελληνικής Αποστολής Πολιτισμού Hong XU, ενός νέου δυναμικού και πολλά υποσχόμενου νέου στην Κίνα, όπως και του Αρκά επιχειρηματία και Αντιπρόεδρου του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου, Γιώργου Καγκλή, οι οποίοι με την συνεργασία τους στόχο έχουν την γεφύρωση της Ελλάδας με την Κίνα, μέσω του Πολιτισμού.
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Τρίπολης, σε σκηνοθεσία του Αρκά σκηνοθέτη Γεράσιμου Βάκρου, με υπέροχα πλάνα του Γιάννη Αλειφερόπουλου,  μια παραγωγή του Δήμου,  προβάλλοντας  τις ομορφιές της πόλης , με ακούσματα της Αρκαδίας. Τραγούδησε σόλο, ντυμένη με παραδοσιακή στολή, η καλλίφωνη Κυριακή Παρασκευοπούλου (μαθήτρια της Δόμνας Σαμίου και πολυβραβευμένη στο Δημοτικό παραδοσιακό τραγούδι), ενώ η Αμαλία Γουλά συνέχισε την μουσική ξενάγηση με το πιάνο της, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους μέσα από μια σύνθεση που δημιούργησε και παρουσίασε για πρώτη φορά, εμπνευσμένη για τη συγκεκριμένη βραδιά.
 
Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν με αναφορές στη φιλία της Ελλάδας και της Κίνας αλλά και την κοινή τους γραμμή στο θέμα της δημοκρατίας, από δύο εξαιρετικές προσωπικότητες. Ο λόγος για τους Καθηγητές Πανεπιστημίων, Παναγιώτη Καραφωτιάς, καθηγητής Διεθνών Διπλωματικών Σχέσεων και Αντιπρόσωπος της Π.Ο.Α. στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης αλλά και τον Παναγιώτη Δαμασκός καθηγητής Φιλοσοφίας και Αρχαιολογίας.
Δύο εξαιρετικές ομιλίες που προκάλεσαν συγκινητικές στιγμές, ενώ έδωσαν γνώση στην νέα γενιά.
 
O  Προέδρος της Κινεζικό-Ελληνικής Αποστολής Πολιτισμού Hong XU μίλησε ενθουσιασμένος για την τέχνη του Νίκου Φλώρου και τη συνεργασία τους για μελλοντικές πολιτιστικές εκθέσεις στην Κίνα.
 
Σε σκηνοθεσία του Ηλία Διαμαντάκου και Ηλία Καραντζούλη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα clip-art των έργων υψηλής Τέχνης αλλά και  το όνειρο για τη δημιουργία ενός μεγάλου και πλέον Πολιτιστικού Κέντρου, σχεδιασμένο από τον Νίκο Φλώρο, με την επιβλητική παρουσία της Μαρίας Κάλλας και η Παγκόσμια αναγνώριση από τα διεθνές Μ.Μ.Ε.
 
Στιγμές γυρισμάτων προβλήθηκαν από το Ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται αυτήν την περίοδο και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2015 προς τιμή της σοπράνο Μαρία Κάλλας από πολύ γνωστή Σουηδική παραγωγή, με σκηνοθέτη τον Μπάμπη Τσόκα . Ο Έλληνας Γλύπτης φιλοξενείται  και μιλάει για την σύνδεση του με το «Μύθο» Μαρία Καλλάς, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει τα γυρίσματα πρόσφατα με την Σουηδική παραγωγή, στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη, στην Αρκαδία.
Η Έλλη Αρτοπούλου «ταξίδεψε» τους καλεσμένους στο βίο του καλλιτέχνη και παρουσίασε το ντοκιμαντέρ τέχνης, σε «1η  Παγκόσμια Προβολή», αφού κάλεσε στο βήμα τους νέους δημιουργούς Πελοποννησιακής καταγωγής  και βασικούς συνεργάτες του Νίκου Φλώρου, Ηλία Διαμαντάκο και Ηλία Καραντζούλη που αποκάλυψαν πως το ντοκιμαντέρ αυτό είναι η έναρξη … της ταινίας αφιερωμένη στην πορεία του Νίκου Φλώρου. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα,  ανά τον κόσμο. Μία ταινία που αναμένεται … να προκαλέσει εντυπώσεις, διότι θα αναλύσει την μοναδική τεχνική του μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά που τα μεταμορφώνει σε υψηλής τέχνης Γλυπτά κοστούμια, αναγνωρισμένα σε όλη την Υφήλιο, τη σχέση του με την «Πηγή έμπνευσης» του Μαρίας Κάλλας, τις συνεργασίες ανά τον κόσμο και τα όνειρά του για την  Ελλάδα!
 
Μεγάλο κρατικό κανάλι της Κίνας κάλυψε την εκδήλωση, μαζί με γνωστό δημοσιογράφο , όπου θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στην Κίνα για τον Νίκο Φλώρο και την μοναδική τέχνη του.
 
Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν η Πένυ Δεληγιάννη.
 
Υπεύθυνη οργάνωσης της εκδήλωσης ήταν η Έλλη Αρτοπούλου.
 
Αμέσως μετά, ακολούθησε Ελληνικό γλέντι, σε γνωστό εστιατόριο της πόλης , με παραδοσιακές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο της Τρίπολης, με υπεύθυνη διοργάνωσης την Χριστίνα Ζαμπαθά, που πάντα στηρίζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης!
 
*Οι φωτογραφίες είναι του γνωστού Αρκά φωτογράφου Ηλία Διαμαντάκου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...