Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Παναρκαδικός Αθλητικός Όμιλος Κωφών έκοψε την πίτα του στην Τρίπολη (εικόνες και βίντεο)!

Ο Παναρκαδικός Αθλητικός Όμιλος Κωφών έκοψε την πίτα του στην Τρίπολη (εικόνες και βίντεο)!

{pgslideshow id=306|width=640|height=480|delay=3000|image=L}

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, έκοψε την πίτα του. Στην Τρίπολη, ο Παναρκαδικός Αθλητικός Όμιλος Κωφών ''Ο Μοριάς''. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, γεγονός που εξέπληξε τα μέλη του σωματείου. 

Το σωματείο ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια (2010) με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού αλλά και την οργανωμένη δραστηριοποίηση και την στήριξη των κωφών της Αρκαδίας.

Η ιδέα -όπως μας εξηγεί ο γραμματέας του σωματείου Παναγιώτης Κορδονούρης- δόθηκε από μια απορία του τότε νομάρχη Κωνσταντόπουλου ''αν υπάρχουν κωφοί εδώ και που βρίσκονται'' στα πλαίσια ενός αγώνα που είχε φιλοξενηθεί στην πόλη μας τότε. 
Στην Αρκαδία υπάρχουν περίπου 180 κωφοί. Σύντομα το σωματείο πρόκειται να ενταχθεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Κωφών.
Σήμερα τα μέλη μαζεύτηκαν να συζητήσουν τις ανησυχίες τους και να ανταλλάξουν ευχές για ένα ευτυχισμένο έτος. Υπήρξε λαχειοφόρος αγορά με κοινωνικές προσφορές των καταστηματαρχών της πόλης.
Σήμερα για πρώτη φορά συζητήθηκε η ανάγκη για την ύπαρξη μιας στέγης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του σωματείου. Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης από τον οποίο ζητήθηκε να εξεταστεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ήταν συναινετικός.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Δημόπουλος δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να μάθουν την νοηματική γλώσσα αλλά κάνουν υπομονή μέχρι όταν ο όμιλος αποκτήσει το δικό του χώρο. Τα μαθήματα νοηματικής που διδάσκονταν στο χώρου του σώματος ελληνικού οδηγισμού και συμμετείχαν γύρω στα 70 με 100 άτομα, δεν συνεχίζονται πλέον, κράτησαν μόνο 3 μήνες γι' αυτό το λόγο (δηλαδή λόγω της έλλειψης στέγης του σωματείου). 
Το σωματείο θα προσπαθήσει για να αποκτήσει ένα δικό του χώρο και ελπίζει στη βοήθεια των τοπικών φορέων και αρχών ώστε να μπορεί να βοηθά τα μέλη του, να πραγματοποιεί διάφορες δράσεις με σκοπό την εξάλειψη της προκατάληψης και του ρατσισμού και να ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται. Ο πρόεδρος είπε μάλιστα ότι υπάρχουν γονείς που έχουν ένα τέτοιο παιδί και δεν ξέρουν που μπορούν να απευθυνθούν και να ζητήσουν βοήθεια. 
Η ιστοσελίδα του σωματείου για να ενημερώνεστε είναιhttp://moriaskofon.blogspot.gr

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...