Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Για όλους εμάς, ο Λαμπράκης ζει»! – Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη (vd)

«Για όλους εμάς, ο Λαμπράκης ζει»! – Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη (vd)
52 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, έγινε η Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη.
Από νωρίς το απόγευμα, πολύς κόσμος από την Αρκαδία, την Πελοπόννησο και την Αθήνα, ήταν στην πλατεία της Κερασίτσας, για να τιμήσουν τον πρώτο μαραθωνοδρόμο της Ειρήνης, τον γιατρό, τον αθλητή, τον βουλευτή, τον άνθρωπο Γρηγόρη Λαμπράκη. Εκεί ήταν κόσμος με σημαίες της Επιτροπής Ειρήνης και Ελληνικές Σημαίες, ενώ σημαντικό είναι ότι στην πορεία συμμετείχαν και δεκάδες νέοι άνθρωποι.
Ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Κερασίτσας και μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας Χρήστος Μαλλίρης, είπε ότι «για όλους εμάς ο Λαμπράκης ζει, καθοδηγηθεί τα βήματα μας και μάς εμπνέει».
Πριν την έναρξη της πορείας στην πλατεία Ειρήνης στην Κερασίτσα, κατατέθηκαν στεφάνια στον ανδριάντα του Γρηγόρη Λαμπράκη, από τον αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Γιώργο Λαμπράκη (αδερφό του Γρηγόρη Λαμπράκη), από τα παραρτήματα της ΕΕΔΥΕ των νομών της Πελοποννήσου και εκπροσώπους φορέων.
Εκατοντάδες άτομα περπάτησαν από τη γενέτειρα του αγωνιστή της ειρήνης και της δημοκρατίας, την Κερασίτσα Τεγέας ως την πόλη της Τρίπολης, σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων.
Η πορεία θα καταλήξει στην Πετρινού, όπου θα ακολουθήσει μία μουσική βραδιά.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...