Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άγνωστοι ξήλωσαν τον 3ο Παιδικό Σταθμό για να κλέψουν τα … λούκια! (vd)

Άγνωστοι ξήλωσαν τον 3ο Παιδικό Σταθμό για να κλέψουν τα … λούκια! (vd)

Κλοπές και βανδαλισμοί σημειώθηκαν, στον 3ο παιδικό σταθμό της Τρίπολης, επί της οδού «Αγίου Κωνσταντίνου». Το συμβάν εκτιμάται ότι έγινε τη νύχτα της Κυριακής.

Άγνωστοί εισέβαλαν στο χώρο, σκαρφάλωσαν στη στέγη του σχολείου και ξήλωσαν τα κεραμίδια για να αφαιρέσουν τα λούκια, τα οποία ήταν από χαλκό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, είχε γίνει και την Καθαρά Δευτέρα, δηλώνουν ο Πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Τραχανάς, η διευθύντρια του σχολείου και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης, Θοδωρής Καραλής που μίλησαν για το συμβάν.

"Δε μπορώ να καταλάβω, στα 50 μέτρα είναι σπίτια, να μην παίρνει κανένας χαμπάρι; Να μην μιλάει κανένας, αυτά τα οποία κλέβονται, πηγαίνουν σε κάποια μαγαζιά..." δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραλής και τόνισε ότι δεν πρέπει να αδιαφορούμε επειδή είναι ένα δημόσιο κτίριο, διότι «αύριο θα μπουν και στα σπίτια μας».

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση , πρόκειται για μια ζημιά πάνω από 3000 ευρώ.  Η αστυνομία, μετά την καταγγελία της διευθύντριας, πήγε στο σημείο και κατέγραψε το συμβάν και πλέον στο αστυνομικό τμήμα θα βρεθεί η διευθύντρια και ο κ. Καραλής για να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστου.

Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του χωριού (Κώστας Δαύρος και Γιάννης Τραχανάς) που έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές αυτή την κατάσταση στο χωριό, έκαναν λόγο για τσιγγάνους που «έχουν ρημάξει το χωριό, έχουν κλέψει σχεδόν όλα τα σπίτια, δεν έχουν αφήσει από σχάρα όμβριων υδάτων, έως κότες»!

Δηλώνουν αγανακτισμένοι για το τελευταίο συμβάν, το οποίο προστέθηκε στη λίστα των πολλών κλοπών στην περιοχή και υποστηρίζουν ότι όταν έχουν κάνει την παρατήρηση σε συγκεκριμένους τσιγγάνους, δέχονται απειλές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπερασπιστούν τους χωριανούς τους και τους ίδιους.

Αναρωτιούνται "τι να κάνουμε; Να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας;", ενώ δηλώνουν εξοργισμένοι με τη στάση των αρμοδίων αρχών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν η αστυνομία τους πιάνει, η εισαγγελία τους αφήνει ελεύθερους.

Ο παιδικός σταθμός τη Δευτέρα λειτούργησε κανονικά και δεν προβλέπεται να κλείσει καμία μέρα. Όμως, όλοι ελπίζουν να μην βρέξει τις επόμενες μέρες, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, διότι με την πρώτη βροχή, θα πλημμυρίσει το κτίριο…

Κλοπές και βανδαλισμοί σημειώθηκαν στον 3ο παιδικό σταθμό της Τρίπολης, τα μεσάνυχτα. Άγνωστοί εισέβαλαν στο χώρο, σκαρφάλωσαν στη στέγη του σχολείου και ξήλωσαν τα κεραμίδια για να αφαιρέσουν τα λούκια, τα οποία ήταν από χαλκό. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, είχε γίνει και την Καθαρά Δευτέρα, δηλώνουν ο πρόεδρος του χωριού, η διευθύντρια του σχολείου και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Θοδωρής Καραλής που μίλησαν για το συμβάν. "Δε μπορώ να καταλάβω, είμαστε σε μια πόλη, στα 50 μέτρα είναι σπίτια, να μην παίρνει κανένας χαμπάρι; να μην μιλάει κανένας, αυτά τα οποία κλέπτονται πηγαίνουν σε κάποια μαγαζιά..." δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραλής και τόνισε ότι δεν πρέπει να αδιαφορούμε επειδή είναι ένα δημόσιο κτίριο γιατί αύριο θα μπουν και στα σπίτια μας. Πρόκειται για μια ζημιά πάνω από 3000 ευρώ. Η αστυνομία μετά την καταγγελία της διευθύντριας βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε το συμβάν και πλέον στο αστυνομικό τμήμα θα βρεθεί η διευθύντρια και ο κ. Καραλής για να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστου. Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του χωριού που έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές αυτή την κατάσταση δήλωσαν ότι συγκεκριμένοι ρομά έχουν ρημάξει το χωριό, έχουν κλέψει σχεδόν όλα τα σπίτια, δεν έχουν αφήσει από σχάρα όμβριων υδάτων έως κότες. Δηλώνουν αγανακτισμένοι για το γεγονός, το οποίο προστέθηκε στη λίστα των πολλών μέχρι τώρα και υποστηρίζουν ότι όταν έχουν κάνει την παρατήρηση σε συγκεκριμένους ρομά δέχονται απειλές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπερασπιστούν τους χωριανούς τους και τους ίδιους. Ρωτάνε "τι να κάνουμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας;", ενώ δηλώνουν εξοργισμένοι με τη στάση των αρμοδίων αρχών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν η αστυνομία τους πιάνει η εισαγγελία τους αφήνει ελεύθερους. Ο παιδικός σταθμός σήμερα λειτουργεί κανονικά, αλλά εύχονται όλοι να μην βρέξει...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...