Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ενστάσεις για τρεις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε ο Τσιαμούλος

Ενστάσεις για τρεις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε ο Τσιαμούλος
Ένσταση έχει καταθέσει η παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» σχετικά με συγκεκριμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης  02 Δεκεμβρίου 2014, για τις οποίες αναμένονται απαντήσεις.
 
H ΕΝΣΤΑΣΗ
 
"ΠΡΟΣ:
Γ.Γ. Αποκ/μένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων
Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού
Ν. Αρκαδίας
ΤΡΙΠΟΛΗ/ ΤΚ. 221 00
 
Θέμα: "Ένσταση επί των τακτικών θεμάτων 36, 39 και 40 της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, στις 02 Δεκεμβρίου 2014"
 
Με την παρούσα, ενίσταμαι για τις αποφάσεις που έλαβε στα παρεμφερή τακτικά θέματα 36, 39 και 40 κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης στην συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου 2014. Οι αποφάσεις αυτές αναρτήθηκαν στη Διαύγεια του Δήμου Τρίπολης με αρ. Απόφασης 877, 878 και 879/2014 αντίστοιχα στις 12 Δεκεμβρίου 2014.
Διαβάζοντας το πρακτικό της συνεδρίασης με αρ. 28/2014 διαπιστώνονται οι κάτωθι λόγοι για τους οποίους ενίσταμαι:
 Υπάρχει θέμα νομιμότητας των τριών παραπάνω αποφάσεων διότι η τοπική κοινότητα Λεβιδίου που εκπροσωπείτε από Τριμελές Αιρετό Συμβούλιο, δεν έχει καμία ενημέρωση για τα εν λόγω θέματα, τα οποία άπτονται της αρμοδιότητάς της, δεν έχει συζητήσει γι' αυτά και επομένως δεν έχει πάρει καμία Απόφαση για τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων στην πλατεία Λεβιδίου.
Όπως ορίζουν το άρθρα 82 του Ν 3852/2010 για τις Αρμοδιότητες προέδρου τοπικής κοινότητας-εκπροσώπου τοπικής κοινότητας, το άρθρο 84 του Ν 3852/2010 για τις Αρμοδιότητες συμβουλίου τοπικής κοινότητας και το άρθρο 87 του Ν3852/2010 Διαδικασία υλοποίησης αποφάσεων συμβουλίου δημοτικής και τοπικής κοινότητας, θα έπρεπε ο Πρόεδρος της εκάστοτε τοπικής κοινότητας όπου εκπροσωπεί και το συμβούλιο του όταν αυτό είναι τριμελές ή πολυμελές :
i. να έχει γνώσει για θέματα που αφορούν το χωριό του,
ii. να ενημερώνεται από τα αρμόδια όργανα του Δήμου για τα μέτρα που παίρνονται για την προώθηση των θεμάτων που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του συμβουλίου,
iii. να του κοινοποιούνται όλες οι ενέργειες,
iv. να προτείνει στην επιτροπή ποιότητας ζωής θέματα που άπτονται της κοινότητάς του και να διατυπώνει γνώμη στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και να ψηφίζει για αυτά και
v. να εισηγείται στο τοπικό συμβούλιο θέματα της αρμοδιότητάς του και να εκτελεί τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου και πολλά άλλα όπου ορίζουν τα παραπάνω άρθρα.
Όπως είναι κατανοητό υπάρχει παραβίαση των παραπάνω άρθρων διότι ο Πρόεδρος αλλά και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Λεβιδίου δεν είχαν οποιαδήποτε ενημέρωση, ούτε είχαν καλεστεί με πρόσκληση ή προφορικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Δεκεμβρίου 2014 αλλά και δεν γνώριζαν τίποτα επί των εν λόγω θεμάτων.
Άλλωστε από το πρακτικό προκύπτει ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Κακλαμάνος συμφωνεί ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας (σελ.10) και προτείνει την απόσυρση των συγκεκριμένων θεμάτων από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Βόσνο, ο οποίος δέχεται κατά τη συνεδρίαση ότι δεν έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας αλλά επιμένει τα τρία αυτά θέματα να ψηφιστούν με μία ακόμη παράνομη παράμετρο.
 Επίσης, τα εν λόγω τρία θέματα ψηφίστηκαν παράτυπα διότι κατά την συζήτηση στο Δ.Σ., ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κος Βόσνος ζητά από το σώμα να διαγραφεί μία ολόκληρη παράγραφος και συγκεκριμένα η παράγραφος Β της υπ' αρ. 99/2014 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία έχει ομόφωνα ψηφιστεί.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο (σελ. 5) ότι η εν λόγω παράγραφος δεν είναι κατανοητή όπως είναι διατυπωμένη και παραπλανά. Αναλυτικότερα, στα συγκεκριμένα τρία θέματα ενώ έχουμε ομόφωνη Απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία περιέχεται στην εισήγηση, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχο κος Βόσνος την τροποποιεί τελευταία στιγμή, προφορικά, την ώρα που συζητείται το θέμα, χωρία καμία ειδοποίηση στα μέλη του Δ.Σ.
Θεωρούμε ως παράταξη ότι είναι παράνομες και απαράδεκτες οι υπ' αρ. 877, 878 και 879/2014 Αποφάσεις ειδικά όταν αυτά τα τρία θέματα έχουν απασχολήσει στο παρελθόν πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο και υπάρχουν σε εκκρεμότητα δικαστήρια που αναφέρονται στα πρακτικά, λόγω της διαφωνίας των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών για τους κοινόχρηστους χώρους στην πλατεία του Δήμου Λεβιδίου.
Συνημμένα:
Η υπ΄ αρ. 877, 878 και 879//2014 Αποφάσεις
 
Ο Επικεφαλής της Παράταξης
Νικόλαος Τσιαμούλος
 
Κοινοποίηση:
Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Αρκαδίας"

 

4 σχόλια

  • Ιωαννης
    Ιωαννης Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 23:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Η μόνη λύση ειναι το πλάτωμα!!!! Στο τέλος θα δικαιωθεί ένας άλλος Νικόλας....ο Νίκος Δελφάκης.

  • Anonymos
    Anonymos Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 21:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακομα ΠΛΑΤΩΜΑ καποιοι ονειρευονται.Εχει κλεισει 3 χρονια,το ΠΛΑΤΩΜΑ σου φταιει επειδη ειναι ανικανοι.

  • Ζω
    Ζω Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 21:35 Σύνδεσμος σχολίου

    για το οτι η δημοτικη αρχη δεν εχει λυση ζουμε αυτη την κατασταση τοσα χρονια τη κανανε????δεν θα μας βρει εμας τπτ στις περιοχες της αγιας αικατερινης για χαρη καποιον αλλων.....αντε γιατι ολοι την ευκολη λυση την εχουμε στο πλατωμα τα σκουπιδια δν υπολογιζουμε την υγεια του κοσμου καθολου......ας κοψουν τν λαιμο τους να βρουν λυση με τα λεφτα εργοστασειο θα ειχε φτιαχτει...

  • ΝΙΚΟΛΑΣ
    ΝΙΚΟΛΑΣ Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 16:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Να ανοίξει άμεσα το πλάτωμα να ξεβρωμίσουμε μέχρι να γίνει η οριστική λύση. Για το καπρίτσιο του Τσιαμούλου ζούμε αυτή την κατάσταση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...