Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φωτογραφικές στιγμές από τα εγκαίνια του πιστοποιημένου μονοπατιού στο Μαίναλο!

Φωτογραφικές στιγμές από τα εγκαίνια του πιστοποιημένου μονοπατιού στο Μαίναλο!
Στην πλατεία της Στεμνίτσας έγιναν την Κυριακή τα εγκαίνια του πρώτου πιστοποιημένου Μονοπατιού της Ελλάδας, που βρίσκεται στο Μαίναλο.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την Δανή Πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων Lis Nielsen (European Ramblers’ Association, η οποία εκπροσωπεί 55 Ομοσπονδίες από 30 Ευρωπαϊκές Χώρες με 2.700.000 ενεργά μέλη).

Στο πλαίσιο των εγκαινίων μίλησαν –μεταξύ άλλων- η Εύη Τατούλη, ο παρουσιαστής του travel channel j. Phang, ο Γιάννης Λαγός, ο Νίκος Δέδες κ.α. που ανέφεραν ότι το πιστοποιημένο μονοπάτι «Menalon Trail» αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ και περνά από τους οικισμούς: Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια.

Το MenalonTrail διέρχεται από όλα τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της ζώνης που διασχίζει και διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο μονοπατιών, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης τόσο της πεζοπορίας στην Γορτυνία, όσο και της ίδιας της Γορτυνίας. Επιπλέον δύναται να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση της προβολής του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μέσω της ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, δραστηριότητες στη φύση (mountain bike, ιππασία, rafting), πολιτιστικός τουρισμός και γαστρονομία.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων, ξεκίνησε πεζοπορία: α) Στεμνίτσα -Μονή Φιλοσόφου (3 ώρες και μεταφορά με λεωφορείο στη Δημητσάνα) β) Στεμνίτσα - Μονή Φιλοσόφου - Δημητσάνα (5 ώρες).

Παράλληλα ο χορευτικός όμιλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας παρουσιάσε παραδοσιακούς χορούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...