Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ανακοίνωση του Γ. Θεοδωρακόπουλου «Περί ανακριβών δημοσιευμάτων» και η θέση του «Καλημέρα Αρκαδία»

Η ανακοίνωση του Γ. Θεοδωρακόπουλου «Περί ανακριβών δημοσιευμάτων» και η θέση του «Καλημέρα Αρκαδία»
Από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, εκδόθηκε σήμερα, δελτίο τύπου, το οποίο αναφέρει, λέξη προς λέξη, τα εξής:
 
«ΘΕΜΑ: Περί ανακριβών Δημοσιευμάτων
Μετά το πέρας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, ιστοχώρος που ασχολείται με θέματα τοπικής ειδησεογραφίας, ανήρτησε άρθρο με τίτλο "Δημοτική Κοινότητα: Παραλίγο να ... πιαστούν στα χέρια για τα σκουπίδια (vd)! -www.kalimera-arkadia.gr".
Στο χθεσινό συμβούλιο, παραβρέθηκαν πολίτες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που βρίσκεται η πόλη μας, λόγο των απορριμμάτων. Για τον λόγο του ότι κατανοώ απόλυτα την αντίδραση των δημοτών και την θεωρώ δικαιολογημένη, δόθηκε ο λόγος σε όποιον παρευρισκόμενο πολίτη, ώστε να εκφράσει την διαμαρτυρία του. Υπήρξαν βέβαια και στιγμές που οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν και υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να επισημάνω ότι τα όσα γράφτηκαν στο συγκεκριμένο άρθρο ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Το άρθρο είναι προσβλητικό και για το πρόσωπο μου αλλά και για την λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας. Δεν υπήρξε καμία, ΜΑ ΚΑΜΙΑ πρόθεση ούτε από μέρους μου, αλλά όπως κατάλαβα ούτε και από τους παρευρισκόμενους πολίτες, "ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ". Ακόμα και κατά την πεντάλεπτη διακοπή του συμβουλίου ώστε να προφυλάξω την συνεδρίαση από τον εκτροχιασμό σε ένταση της συζήτησης, καθώς και να την διατηρήσω εντός του θέματος, συνομίλησα με τους πολίτες ώστε να με ενημερώσουν αν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο έκβασης της, χωρίς να ακούσω κανένα παράπονο επί της διαδικασίας.
Η στάση μου, όχι μόνο θεσμικά ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, αλλά και σαν ιδιοσυγκρασία, πρεσβεύει τον δημοκρατικό διάλογο και την επίλυση των διενέξεων μέσω αυτού.
Κλείνοντας, θέλω να καταδικάσω την μορφή της δημοσιογραφίας που δεν καταγράφει τα γεγονότα ως έχουν, με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση του κόσμου. Θα προέτρεπα, όσοι ασχολούνται με την ειδησεογραφία, να προσέχουν πάρα πολύ την ποιότητα και αντικειμενικότητα της πληροφορίας που μεταφέρουν ακολουθώντας δε, την πρέπουσα δεοντολογία. Ακόμα και αν το άρθρο ανασκευαστεί και αλλάξει ο τίτλος, η παραπληροφόρηση έχει επέλθει και ζητώ την επίσημη τοποθέτηση των διαχειριστών του συγκεκριμένου ιστοχώρου.
Παραθέτω τον σύνδεσμο της σχετικής ανάρτησης του άρθρου, όπως αρχικά αναρτήθηκε και αποθηκεύθηκε από την google:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6ZyzfSsDesJ:www.kalimera-arkadia.gr/tripoli/item/32687-dimotiki-koinotita-diakopi-tis-synedriasis-entasi-kai-nees-kontres-gia-taskoupidia.html+&cd=5&hl=el&ct=clnk&gl=gr
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»
 
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ»
 
Το «Καλημέρα Αρκαδία» ΓΝΩΡΙΖΕΙ και σέβεται απόλυτα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και για το λόγο αυτό φιλοξενεί όλες τις απόψεις, ακόμα κι αν είναι κριτικές ή ακόμα και άδικες απέναντί μας.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η πόλη μας αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα σκουπίδια, το «Καλημέρα Αρκαδία», κάθε μέρα, λεπτό προς λεπτό, καταγράφει κάθε εξέλιξη, με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στην ενημέρωση του κόσμου, ο οποίος, με τη σειρά του, το αντιλαμβάνεται και μάς ανταμείβει με την εμπιστοσύνη του.
Επιπρόσθετα, σε προσωπικό επίπεδο, ως μητέρα, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα τα οποία αφορούν τη δημόσια υγεία όλων μας –και ειδικά των παιδιών μας- και ποτέ δεν θα έπαιζα κανένα παιχνίδι με τόσο σοβαρά θέματα.
Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο, στην παρούσα φάση, δεν είναι να αναλωθούμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, αλλά να συμβάλλουμε ουσιαστικά όλοι μας, στην εξεύρεση μιας λύσης στο οξύτατο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας.
Για το λόγο αυτό, προτείνω, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και εφόσον έχει βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της πόλης, να γίνει oncameraμία ανοιχτή συζήτηση, για να λυθεί αυτή η παρεξήγηση, διότι θεωρώ ότι ουδέποτε το «Καλημέρα Αρκαδία» παραπληροφόρησε τους επισκέπτες του.
Με εκτίμηση,
Έλλη Αρτοπούλου
Ιδιοκτήτρια «Καλημέρα Αρκαδία» 

9 σχόλια

  • Φώτης
    Φώτης Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 09:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Nα ζητήσει κάποιος συγνώμη , επειδή πραγματικά έχει κάνει λάθος το καταλαβαίνω. Αλλά να ζητήσει συγνώμη επειδή κάποιος που έχει εξουσία του το επιβάλει δείχνει δουλοπρέπεια.!!!

  • Μαρία Π.
    Μαρία Π. Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 00:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάλλον το ζήτημα είναι σοβαρό για να λάβετε δυο επιστολές που διαψεύδουν τη λεζάντα της είδησης. Η συγγνώμη ποτέ δεν έβλαψε επίσης. Λάθη κάνουν όλοι.

  • Λευτέρης
    Λευτέρης Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 00:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Θεοδωρακόπουλε πρέπι να ντρέπεσαι, βγήκες και στην τηλεόραση να μας κάνεις μαθήματα για τα παιδιά.
    Τα παιδιά σας είπαν την αλήθεια κατάμουτρα και σας πόνεσε.
    Αντί να βάλετε το κεφάλι μέσα και να να δείτε πως θα μαζέψετε τα σκουπίδια, θέλεις να στείλεις τα παιδιά για μαθήματα ανακύκλωσης? Φτιάξε πρώτα εσύ τις υποδομές να υποδέχεσαι τα διαχωρισμένα απορρίμματα ως δήμος και τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά τι θα κάνουν μετά.
    Σταμάτα να κοροιδεύεις εσύ και η παρέα σου τον κόσμο, δε σας πιστεύει κανένας πιά.

  • Ανδρέας
    Ανδρέας Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 00:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Γεωργάκη ο φακός είδε πολύ καλά και τι έκανες και τι είπες.
    Μην προσπαθείς να μας κοροιδέψεις, μην προσπαθείς να φιμώσεις ανθρώπους και δημοσιογράφους.
    Μην προσπαθείς να σπιλώσεις μέσω των λαθροblog σου ανθρώπους που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και έχουν βγάλει με τον ιδρώτα τους τα χρήματά τους.

  • Νίκος
    Νίκος Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 00:23 Σύνδεσμος σχολίου

    O κόσμος έχει ματάκια και βλέπει και νοημοσύνη και καταλαβαίνει.
    Ο Θεωδορακόπουλος για άλλη μια φορά απαράδεκτος. Έχει την απαίτηση να υποτιμά τη νοημοσύνη μας και να φιμώνει όλους τους πολίτες που διεκδικούν το αυτονόητο , την Υγεία μας. Προσπαθεί έντεχνα να φορέσει κοματικές ταυτότητες στους διαμαρτυρόμενους για να καλύψει τις πομπές τις δικές του και του κυρίου Παυλή.

  • ΚΙΝΕΖΑ
    ΚΙΝΕΖΑ Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 00:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ? ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ?

  • Αγανακτισμένος
    Αγανακτισμένος Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 20:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημέρα Αρκαδία για να πιάσεις κλίκ βάζεις τίτλους που δεν αντιπροσωπευουν την κατάσταση

  • Συμβουλος
    Συμβουλος Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 20:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν ειναι τιποτα αγαπητο αυτο το οποιο συνεβει παρουσια δημοσιογραφων και πολιτων στο συμβουλιο εχθες ,μιας και ο κυριος Θεοδωρακοπουλος περνει μαθηματα απο τον προεδρο του Δημοτικου συμβουλιου οσο αφορα τις λεκτικες αντιπαραθεσεις και το να κατεβαινουν απο την εδρα τους για να αντιπαρατεθουν ,ενω στο συνολο των λεκτικων αντιπαραθεσεων εχουν παντα αδικο.Ο δημαρχος τους αφηνει ετσι για να εκτιθονται στα ματια του κοσμου που τους ψηφισαν.Γιατι α;υτος ηταν ο χαρακτηρας τους και απο πριν.Να βαφτιζουν το ψαρι κρεας που ειναι και της μοδας τωρα.

  • ΤΡΙΠΟΛΗ
    ΤΡΙΠΟΛΗ Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 17:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Δυστυχώς αυτά τα μπουμπούκια του Παυλή έχουν πολύ θράσος.
    Αυτά τα υποκείμενα αντί να απολογούνται στο Τριπολιτσιώτικο λαό ζητάνε και τα ρέστα.
    Παραιτήσου ξεδιάντροπε !!!
    Αγαπητοί συμπολίτες περαστικά μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...