Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο σπάνιος μουσικός πλούτος της Νεστάνης στο βιβλίο του Παναγιώτη Καρώνη! (εικόνες - βίντεο)!

Ο σπάνιος μουσικός πλούτος της Νεστάνης στο βιβλίο του Παναγιώτη Καρώνη! (εικόνες - βίντεο)!
Το βιβλίο «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ», σε καταγραφή και σχολιασμό Παναγιώτη Καρώνη παρουσιάστηκαν, το βράδυ της Πέμπτης. Η παρουσίαση έγινε από τις εκδόσεις "Το Δόντι", στο Κοινοτικό Μέγαρο Νεστάνης.
Το βιβλίο παρουσίασαν:
Η Βασιλική Μαργέλου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος και ο Συγγραφέας Παναγιώτης Καρώνης.
Προλόγισε η Φιλόλογος Μαίρη Σιδηρά.
Νεστανιώτες καί Νεστανιώτισσες μετέφεραν τούς ήχους και το λόγο των τραγουδιών του τόπου τους.
Η Νεστάνη Αρκαδίας, η κώμη με την αδιάλειπτη ιστορία, έχει να επιδείξει έναν σπάνιο μουσικό πλούτο. Όλες οι εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου, η γέννηση, ο έρωτας, η εργασία, ο γάμος, τραγουδήθηκαν με περισσή χαρά από τούς Νεστανιώτες και τις Νεστανιώτισσες. Αλλά και ο θάνατος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Νεστανιώτικη Μούσα, αφού τα μοιρολόγια δεν έπαψαν ποτέ να συνοδεύουν το αγαπημένο πρόσωπο που φεύγει.
Με τον τίτλο «Τραγούδια της Νεστάνης», αναφερόμαστε σε όλα εκείνα τα τραγούδια που οι Νεστανιώτες και οι Νεστανιώτισσες, αυτά τα ζωντανά μνημεία του λαϊκού μας πολιτισμού, τραγουδούσαν. Πολλά τραγούδια τα δημιούργησαν οι ίδιοι και έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι γι’ αυτά, να τα τραγουδούν και να τα χορεύουν. Αλλά το «φιλοτράγουδο» των κατοίκων τούς ώθησε στο να οικειοποιηθούν ακόμα και κάθε νέο ή ξένο τραγούδι πού άκουγαν.
Μια σειρά από γιορτές και έθιμα, πού με το πέρασμα του χρόνου ατόνησαν και χάθηκαν, έδιναν την αφορμή να ακουστεί το τραγούδι τους· αυτό το τόσο σημαντικό μνημείο Λόγου του λαού μας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...