Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξάμηνη παράταση για τα έργα στο δρόμο «Τρίπολης – Άστρους»!

Εξάμηνη παράταση για τα έργα στο δρόμο «Τρίπολης – Άστρους»!
Με απόφαση την οποία υπέγραψε, ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, την προτελευταία μέρα του 2014 (30/12) προβλέπεται παράταση για τα έργα στο τμήμα «Ελαιοχώρι – Κουμπίλα» του δρόμου Τρίπολης – Άστρους.


Η προθεσμία περαίωσης του έργου λήγει στις 31-12-2014. Όπως αναφέρει η απόφαση, «κατά την διάρκεια εκσκαφών στο Cut & Cover από Χ.Θ. 0+950 έως Χ.Θ. 1+082 παρατηρήθηκε φαινόμενο κατολισθήσεων μεγάλων όγκων βραχωδών προϊόντων εκσκαφής με αποτέλεσμα να ζητηθεί υποβολή μελέτης ευστάθειας πρανών του

ορύγματος στην οποία προβλέπεται αύξηση των ποσοτήτων του διαφραγματικού τοίχου και της επιφάνειας των αγκυρίων.

Οι εργασίες του έργου πλην του Cut and Cover από Χ.Θ. 0+950 έως Χ.Θ. 1+082 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31-12-2014, δεδομένου ότι δεν αναφέρεται στην αίτηση της Δ/νουσας Υπηρεσίας κανένας λόγος για παράταση προθεσμίας περαίωσής τους.

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου διατύπωσε την σύμφωνη γνώμη της για την παράταση του χρονοδιαγράμματος του έργου του θέματος έως 30-06-2015 αποκλειστικά και μόνο για τις εργασίες που αφορούν το Cut and Cover στις οποίες παρατηρήθηκαν προβλήματα.

Η προς έγκριση παράταση της προθεσμίας περαίωσης αποκλειστικά και μόνο των εργασιών που αφορούν το Cut and Cover από Χ.Θ. 0+950 έως Χ.Θ. 1+082 δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου».

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν αποφασίστηκε να εγκριθεί για το έργο «Κατασκευή του τμήματος Ελαιοχώρι- Κουμπίλα της οδού Τρίπολης- Άστρους», αναδόχου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε.» η παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης κατά 6 μήνες ήτοι έως την 30-6-2015 σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν.3669/2008.

Για τις εργασίες του τμήματος που αφορούν το Cut and Cover από Χ.Θ. 0+950 έως Χ.Θ. 1+082 τη χορήγηση παράτασης με τη νόμιμη αναθεώρηση και για τις υπολειπόμενες εργασίες τη χορήγηση παράτασης χωρίς αναθεώρηση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...