Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντιπυρική ζώνη στον «Άγιο Βλάση» για τα σκουπίδια – Καταγγελίες ότι θα καταστραφεί τμήμα του δάσους!

Αντιπυρική ζώνη στον «Άγιο Βλάση» για τα σκουπίδια – Καταγγελίες ότι θα καταστραφεί τμήμα του δάσους!
Την υλοποίηση αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά του χώρου εναπόθεσης σκουπιδιών στη θέση που έχουν πάει τα σκουπίδια, στον Άγιο Βλάση, μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Δασών, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο Γιάννης Σμυρνιώτης χαρακτήρισε αστείο το έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών και είπε: «Πήγαμε τα σκουπίδια και πάμε να καταστρέψουμε άλλα 5 στρέμματα στο δάσος. Εγκληματικό. Να αποσύρετε το θέμα. Να βρεθεί κάτι άλλο. Θα αποχωρήσουμε και θα το καταγγείλουμε αν δεν αποσυρθεί. Λύσατε το θέμα με το χειρότερο τρόπο και τώρα θέλετε να καταστρέψετε το δάσος.»

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι «η έκθεση της πυροσβεστικής διαπιστώνει πολλές ελλείψεις και καταλήγει ότι η χωματερή είναι άκρως επικίνδυνη για διάδοση πυρκαγιάς. Θα κάνουμε επιπλέον βλάβη στην περιοχή, αν αποψιλώσουμε το δάσος. Υπό αυτή την έννοια, δεν μπορούμε αν ψηφίσουμε, διότι είναι αποσπασματική η εισήγηση του δήμου».

Ο Νίκος Τσιαμούλος εξήγησε ότι υπάρχουν αδιευκρίνιστα πολλά σημεία και ότι θα έπρεπε να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση και για αυτό το λόγο ψηφίζει αρνητικά.

«Εμείς δεν ζητήσαμε τίποτα. Το Δασαρχείο ζητά απόφαση για αυτή την αντιπυρική ζώνη. Αυτό μας ζητήσανε, αυτό φέραμε» είπε ο Δήμαρχος.

Η Αντωνία Γιαννούλη είπε ότι «τώρα καλούμαστε ως Μαντινειακή να ψηφίσουμε να καταστραφεί ένα μεγάλο κομμάτι δάσους. Σε αυτό το θέμα να πούμε τι;».

Η τελική απόφαση του συμβουλίου ήταν κατά πλειοψηφία. Θετικά ψήφισε η παράταξη του Δημάρχου. Η παράταξη Σμυρνιώτη αποχώρησε. Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι η παράταξή του ψηφίζει παρών, ενώ η παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου «κατά». «Ναι» ψήφισε η Μαντινειακή Συμπολιτεία και ο Νικολάου.

3 σχόλια

  • XAXA
    XAXA Σάββατο, 09 Μαϊος 2015 00:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιαννούλη η κυρία ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ! Αν δεν κάνω λάθος πάντως το κόμμα σας είχε ένα θέμα με το ναι σε όλα, κυρία....περιβαλλοντική ευαισθησία.......

  • Τραγικοί!
    Τραγικοί! Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 21:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ζήτησε το Δασαρχείο εεεε??? Το Δασαρχείο και η Πυροσβεστική σας ζήτησαν στην ουσία κάτι πολύ απλό: Να πάρετε τα σκουπίδια σας και να ξεκουμπιστείτε από το δάσος αλλά εσείς καταλάβατε πως σας ζήτησαν αντιπυρική ζώνη! Δηλαδή να κόψετε το δάσος για να εξυπηρετείστε να πηγαίνετε τα σκουπίδια σας! χαχαχαχα! Τραγικοί!!! Γιατί δε λέτε πως αυτό είναι μια προσπάθειά σας-που θα πέσει στο κενό, σας διαβεβαιώ- να νομιμοποιήσετε το θέμα του Αγ. Βλάση με κάποιον τρόπο? Το Έλεγχο Νομιμότητας τον πέρασε που έγινε τις τελευταίες μέρες η απόφασή σας, ή σας την πέταξαν στα μούτρα, και τώρα προσπαθείτε με αυτή την άθλια μεθόδευση να τη "νομιμοποιήσετε"? Αλλάξτε πλευρό καλύτερα!

  • Οι Αθλιοι
    Οι Αθλιοι Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 20:43 Σύνδεσμος σχολίου

    «Εμείς δεν ζητήσαμε τίποτα. Το Δασαρχείο ζητά απόφαση για αυτή την αντιπυρική ζώνη. Αυτό μας ζητήσανε, αυτό φέραμε» είπε ο Δήμαρχος.
    Δεν μπορεί να είναι με τα καλά του αυτός ο "άνθρωπος" Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Ε-Τ-Α-Ι! Επικύνδυνος για όλη την πόλη! Περιμένετε να δείτε τι άλλο θα μας κάνει.......

    Η Αντωνία Γιαννούλη είπε ότι «τώρα καλούμαστε ως Μαντινειακή να ψηφίσουμε να καταστραφεί ένα μεγάλο κομμάτι δάσους. Σε αυτό το θέμα να πούμε τι;»

    Έλα ντε? Το γνωστό ναι που έχετε συνηθίσει να λέτε στον Παυλή μας είπατε, τίποτα πρωτότυπο! Συνεχίστε την υποστήριξη....μπούμερανγκ θα σας γυρίσει!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...